Vitamine in primul trimestru de sarcina?

Vitamine in primul trimestru de sarcina? | Autor: arghirmonica

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici va rog lamuriti-ma si pe mine cum e cu viatminele astea in primul trimestru de sarcina.Am 7 saptamani cu bebic si mi-am facut analizele si la mine e chestie stiuta lipsa fier,calciu,magneziu.Si uite asa m-am procopsit cu pilule de calciu,magneziu si sirop de fier.Intrebarea mea este oare ii bine?Ginecologul mi-a zis ce-i drept nu-mi facusem analizele sa nu iau nimic decat acid folic.
Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anairda36 spune:

Eu am luat vitamine prenatale de cand am aflat ca sunt gravida. Aici asa se procedeaza. Si am mai luat si Ca 1000mg/zi. In situatia ta, mai ales daca ai carente de Ca si Fe eu zic ca ar fi bine sa le iei.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

monica ai grija la vitamine ca nu sunt indicate tablete separate!pot produce probleme!cel mai indicat este sa iei vitamine MATERNA sau ELEVIT care sunt niste vitamine care au condensate toate grupurile de elemente de care are nevoie corpul tau!si acid folic poti sa iei!si fier se ia din semestru 2 pana la sfarsitul sarcinii!stiu asta pt ca doctoritza mea de aici a fost foarte explicita cu mine!te rog ai grija!si un bebel sanatos!intra si tu la mamici de iulie-august sa te sfatuiesti cu fetele de acolo!BAFTA!

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Vitamine prenatale poti lua fara probleme, ele contin si Ca si fe si Mg in doze potrivite pt. o gravida. Cel mai bun e Elevitul, e scump dar foarte bun.

Mire-mama de fetita frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Multumesc fetelor de raspuns.O sa ma duc la medicul de famile sa vad ce zice ca acum chiar ca nu stiu ce sa mai fac.
Vedeti voi sunt parerei pro si contra pentru vitaminele astea dar daca ai lipsuri ma gandesc ca e bine pentru bebe sa le iei.
Si cum ziceti voi mai bine inghit o pilula cu de toate decat 3 ca si asa nu le pot inghiti.
Eu mai am un baietel de aproape 4 ani si cu el am luat Prenatale dar nu imi aduc aminte sa fi avut lipsuri in primele luni de sarcina.
Materna din ce luna trebuie luate?
Sunteti dragute ca mi-ati raspuns.
Monica

Mergi la inceput