Romanii din Marea Britanie (11)
Raspunsuri - Pagina 26
Yossaria spune:
Suna promitator ce ai spus. Stiu ca in Ro se fac tuseuri vaginale, desi nu le vad rostul, ca daca ar fi sa se vada ceva...se vede la scan mult mai bine. Doar in cazul in care ai avea ceva malformatii ale vaginului...nu vad alt rost! (probabil atunci nu ai ramane nici insarcinataaa!)
Imi place ideea asta cu interventii minime cand nu sunt probleme :)
Stiu ca in Uk ai dreptul sa ceri sa nasti acasa. A avut cineva experienta asta?
O zi buna.
SMART spune:
Multumesc fetelor din suflet pentru raspunsuri. Uk mi-a placut din totdeauna si am petrecut citeva luni bune acolo dar de obicei la cursuri in campusuri universitare sau in vacanta in B&B deci cam aici se termina experienta mea in domeniu. Mi-este teama de ideea de a-mi cauta un serviciu, de cum am sa fiu privita pentru o prima experiente in Uk la 40 de ani si pe urma de cum se va integra baiatul meu la scoala avind in vedere ca la 10 ani in Franta este deja in secondary school. Oricum ramine sa vedem unde ne vom stabili, inca nu am hotarit, totul depinde de serviciul sotului meu.
belle vue, englezii spun ca franta ar fi o tzara minunata daca nu ar exista francezii si sunt total deaccord.
O seara placuta!
www.desprecopii.com" target="_blank">aici
MissJJ spune:
Yossaria intradevar aici nu se face tuseu.
Eu fiind la primul copil mi se parea ciudat de ce mie nu imi fac control in fiecare luna de ce nu stiu exact greutatea si cm si etc cum stiu fetele din ro, dar sincera sa fiu am ajuns la concluzia ca e f bine cum procedeaza ei aici. In ro te cheama la medic de nspe-mii de ori si dai o multimea de bani si oricum greutatea exacta nu au cum sa o stie toate sunt estimari. Si ce nu imi place in ro e ca le prescriu prea multe feluri de vitamine si medicamente la femeile gravide. Pt ce trebuie frate zece feluri de vitamine si no spa pt contractii si etc. La cel mai mic semn de durere de burta gata bagam no spa si tot felul de minunatii.
Atata timp cat nu exista complicatii si mama si baby sunt ok nu pricep de ce atatea controale si programari la medic. Si mai si platesti o multimea dea bani la vreo 2-3 doctori ca nu stii sigur daca e un medic bun si etc.
Poate gresesc eu si daca eram in ro creca si eu procedam la fel dar dupa ce am nascut aici si prin Nhs deci nu privat, ca oricum nu imi permit, nu cu bani, nu cu pile sau ceva pot spune ca am fost f multumita si mi se pare f ok sa fii supravegheata numai de moase daca nu exista pb. S-au purtat toti f frumos cu mine mi-au raspuns la toate intrebarile mi-au facut toate analizele si totul a fost f bine.
Legat de nasterea acasa la prima nastere nu cred ca ar fi indicat. La a doua sau a treia daca nu sunt complicatii e ok, ca merge oricum mai repede. Dar in genere prima nastere stiu ca dureaza mai mult si e mai greu. La mine de ex, cum am fost eu ca ma dilatam f greu si aveam dureri f mari dar nici un progres, ma bucur ca am nascut la spital. Aveau toate la indemana si aparate de monitorizare a copilului si anestezit sa imi faca epidurala cand am avut nevoie si medicul la indemana ca a fost nevoie de ventuza la fata mea si dupa ce au scos-o nu respira singurica si a avut nevoie de oxigen, deci a fost f bine ca eram la spital.
Si eu personal ma simt mult mai in sigurantza acolo decat acasa numai cu moasa. Sunt si obisnuita cu spitalele, ca am cam crescut prin spitale si policlinici si poate de aia nu ma intimideaza spitalul si ma simt mai bine acolo.
Oricum in genere ei recomanda prima nastere la spital dar daca nu sunt pb si tu vrei neaparat acasa se poate si asa. Dar normal asta se stabileste impreuna cu medicul si moasele.
---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
MissJJ spune:
Si legat de sexul copilului aici depinde de politica spitalului daca vor sa iti zica sau nu. De ex unde am nascut eu scria mare la scan ca ei iti spun numai daca vrei tu si le ceri asta si trebuie sa intelegi ca nu e 100% si sa nu vii dupa sa ii dai in judecata ca te-au indus in eroare sau ceva. Sunt si spitale unde nu vor sa iti zica de frica sa nu respingi copilul daca tu vroiai fata si de fapt e baiat sau daca e vreo greseala si de fapt nasti fata si ei tiau zis cai baiat.
La mine de ex mi-au zis la anomaly scan si au zis ca e fata si fata a fost. M-au intrebat dinainte daca vreau sa stiu si le-am zis ca vreau si normal ca m-au intrebat de ce si le-am zis ca vrem sa cumparam dinainte si vrem sa stim ce culoare sa luam roz sau bleu. Si medicul ne-a zis scurt go for pink. Si pink a fost.
Gabitza P. spune:
Mada, ai un ingeras!!!! Este atat de dulcica si ce frumos zambeste! Sa nu-i fie cu deochi! sa va traiasca!
Fetele, am si eu o intrebare daca stie cineva sa-mi raspunda. Am fost in spital aprox. acum 2 luni cu dureri abdominale, febra, etc! Doctorii nu descopereau cauza si pt. asta m-a trimis la radiografii continuu(mi-au facut 7 intr-o zi!) dupa care le-a dat prin cap sa-mi faca eco!!
DE atunci mi-a cazut parul groaznic, si ma ingrijoreaza pt ca-l pierd cu suvitele!!! Mi-au descoperit si anemie, dar de asta suferim multi si nu se manifesta chiar asa si nu am fost stresata in ultima vreme ca sa o pun pe seama asta.
Aveti idee care sunt efectele expunerii la radiatii? Asta sa fie cauza?
Yossaria spune:
Gabitza:
Radiation induced alopecia = transient hair loss following exposure to ionizing radiation.
MissJJ spune:
Belle_vue, Gabitza multumim de complimente! Pupici cu miros de laptic de la printzesa.
belle_vue spune:
Are dreptate mada in privinta excesului nejustificat de supraveghere in sarcina care se face in Ro. E o moda -- pentru cine si-o permite, la urma urmei, fiindca te costa o gramada de bani toate controalele si medicamentele alea. Daca sarcina e ok, ce-ti trebuie, frate sa te agiti pana la epuizare sa stii in fiecare moment tot ce se poate? Ca pana la urma tot aia se intampla: nasti... Dar pentru ca in Ro abia au aparut toate tehnicile de monitorizare a sarcinii si abia s-a invatat lumea sa mearga la medic (dupa perioada crancena de dinainte de 1989) -- n-ai cum sa convingi pe nimeni ca nu e necesar. E alta etapa de dezvoltare in general, in care se face exces de informatie -- pe banii clientului, cum s-ar zice, ca sistemul national e la nivelul la care e. In occident s-a constatat ca nu e necesar un asemenea exces de informatie si sistemul nu si-l permite -- iar majoritatea nasc in sistem, nu in clinici private. In Ro sistemul functioneaza la un nivel inca insuficient, asa ca ce sa faca bietii parinti? Dau bani la doctori ca sa cumpere atentia pe care in mod normal ar trebui s-o primeasca in mod automat ca urmare a faptului ca platesc taxe la stat... Iar doctorii alimenteaza moda excesului, ca e si pentru ei ceva nou si le face placere sa fie asa de importanti (si e avantajos si financiar -- fie ca primesc spagi fie ca sunt pur si simplu tarifele clinicilor private).
Eu am fost sambata la eco 3D ca sa vedem bb-le, ca eram curioasa (si in Romania am facut 3D, asa ca nu puteam sa n-am film si de data asta) si am aflat ca am in burtica o fetita -- asa cum ne doream, si tare bine ne-a parut.
O s-o cheme Audrey Maria.
Va sarut si pe curand!
Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)
Those who can't laugh at themselves leave the job to others
ella_64 spune:
7 radiografii intr-o singura zi este foarte mult. In general este bine sa faci o radiografie la 60 de zile. Este clar ca ai o reactie la iradiere; probabil organismul tau nu a rusit sa contracareze efectele iradierii. Ti-as recomanda sa iei niste multivitamine care sa contina vitamina E si sa iei si un preparat cu ulei de peste; acestea sunt pentru sustinerea organismului si indepartarea radicalilor liberi formati in urma iradierii. Cat despre intarirea radacinii parului, un efect bun il are Klorane cu chinina, dar aici nu prea il gasesti. La Boots au un tratament pentru stoparea caderii parului.