Rodica Ojog Brasoveanu
Raspunsuri - Pagina 9
n/a spune:
Chestia cu..."si am ras, si am ras, si am ras..." ma duce cu gandul la una din zilele saptamanii trecute, cand mi s-a intamplat ceva teribil de amuzant. Dimineata. Frig. Obosita. Somnoroasa. Infricosata si foarte stresata pentru ca in doar doua ore urma sa sustin un interviu teribil de dificil. (Primul interviu pentru un job in domeniul meu, dupa un an si ceva de muncit orice - si cand zic orice, spun spalat vase intr-un azil de batrani, muncit in fabrica la banda, schimbat pampersi, etc - de cand am emigrat). In fine...mi-am pus tolu' festiv, geamantanu' cu acte, diplome, atestate si alte hartoage la subrat si tuleo in metro...Aveam de mers mai bine de 30 de statii...stateam crispata, transpirata pe scaun si numaram statiile, ma uitam la ceas din minut in minut...degetele-mi transpirasera pe dosarul cu acte...bufff! Dosarul pe podeaua vagonului! Apleaca-te, strange actele, cand, dintre hartoage, coperta zdrentuita a unei carti..."Buna seara, Melania". O iau si incep sa citesc...si citesc, si citesc, si rad, si citesc, si rad, si rad, si rad...Printre hohote realizez ca trebuia sa cobor...Alerg, ies din metrou, ajung la interviu...razand...Trei personaje importante ma priveau rece si pedant...A inceput interviul. Bombardament de intrebari: una in franceza, una in engleza....raspund razand la intrebari si...dupa doar cateva minute...toti patru ne hlizeam si hohoteam de ras! Buna dispozitie e a naibii de molipsitoare!
Da, stiu, vreti si epilogul. Acu', io ce sa va fac? Luni am inceput serviciul! Sssssst, mai incet! S-ar putea sa ne auda Mirciulica!
sirod spune:
quote:
Originally posted by vektros
S-ar putea sa ne auda Mirciulica!
Si e tare sensibil in ultima vreme...
Felicitari pentru job,Vek si multa bafta in tot ce vrei tu!
Am o prietena fun ROB si nu m-a crezut ieri cind i-am spus ca nu mai este Doamna Brasoveanu...adevarul este ca nici mie nu-mi vine sa cred ca s-a dus...tare rau imi pare...
DORIS
Leah spune:
Super! Sunt de acord cu situl, eu ma pricep la situri, dar pot ajuta cu alte chestii, recenzii, fragmente din textele ei, chestii care tin mai mult de partea literara, ca sa zic asa, dar oricum, trebuie sa reusim!
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)
Leah spune:
salutare fetelor!
asa am prins o pofta de citit ROB ca mi-am comandat on-line de la un anticariat doua carti de ea. Problema e ca mi-au trimis trei, adica doua exemplare ale aceleiasi carti. Daca o vrea cineva, sa imi dea un PM si stabilim detaliile. E vorba de "Cianura pentru un suras".
Va pup si Paste fericit!
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)
crisp spune:
Buna la toata lumea. Sint si eu extrem de surprins gasind un forum asha activ si asha de multi fani ROB. Am ajuns aici incercad sa gasesc o lista cat mai completa (o "discografie" cum glumesc eu) a cartilor Rodicai.
La lista de mai jos am de facut o singura completare ... Am citit 42. Cutia cu nasturi. Se poate incadra la "Romane politiste cu personaje diferite".
Crisp
quote:
Romane politiste cu personaje diferite:
1. Moartea semneaza indescifrabilŕ
2. Necunoscuta din congelator
3. Poveste imorala
4. Telefonul din bikini
Romane politiste cu Melania:
