galusti pufoase. cum?

galusti pufoase. cum? | Autor: ana-oana

Link direct la acest mesaj

fetelor,
are careva o reteta de gaslusti pufoase pt supa ? adicatelea, cum sa fac sa fie pufoase si nu pietroase



dancheshonen,

O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Te referi la galustele alea din ou si gris pt. supa de pui?
Daca da, uite cum le fac eu si nu sunt tari, nici la mijloc: amestec ou cu gris pana devine o pasta mai consistenta, le las cam 10 minute sa se "umfle" grisul, sa traga ou si apoi(cand au consistenta necesara) le pun in oala cu o lingurita(sa fie mici). In cest fel grisul fierbe bine iar galusca nu este tare, nici macar la mijloc.

la purtator
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellarot spune:

ana-oana eu am o reteta care pana acum nu a dat gres....incearc-o si tu!
galusti de gris pentru supa :
- bat un ou (intreg) , la care adaug o lingura de ulei, apoi 4 linguri de gris si sare; obtin astfel un aluat de galusti nu prea tare si le fierb in supa.

Pofta buna!


poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paris_h spune:

Eu fac in felul urmator:
bat 2 oua cu sare,piper, apoi adaug grisul ( din ochi, sa nu fie tare) dupa cara presor un praf de bicarbonat de sodiu nestins. Galustele fierb repede, sunt f. pufoase.
Ca un secret, le las sa fiarba cam pe trei sferturi. Ele se mai unfla stana in supa clocotita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

multam fetele, maine sunt gospodina


ellarot, fata ta e nascuta in aceeasi zi ca si mine. o sa fie o norocoasa. sa-ti traiasca!

O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizy spune:

ca sa iasa pufoase, trebuie sa le lasi sa fiarba la foc foarte mic, chiar sa pui apa rece daca supa incepe sa fiarba, Acest lucru se face de 2 ori si apoi le lasi sa dea in clocot.Pofta buna si bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns svety spune:

Eu fac galuste din faina, nu din gris si sunt super: bat oul spuma, adaug faina pana devine o pasta foarte groasa si apoi pun o lingurita sau doua de smantana, cat sa se inmoaie "aluatul". Le pun in apa clocotita cu sare( la las cu lingurita umeda) si la fierb pana se ridica, se inmoaie, sting si le pun capac cateva minute. Mai pun in compozitie si patrunjel tocat.

mami de dani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Eu fac asa galustele: un galbenus il frec cu sare si o lingura de margarina, adaug gris, pana se ingroasa si apoi amestec usor cu albusul batut spuma.Pun si putin bicarbonat. Le pun in supa care fierbe, le las sa fiarba cam pe 3/4 si pun peste supa o cana de apa rece si acopar cu capacul. Cand sunt fierte,le incerc taind una in doua,le dau deoparte.

aime si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Eu am facut galustile intotdeauna asa: bat bine un ou,adaug sare si grisul,ochiometric,sa nu curga aluatul si un pic de verdeata,de obicei patrunjel.Se ia cu lingura din compozitie si se plonjeaza in supa clocotinda.Mi-au iesit intotdeauna pufoase.

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput