Traduceri

Traduceri | Autor: peanut

Link direct la acest mesaj

Unde sa fac o reclamatie impotriva unei firme de traduceri? Am dubii in privinta traducerii facute, plus alte probleme care s-au ivit din cauza lor. Este si o asociatie a traducatorilor?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Exista www.atr.org.ro si www.artt.ro dar sincer nu prea vad ce ai outea face cu reclamatia....
Imi pare rau pentru ce ti s`a intamplat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

Problema e ca au lucrat foarte incet si nu s-au incadrat in timpul promis si au mai si scris pe traducere ca a fost facuta dupa o copie nelegalizata pe cand eu le lasasem acolo originalul. Trebuie sa existe un loc unde sa-o pot reclama macar altora sa nu li se intimple acelasi lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradanatalia spune:

Eu stiu ca daca faci o reclamatie in scris, dar atentie: cu privire la calitatea traducerii, i se poate ridica autorizatia traducatorului respectiv.
In legatura cu timpul, nu ai ce face, decat data viitoare sa schimbi biroul de traduceri. Acum depinde si daca ai platit tarif de urgenta -sub 24 de ore- (care este cu 50% mai mare) sau tarif normal - minim 24 de ore, in functie de act.
Pentru faptul ca ti-a scris pe act ''traducere dupa copie nelegalizata'' probabil traducatorul a primit la tradus o copie si pt a nu-si asuma responsabilitatea, a scris asta. Si eu sunt traducator, si trebuie sa am mare atentie la acte. Intreb de fiecare data daca este act original, copie xerox, fox...etc si specific la inceputul traducerii. Deci, parerea mea, vina este a biroului de traduceri si nu prea ai ce face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

A fost vina biroului de traduceri care desi aveau in mana lor originalul au trimis la traducator copia si bineinteles ca el a scris ca a tradus-o dupa o copie. Am luat legatura cu ei si imi fac din nou o traducere pe gratis dar am pierdut atata timp pentru un lucru banal. Acuma sa ma vad cu traducerea.

Mergi la inceput