5. Cianura pentru un suras
6. Buna seara, Melania!
7. 320 de pisici negre
8. Anonima de miercuri
9. Disparitia statuii din parc
10. O toaleta ŕ la Liz Taylor
Romane politiste cu Minerva:
11. Omul de la capatul firului
12. Spionaj la manastire
13. Minerva se dezlantuie
14. Panica la casuta cu zorele
15. Nopti albe pentru Minerva
Romane politiste unde nu cunosc personajul...inca:
16. Enigma la mansarda
17. Cocosatul are alibi
18. Plan diabolic
19. Violeta din safé
20. Cosmar
21. Un blestem cu domiciliul stabil
22. Razbunarea slutilor
Romane politiste publicate pe numele sotului (Cosma Brasoveanu):
23. Fiara
24. Un martor incomod
25. Omul fara umbra
Romane istorice din ciclul logofatului Andronic:
26. Logofatul de taina
27. Agentul secret al lui Altan-bey
28. Ochii jupanitei
29. Letopisetul de argint
30. Vulturul de dincolo de cornul lunii
Romane istorice(altele) :
31. Al cincilea as
32. A inflorit liliacul
33. Intalnire la Elizée
34. Sa nu ne uitam la ceas
Povestiri:
35. Grasa si proasta
36. Barbatii sunt niste porci
37. O bomba pentru revelion
Volume pe care nu stiu unde sa le incadrez caci de abia am aflat de existenta lor:
38. Apel din necunoscut
39. Povestiri de noapte buna
40. Ancheta din infern
41. Un stilet cu sampanie
42. Cutia cu nasturi
As fi extrem de fericita daca m-ati ajuta sa descopar alte titluri, ori macar sa-mi dati un hint despre cele cu personaj necunoscut...
n/a spune:
Inca astept mailul cu titlurile de la Biblioteca Nationala. Azi le-am scris din nou, ca pare-se, cele doua saptamani , cat mi-au spus ca dureaza, au trecut deja...
Va tin la curent!
"Work like you dont need the money, Dance like no one is watching, Love like you have never been hurt before." -Mark Twain
n/a spune:
Tocmai am primit raspuns de la Biblioteca Nationala. Il postez aici:
Draga Vera,
Bibliografia e gata cu tot ce am reusit sa adun din biblioteca de la
noi si
de la alte citeva biblioteci. Am tot aminat expedierea in nadejdea ca o
sa
ajung la Biblioteca Academiei si la edituri pentru confirmarea
titlurilor
(ei nu trimit pentru depozit legal tot ce scot intotdeauna) ca sa fac
eventuale completari. Prin urmare iat-o asa acum e acum si trmit si o
"codita", daca e cazul. Imi cer iertare de intirziere. Nu e exhaustiva,
dar
am incercat sa prind toate editiile.
Intre timp m-am interesat si am aflat si o modalitate de plata la
distanta.
Contul este: 202101306312079, Biblioteca Nationala, Banca Trezoreria
Statului, sector 3. Pretul este 2000 lei/referinta bibliografica.
Cam asta ar fi.
Toate cele bune,
Claudia
"Work like you dont need the money, Dance like no one is watching, Love like you have never been hurt before." -Mark Twain
n/a spune:
Rodica Ojog-Bra?oveanu
Agentul secret al lui Altin-Bey. [Constantin Brîncoveanu. Roman]. [Bucure?ti], “Albatros”, 1976. 304 p. (Cutez?torii). (II 178321)
Agentul secret al lui Attin-Bey / Rodica Ojog Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 2004.
Al cincilea as. Decupaj. Decupaj regizoral: Ovidiu Ionescu. Scenariul literar: Rodica Ojog-Bra?oveanu. [Bucure?ti], 1984. 80 f. lito. (Radioteleviziunea român?. Studioul de film). (IV 43843)
Al cincilea as. Bucure?ti, “Albatros”, 1978. 255 p. (Aventura). (I 47633)
Al cincilea as : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 2000 (FED). 235 p. ; 20 cm. - (Ora H ; 32. Seria R?zboi ?i intrig?). Extras din catalogul colec?iei, la sfâr?itul c?r?ii, 4 p.
Anchet? în infern. [Roman]. Bucure?ti, “Albatros", 1977. 272 p. (Aventura). (I 65805)
A înflorit liliacul. Roman. Bucure?ti, Editura militar?, 1990. 286 p. (II 409950)
A înflorit liliacul : [roman istoric] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 1999. 288 p. (Colec?ia Ora H. Seria R?zboi ?i intrig? ; 27).Extras din catalogul colec?iei, la sfâr?itul c?r?ii, 4 p.
Anonima de miercuri. Bucure?ti: Editura militar?, 1984. 222-[224] p. (Colec?ia Sfinx, 68) (II 341689)
Anonima de miercuri : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 2000 (FED). 240 p. ;
Apel din necunoscut. Roman. Bucure?ti, Editura militar?, 1985. 268-[272] p. (Colec?ia Sfinx, 70) (II 347189)
Apel din necunoscut / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Ed. a 2-a. - Bucure?ti : Dareco, 2002.
