Fetele din Japonia cele mai gatiti sotilor vostri?
Raspunsuri - Pagina 3
rinosuke spune:
ne-am inmultiteu nu am mai facut takenoko itame,ca nu am avut timp si nici nu stiam ce TAKANAZUKE..maine fac sigur,mersi DOLPHIN.CHIRASHI SUSHI e f.simplu,pt.ca nu faci nimic altceva,decat sa amesteci.ai nevoie de plicurile lor pt.chirashi,si in alea ai niste legume tokate marunt si otet pt.sushi.le gasesti in orice magazin,au desenat pe ele castronul cu chirashi.mai sunt si niste borcane,eu dintr-alea fol.dar nu stiu cum se cheama,ca scrie doar in kanjicapacul e inalt si roz,ca inauntru e praf de otet.sunt mai bune,astea din borcan dar nu e mare diferenta.Intr-un castron mare,pui orez(eu pun 3castroane de orezCHIAWAN-urile lor) otetul de sushi,si amesteci.mai pui si nori tama(prafurile lor pt.orez) si iar amesteci.pui si niste goma neagra(seminte)si IAR amesteci.ai terminat cu orezul!mai faci niste clatite din ou(omleta)si le tai feli subtiri.le presari peste orez si pui pe deasupra maguro,uni,ebi,ikura sau ce vrei sa pui,sashimiurile lor.eu bag putin in shoyu pestele,ca sa nu simt namagusayul.daca iti ei plicuri nu ai nevoie de nori tama si goma,ca le ai inauntru.scrie si pe plic cam ce ai de facut,de fapt ai sa intelegi ca sunt si desene .HANNEN si eu mai fac gyoza,shumai tezukuri,dar ma seaca sunt migalitoare la infasurat in shimb imi plac f.multELA eu pestele il frig si il mancam cu misosiru si oshinko sau FRY,TEMPURA..dar mai rarut.pote ne scriu si noua fetele cum se face nimono de peste.
hannen spune:
Fetelor,ieri am avut o serie de peripetii cu pitica si nu am mai putut intra,da` am reusit totusi sa fac gyoza.
Si-am stat in picioare cit le-am impachetat de ma doare spatele ca daca stateam jos se urca si mindra peste mine .
Eu cumpar foile de la supermarket .Pe fiecare pachet scrie gramajul la carne si legume dar eu pun totul din ochi.
Se pot face cu orice fel de carne tocata,eu folosesc doar vita si pui.
De obicei intra cam 180g. de carne,220g. de varza ,50g. nira,50g.naga neghi(praz)
un catel de usturoi(eu va recomand 2-3 chiar 4 daca va place)
cite o lingura de shoyu,goma abura(ulei de susan)osake,un praf de piper si sare,si un praf de katakuriko.
Eu va recomand ca shoyu sa puneti mai mult(2-3 linguri) si goma abura la fel ,cam 2 linguri.
Daca faceti exact cum scrie pe spatele pachetului cu foi vor iesi cu un gust foarte slab.Adica usui aji
Puneti carnea intr-un vas maricel,apoi tocati marunt toate legumele,(varza ,nira,prazul,usturoiul),le puneti peste carne,sarati fff putin,piperati,adaugati shoyu si goma abura si un praf de katakuriko,apoi amestecati totul.
Va iesi o pasta verde nici nu prea se mai vede carnea
Apoi pregatiti un paharel cu apa si o farfurie cu katakuriko.
Scoateti foile si puneti in mijloc cite o lingurita de compozitie.Imnuiati aratatoarele in apa si trasati un cerc pe marginile foii,apoi impachetatzi.
Le dati pe fiecare prin katakuriko (un strat subtire),asta e secretul ca sa nu se lipeasca la prajit.
Eu fac multe odata,cite 90-100.Prajesc vreo 20 si restul le congelez in pungi speciale pt.congelat.
Aseara am facut doar 40 ca ma apucase 18:00 si eu nici nu incepusem.
Aaa,nu uitati aici sunt cantitatile doar pt 20-22 de bucati,daca faceti mai mult dublati,iar daca va ramine compozitie o puteti congela,sau o faceti chiftelute si le prajiti in ulei.
Sper ca n-am uitat nimic!
Faceti hamburgheri ,sau karaaghe??
Printesele mamii
Pozici
devylla spune:
Neata japonici1
In weekend nu am apucat sa intru,asadar va scriu acum ce am gatit.
