copilul mic si animalele de casa
As vrea ca atunci cand baietelul meu Luca va implini un an sa-i daruiesc un catelus cu care sa creasca si sa descopere lumea.
Pentru ca locuiesc la curte as prefera un caine de talie mijlocie sau mare,care bineinteles iubeste copiii.Care sunt cele mai recomandate rase?
Are cineva o astfel de experienta?Cum a decurs?
Raspunsuri
diana904 spune:
Noi am primit vara trecuta cind Tudor avea aproape 1 an un pui de Collie. Practic au crescut impreuna, e un ciine extrem de blind, de altfel la descrierea rasei scrie ca e "complet lipsit de agresivitate" si iubeste copii. N-am avut nici o problema in relatia catel-copii, a suportat (ciinele) toate "rautatile" unui copil mic (tras de coada, de blana, de mustati) fara ca macar sa miriie. Si noi stam la curte, iar cum acesti ciini nu suporta caldura sta mai mult afara. Doar asta iarna cind a fost f frig venea in casa. Oricum a fost vaccinat si e deparazitat periodic. Deci, daca nu vrei un ciine de paza iti recomand Collie.
ENYA spune:
Buna, Simona
Cred ca sint in masura sa-ti dau un sfat (avizat), ptr ca si eu sint mare iubitoare de animale, si nu in ultimul rind ptr ca tatal meu este un cunoscut chinolog si crescator de ciini (de vinatoare).
Iata rasele recomandate :
1. caniche (sau pudel) - talie mijlocie
2. schnautzer - talie mijlocie (ptr ca exista si mare)
3. spaniel cocker - este talie mijlocie
4. golden retriever - este talie mare
Eu am avut (ptr ca stau la bloc) un teckel (soricar), dar asta inainte sa-l am pe Vladi, baietelul meu de 2 ani si 8 luni.Sint de acord ca animalele (mai ales un catel)influenteaza pozitiv dezvoltarea copilului, cu deosebire in formarea simtului responsabilitatii. Cred ca si eu voi opta ptr aceeasi rasa (teckel) intr-un viitor nu prea indepartat.
Sper sa te fi ajutat...daca mai ai nevoie de ceva, scrie-mi!
Pupici puiului tau!
Amalia si Vladi
raducu spune:
Eu am un caniche pitic si acum Raducu de cand sta in tzarc o vede si vrea sa ajunga la ea dar se lipeste cu nasul de plasa tzarcului. E tare fericit cand o vede. Se miros reciproc si cateodata o trage de blanitza dar ea delicata nu zice nimic.
Atat timp cat animalul are toate vaccinarile la zi si deparazitarea periodica cred ca nu e asa mare tragedie daca se joaca impreuna.
Caniche-ul pitic e recunoscut ca un animal de companie si foarte jucaus. Carla(caci asa o cheama) sufera foarte tare daca nu o bagi in seama. Asa ca acum are cu cine se intretzine.
Succes in alegerea catzelusului!
Mamica lui Raducu
PS: La urmatoarea nastere daca vrei te pot ajuta cu un papy.
danv spune:
Noi avem un caniche (pudel) mediu, si este foarte potrivit pentru apartament. Nu lasa par, firele de par nu dau alergie si nu miroase ca alte rase. In plus este jucaus, nu este deloc agresiv si este foarte inteligent, de fapt rasa este cea mai inteligenta, probabil ca de aceea si sunt atat de multi caini de circ. Daca vrei unul mai mare poti sa cumperi un caniche imperial, (sau urias). Singurul dezavantaj este ca trebuie periat, dar pana la urma orice caine trebuie periat si ingrijit.
dan
oanaesn spune:
Noi avem un schnauzer urias. Poate sta afara, chiar ii place. Ce trebuie sa stii despre caini, chiar daca stau in curte trebuiesc plimbati. Unui caine mare ii trebuie activitate fizica si mentala si lasat singur in curte se va plictisi. Apoi cainii ca schnauzerii si caniche-i trebuiesc toaletati, chiar daca nu participi la expozitii, asta in plus fata de periatul zilnic. In schimb au avantajul de a lasa mai putin par. Cockerii sa stii ca nu sunt asa toleranti si iubitori de copii precum se crede. Ai mai putea lua un golden retriever, un labrador, un ciobanesc german, un saint-bernard sau un samoyed. Sau un ogar ger borzoi. Uite niste site-uri despre caini. Daca te hotarasti pentru o rasa poti intreba un crescator sau asociatia chinologica.
www.petclub.ro/index/rase_caini/The_Saint_Bernard.htm" target="_blank">http://www.petclub.ro/index/rase_caini/The_Saint_Bernard.htm
www.dogsite.ro/" target="_blank">http://www.dogsite.ro/
www.onlinemedia.ro/hobby/caini.htm" target="_blank">http://www.onlinemedia.ro/hobby/caini.htm
www.caine.de.rasa.ham.8m.com/" target="_blank">http://www.caine.de.rasa.ham.8m.com/
Si spune:
In primul rand,multumesc pentru raspunsuri si ajutor (nu am apucat inca sa ma uit pe site-uri).Nu v-am spus ca bebe Luca are deocamdata doar 8 luni si jumatate. As vrea insa sa ma pregatesc din timp pentru ceea ce vreau sa fac.Stiu ca un animalut este o fiinta si o data luat, nu prea te mai poti razgandi(hai,ca nu-mi convine vreau sa-l dau!).
Un caniche (talie mijlocie),de 4 ani, are mama si am vazut ca accepta sa se joace cu bebe (chiar daca il cam trage de blana).
Noi ne-am gandit la un ciobanesc romanesc mioritic (nici nu stiu daca asa se numeste rasa exact);ce stiti despre el?( Gasesc ca rasa trebuie aleasa cu mare grija.)
Despre avantajele cresterii unui animalut alaturi de copil,eu una, le-am cunoscut pe 'pielea mea'(am copilarit inconjurata de diverse animalute);am invatat de mica sa le iubesc neconditionat, sa am responsabilitati(care nu mi se pareau o corvoada) si (fara sa vreau sa ma laud) sa fiu mai draguta.De aceea,m-am hotarat sa-l cresc pe Luca alaturi de un prieten din lumea necuvantatoarelor,inca de la o varsta frageda.Recomand acest lucru tuturor(in functie de posibilitati).
oanaesn spune:
Iti dai seama ca daca am un schnauzi urias, imi plac cateii mari, da' tre' sa stii ca sunt mai greu de tinut decat un catelus. Sunt mai greu de stapanit, mananca mult, e mult par de periat, tre' alergati, dresati etc. Din pacate exista multe exemplare de mioritic care sunt foarte agresive, asa ca trebuie ales puiul cu atentie, mai bine o femela.
Si bb Iulia are 8 luni juma'.