Bun? seara, Melania! [Roman]. Cluj-Napoca: "Dacia", 1975. 256 p. (Scorpion). (I 65081)
Cianur? pentru un surâs. [Roman]. – Cluj-Napoca: Dacia, 1975. 224 p. (Scorpion). (I 65080)
Cianur? pentru un surîs ; Bun? seara, Melania! / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 1999 (Bucure?tii Noi). 400 p. - (Ora H ; 23. Seria Remember Melania).
Coco?atul are alibi. Cluj, Dacia, 1973. 223 p. (Scorpionul). (I 39124)
Coco?atul are alibi : [roman poli?ist] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Kullusys, 2003.
207 p.
Co?mar: Roman. Bucure?ti: Editura militar?, 1992. 191 p. (Colec?ia Sfinx). (II 428806)
Co?mar : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 2002. 224 p
Crim? prin mica publicitate: Roman. – Bucure?ti: Odeon, 1991. 80 p. (I 92879)
Cutia cu nasturi : [roman] / Rodica Ojoc-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Editura Marin Preda, 1994 (Polsib). 272 p.
Dispari?ia statuii din parc. Bucure?ti: Editura militar?, 1987. 270-/272/ p. (II 389844)
Dispari?ia statuii din parc : [roman] / Rodica Ojog Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 2001 (FED).
288 p. - (Remember Melania) (Ora H ; 39).
Enigm? la mansard?. Bucure?ti: Eminescu, 1971. 247 p. (Colec?ia Clepsidra). (II 36496)
Întâlnire la "Elizeu". Roman. Bucure?ti: Editura militar?, 1983. 335[336] p. (II 324697)
Întîlnire la Elysée : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 1998 (FED).
368 p. - (Colec?ia Ora H. Seria R?zboi ?i intrig? ; 20). Extras din catalogul editurii, la sfâr?itul c?r?ii, 7 p.
Letopise?ul de argint. Bucure?ti: Editura militar?, 1981. 303[-304] p. (II 300836)
Letopise?ul de argint. Roman. Bucure?ti: Editura militar?, 1978. 398[-400]. (II 254681)
Logof?tul de tain? : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 2002. 367 p.. - (Ora H ; 42. Cap? ?i spad?).
Melania ?i misterul din parc: /Roman/. Ia?i: Editura Dab Canova, /1992/. 288 p. (Clasicii romanului poli?ist; 7 /Societatea autorilor de romane poli?iste). (II 426313)
Melania ?i misterul din parc : [roman] / de Rodica Ojog-Bra?oveanu ; <Coperta: Bogdan Ulmu>. - Dab-Canova, 1992 (SC "Dosoftei").Extras din catalogul editurii, la sfîr?itul c?r?ii, 2 p.
Minerva se dezl?n?uie. Bucure?ti: “Albatros”, 1974. 312 p. (Fantastic Club). (II 163267)
Moartea semneaz? indescifrabil. Bucure?ti: Editura Albatros, 1971. 279 p. (Colec?ia “Aventura”). (I 36480)
Moartea semneaz? indescifrabil : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Kullusys, 2003. 272 p.
Necunoscuta din congelator : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 2002 (Lumina Tipo). 336 p.
Nop?i albe pentru Minerva. Bucure?ti: Editura militar?, 1982. 271 p. (Colec?ia Sfinx). (II 312899)
Nop?i albe pentru Minerva : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu ; [cop. de Daniel Munteanu]. - Bucure?ti : Scriptum 2000, 2000 (FED). 320 p. - (Clasicii romanului poli?ist).
O bomb? pentru Revelion : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Genesis, 1999 (Bucure?tii Noi). 180 p. - (Colec?ia Domino. Cele mai bune romane poli?iste ; 3).
O toalet? a la Liz Taylor: Roman. – Bucure?ti: Editura Militar?, 1992. 312 p. (Colec?ia Sfinx. Seria nou?, 5). (II 422977)
O toalet? ŕ la Elisabeth Taylor : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 2000 (RAMO). [320] p. - (Ora H ; 30. Seria Remember Melania).
Ochii jupâni?ei. Roman. Bucure?ti: Editura militar?, 1980. 364[367] p. (II 282161)
Omul de la cap?tul firului. Bucure?ti: Albatros, 1973. 263 p. (Aventura). (I 39188)
Panic? la c?su?a cu zorele. Roman. [Bucure?ti]: Editura militar?, 1977. 231 p. (Colec?ia Sfinx, 35). (II 179557)
Plan diabolic. Roman. Bucure?ti: Editura militar?, 1974. 239 p. (Sfinx). (II 158037)
Plan diabolic / Rodica Ojog Bra?oveanu. - Bucure?ti : Dareco, 2001.p. ; cm. - (Domino ; 8).