Sambata am facut varza calita cu carne de porc si o supita instant(ca imi era lene sa mai afc si o ciorbita ca sa fie meniul complet).
Duminica am facut karage cu cartofi prajiti si daikon salada.
Hannen eu fac hamburgeri...si ies super buni!Daca vrei iti dau reteta mea.Iar koroke nu ma bag pt ca eu le cumpar super ieftine si nu are rostul sa imi bat capul cu ele.Eu cumpar 10 la 300 yeni
Azi cred ca am sa fac hamburgeri!
Eu gyoza o cumpar o singura data am facut dar nu singura ci cu tot familionul....poate cand prind curaj o fac si singura,buna idea ta hannen cu congelatul.
Va pup si spor la gatit acolo!
Sarbatori fericite
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
dolphin9913 spune:
DEVYLAdaca esti draguta scrie si tu reteta de daikon, chiar ma gandeam sa fac ceva din daikon am zis macar sa le folosesc pana ne mutam( sa ramana frigiderul gol). Noi ne mutam saptamana asta sambata, pana atunci va promit ca o sa mai va scriu retete jp (stiu cam multicele) Ieri nu am gatit nimic fiind sotul acasa nu am avut chef sa mai stau la bucatarie, si ne-am gandit sa mergem sa mancam sushi. apropo de sushi voi cum ati putut manca prima oara ? eu cand am ramas insarcinata cu Yulia mi sa schimbat total gustul la mancare si cand am incercat sa mananc sushi mama, mama ce bun a fost , si uite asa am inceput sa mananc sushi. O ZI BUNA SI MANCARICA BUNA pa pa
http://community.webshots.com/user/dolphin9913
yurika spune:
Ce fete harnice si ce mincaruri bune gatiti fetelor
Hannen, daca ma pun eu sa fac gyoza cred ca iti inchipui tu ce iese,
Va urez o zii buna si spor la gatit
PS si multe multe retete
devylla spune:
Uite ca revenisi cu reteta de daikon salada
Se ia un daikon potrivit,se taie pe jumate,se curata de coaja si se da pe razatoare aia care il face betisoare subtiri...daca nu taiat cu cutitul in acelasi fel betisoare subtiri sau fidea.Se pune intr-un bol cu apa circa 5 minute,dupa care se strecoara se adauga sare(putina) si se mai lasa circa 10 minute...dupa care se stoarce de apa bine de tot....peste el se adauga una conserva ton si maioneza,sare piper,se amesteca si se serveste ca salata.....
Te astept si pe tine cu retete....unde te muti?
Pupici!
Sarbatori fericite
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
hannen spune:
Yurika,wow ce surpriza!
Ma bucur ca te-ai hotarit sa mai scrii
Pai vino incoa si sa vezi ce gyoza trintim amindoua.
Te pup
Printesele mamii
Pozici
aiko2004 spune:
hop si eu si eu stiu o salata de daicon
care sa serveste deobicei cu tonkatsu
ridichea curatata de coaja data prin razatoare si apoi puneti peste ia putin shoyu si este ff buna
azi pregatesc dashiaki tamago ,salata de tofu si koroke din cartofi cu telemea
dolphin9913 spune:
mErci mult DEVYLLA pt reteta. Acum ca am putintel timp liber hai sa va scriu o retet. BUTA NIKU NO KARAGE: carne de porc 300g, syoiu, osake, oista sos, syoga, 1 ou, goma abura 4 linguri.PRIMUL SOS: 1 lingura syoiu, osake si oista sos, syoga taiata marunt. AL DOILEA SOS: 1 ou, si 7 linguri katakuriko. MOD DE PREPARARE: Se taie carnea bucati mai maricele, se baga in primul sos apoi in al doilea si se prajeste in mult ulei. pofta buna
http://community.webshots.com/user/dolphin9913
dolphin9913 spune:
Si inca una:
TORI NIKU NO NEGHI SOS KAKE
carne de pui, 1 lingura faina, sare, piper si ulei.
PT SOS: cam jumatate de neghi(praz) syoga 1 lingura osake, 1 ling mirin, 2 ling syoiu, 1 ling apa:
MOD DE PREPARARE: Se ia carnea de pui si se inteapa cu furculita apoi se taie bucatele ( ca la karage) se presara sare si piper, apoi se da prin faina. Se pune ulei in tigae si se prajeste puiul, dupa ce sa prajit se scoate puiul se arunaca uleiul ramas din tigae. Se mai pune inca o data puiul in tigae si sosul preparat.
http://community.webshots.com/user/dolphin9913