Cand putem sa venim in Romania?

Cand putem sa venim in Romania? | Autor: crigreierasul

Link direct la acest mesaj

Buna seara fetelor,

Am venit la voi pentru mai multe sfaturi. Eu am mai postat ceva... intrebari prin alte sectiuni ale forumului si am fost sfatuita sa ma "mut" la voi. Asa ca...iata-ma.

Pentru cei care au citit si raspuns intrebarior mele precente, multumesc! Si sa stiti ca eu si logodnicul meu ne-am hotarat sa facem cununia civila in State (nici nu avem alat aalternativa dupa ce m-am interesat pe la primarie despre care sunt conditiile pt. a ne casatorii in Ro ). Asa ca, acum vom incepe sa depunem actele pt. K-1. Am inteles ca este un proces destul de dificil (inteleg de ce). Am cateva intrebari pentru cei care au trecut deja prin acest proces si acum sunt casatorit in USA.

1. Care este perioada obisnuita de timp dintre data la care ati depus actele a USCIS si data interviului pe K-1 la Ambasada US din Romania?
Si... care este perioada cea mai indelungata?

2. La cat timp dupa casatoria civila in US pot sa revin in Romania (vrem totusi sa avem casatoria religioasa in Ro). Noi ne gandeam ca daca reusim sa ne casatorim civil in vara (2006), atunci am vrea sa avem casatoria religioasa in iarna (2006). Ar fi posibil? Ori legile US nu ne-ar permite o iesire din tara asa curand?

M-as bucura mult daca mi-ati impartasi din experienta voastra.
Multumesc ,
Crigreierasul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

Eu am venit cu K1,dar in urma cu 3 ani,iar din momentul in care sotzu' a aplicat pt mine si pana cand am avut viza in pasaport a durat 6 luni.

La a doua intrebare,impreuna cu formularul pt schimbarea statutului poti aplica si pt documentul de calatorie,I 131(cred) si pe care il primesti aproximativ in 3 luni.este valabil pt 1 an,poti calatori in afara Statelor fara probleme pe termen scurt(pana la 3 luni cred),poate fi pt o intrare sau multiple(depinde ce casuta bifezi pe formular:)

Bafta!

Mergi la inceput