Poveste imoral? : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 1998. 352 p. ; 20 cm. - (Ora H ; 18. Capa ?i spad?).
R?zbunarea slu?ilor : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 2001.
320 p. - (Ora H ; 41).
S? nu ne uit?m la ceas. Bucure?ti: Editura militar?, 1989. 268-[270] p. (II 407088)
S? nu ne uit?m la ceas : [roman] / Rodica Ojog Bra?oveanu ; [cop.: Andrei Razu]. - Bucure?ti : Nemira, 2001 (FED). 272 p. - (Ora H ; 38. Seria R?zboi ?i intrig?).
Spionaj la m?n?stire. Bucure?ti: Editura Militar?, 1972. 207 p. (Colec?ia Sfinx). (II 146832)
Spionaj la m?n?stire : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Scriptum 2000, 2002.
224 p. - (Clasicii romanului poli?ist).
?tafeta. Bucure?ti: “Albatros”, 1981. 235[-239] p. (Aventura). (I 17870)
Un blestem cu domiciliu stabil : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Genesis, 1998 (Bucure?tii Noi). 236 p.
Un stilet cu ?ampanie : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Scriptum 2000, 1999.
240 p. Carte ap?rut? în 1977 cu titlul "Panic? la c?su?a cu zorele".
Violeta din safe. Bucure?ti: Editura militar?, 1986. 253-[255] p. (Sfinx). (II 383869)
Vulturul dincolo de cornul lunii. Bucure?ti: Editura Militar?, 1988. 251-[255] p. (II 398128)
Vulturul dincolo de cornul lunii / Rodica Ojog Brasoveanu. - Bucure?ti : Nemira, 2004.
Estafeta. Roman. Perevod s rumynskogo Eleny Loginovskoj. Buharest: "Albatros", 1984. 285-[288] p. (I 76530)
320 de pisici negre: Roman. Craiova: Juventus, 1990. 292 p. (I 91469)
320 de pisici negre. Cluj-Napoca: "Dacia", 1979. 213.[216] p. (Scorpionul). (II 269971)
320 de pisici negre : [roman] / Rodica Ojog-Bra?oveanu. - Bucure?ti : Nemira, 1999 (FED).
255 p. - (Ora H ; 25. Seria Remember Melania).
320 de pisici negre : [roman] / Rodica Ojog Bra?oveanu. - Ed. a 2-a. - Bucure?ti : Nemira, 2004.
---------------------
n/a spune:
Asadar, lista mea era oarecum completa. Doar 3 titluri lipseau:
* Stafeta
* Melania si misterul din parc
* Crima prin mica publicitate
n/a spune:
Lista de ultima ora ar putea fi urmatoarea:
Romane politiste cu personaje diferite:
1. Moartea semneaza indescifrabilŕ
2. Necunoscuta din congelator
3. Poveste imorala
4. Telefonul din bikini
5. Cocosatul are alibi
6. Razbunarea slutilor
7. O bomba pentru revelion
8. Cutia cu nasturi
9. Un stilet cu sampanie
Romane politiste cu Melania:
10. Cianura pentru un suras
11. Buna seara, Melania!
12. 320 de pisici negre
13. Anonima de miercuri
14. Disparitia statuii din parc
15. O toaleta ŕ la Liz Taylor
16. Melania si misterul din parc
Romane politiste cu Minerva:
17. Omul de la capatul firului
18. Spionaj la manastire
19. Minerva se dezlantuie
20. Panica la casuta cu zorele
21. Nopti albe pentru Minerva
Romane politiste unde nu cunosc personajul...inca:
22. Enigma la mansarda
23. Stafeta
24. Plan diabolic
25. Violeta din safé
26. Cosmar
27. Un blestem cu domiciliul stabil
28. Apel din necunoscut
29. Ancheta din infern
30.Crima prin mica publicitate
Romane politiste publicate pe numele sotului (Cosma Brasoveanu):
31. Fiara
32. Un martor incomod
33. Omul fara umbra
Romane istorice din ciclul logofatului Andronic:
34. Logofatul de taina
35. Agentul secret al lui Altan-bey
36. Ochii jupanitei
37. Letopisetul de argint
38. Vulturul dincolo de cornul lunii
Romane istorice (altele) :
39. Al cincilea as
40. A inflorit liliacul
41. Intalnire la Elizée
42. Sa nu ne uitam la ceas
Povestiri:
43. Grasa si proasta
44. Barbatii sunt niste porci
45. Povestiri de noapte buna