Mamici de noiembrie - decembrie 2005(73)
Raspunsuri - Pagina 13
Morgano spune:
Lordra, felicitari si sa va traiasca si sa fie sanatoasa si mancacioasa.
Bic, Monet, si fata mea are haine belu si albastru si belumarin, si chiar ii stau cel mai bine. Salopetica de plimbarica cumparata ieri e un verde/albastru turcoaz tare si ii sta super, de-abia astept sa se faca 12 sa o scot la soare.
La multi ani si tot ce-si doresc pt toate Andreele, Andreii, Andele si derivatele de la nume!!!]
Ana mea mi-a facut o bucurie imensa: a luat 350 grame intr-o sapt!!! Sunt fte fericita.
Pun o intrebare creti, dar uite ca-s nedumerita: dupa cezariana 2 ani pana la conceptie sau pana la nastere trebuie sa treaca? Eu auzisem /stiam ca pana la nastere, sper sa fie asa pt ca eu sincer vreau sa incepem "munca" iarna viitoare.
Merg putin la cumparaturi, apoi revin doar sa imbrac fata si sa o scot la aer ca e tare frumos afara.
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
mara95 spune:
Eu stiam ca minim 2 ani pana la conceptie, dar au fost cazuri in care fetele au ramas insarcinate si la mai putin de un an de la cezariana si a fost bine.Dar nu e indicat.Depinde de refacerea organismului, a taieturii, a uterului care trebuie sa sustina ceva greutate.Oricum cred ca dupa un an si jumatate e ok.
monet spune:
felicitari, lordra, inca o mamica cu bebe fericiti!! sa traiti!
bic, ripley, eu nu mi-am facut deloc probleme cu culorile: daca am gasit ceva dragut sa-mi plca mie, cumparam. asa se alesese lia initial cu costumasul albastru de catifea - cel in care apare maya in cele mai recente poze postate aici, in albumasul nostru cu bebeluci.
joy, tinem pumnii! bafta!
da, ina, esti de o energie, ceva nemaipomenit! sa ne traiesti, fata draga!
mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA
joy04 spune:
De DIENUTZA nu stie nimeni nimic ???? Nici asa...macar o veste cat de mica?
Am o prietena, care este insarcinata in 8 saptamani, si are un de 1an 4luni, deci va avea aproape 2 ani de la cezariana cand va naste al doilea bb.
Dar probabil se tine seama, cum zice si MARA de multe chestii.
Multam de incurajari...sincera sa fiu mi-e teama si abia astept ziua de maine...
joy + bocanila 39+
poze
lavi02 spune:
Lordra, felicitari , bravo tie pt nasterea naturala care se pare ca nu a fost prea usoara! . Mai ales ca de ce ti-a fost frica n-ai scapat - anestezist lipsa noaptea! Lasa, important e ca Dara e bine iar tu sa vezi ce repede ai sa-ti revii si ai sa uiti toate durerile! Sa-ti traiasca micuta si sa ai latic cu tona!
Aura-canuta felicitari! Uite ca ai ajuns la punct final dupa chinul cu greturile.. cred ca tu ai avut cele mai chinuitoare greturi dintre noi toate.
Andreelor si Andreilor, la multi ani!
Joy eu ti-am zis de mult, nu stiu daca mai stii, ca fiind tu la Horhoianu si fiind el sef de sectie, cezariana te paste. Chestia cu transversala descoperita in ultimul moment ... sa si-o tina. Mai ales ca inteleg de la tine ca nu ti-a zis-o clar si nu a scris pe hartie, ci doar ti-a sugerat. Ca sa nu ai nici o dovada daca mergi la alt medic si constata ca e craniana bine merci. Asa cred eu, poate gresesc si-mi fac pacate, cum se spune.
Sefii de sectie, profesorii (vezi Ancar care i-a facut catutzei tot cezariana fara motiv), fac cezariene din comoditate si le mai zic si pacientelor ca lasa, ca asa e mai bine. Asta dupa ce o viata au asistat nasteri naturale, ca asa era mai bine. Dar acu nu le mai permite fonctia sa vina la orice ora la spital.
Asa ca fetelor, la bb2 daca NU vreti cezariana, alegeti un doctor bun, dar nu mare profesor mare.
Mara in Bucuresti, la primul bb dupa 35 de ani se considera mama prea "batrana" sa mai nasca. Dar uite ca in Canada Ina a nascut bine merci si usor pe deasupra la 36 parca. Iar mama mea ne-a nascut si pe mine si pe sora-mea, normal, la 39, resp 40 de ani. Iar pe sora-mea, la 40, f f usor si repede. Io zic ca si dr din Bacau sunt super comozi.
La fel ca cei din Baia mare.
Silvia de dr tau am auzit, de la prietena mea rezi de ob-gin, ca ar fi f bun, a fost medicul ei intr-o perioada (pana a lucrat la un mom dat in spital cu el si nu s-a mai putut duce sa se craceasca in fata lui. Acum are o mare problema sa-si gaseasca un ginecolog, ca pe majoritatea ii cunoaste ca si colegi .)
Cristina dupa ceva timp sanii sunt mai usurei dar tot ai lapte. Am mai discutat cu Noki chestia asta. Si uite Sarah ce bine creste.
Ripley felicitari pt cresterea de 350g! Vezi ce bine ca ai abandonat atunci laptele praf? (Nu numai io am zis, si toate prietenele tale, norocul tau)
Leea si Silvia nici mameloanele mele nu sunt cine stie ce, iar sanii destul de mici in perioada de ne sarcina, ne alaptat. Bineinteles ca n-are legatura dimensiunea cu functia, tesutul glandular e acelasi la toata lumea, marimea sanilor e data de cantitatea de grasime de pe ei. Care e dispusa in fctie de hormoni, de mostenirea genetica, etc. Daca ai mameloanele ombilicare ar fi bine sa ti le masezi de acuma, cu mana, sa incerci sa le formezi (sa le faci tuguiate). In maternitate profita de prezenta asistentelor si cere-le ajutorul sa-l pui la san pe bb. Asta va fi cel mai greu, sa-l convingi pe bb sa prinda mamelonul. Fii "draguta" cu asistentele de la bebici si ele te vor ajuta. Te mai trag de sfarcuri, asta e, dar daca iti doresti sa alaptezi, asta e solutia. Dupa ce ajungi acasa iti va fi mult mai greu decat acolo, ca asistentele alea au vazut sute/mii de mamici si chiar se pricep.
Fetelor, maine vine sora-mea cu sotul ei la noi, de la Timisoara, si stau pana duminica. N-am mai vazut-o pe sora-mea din iunie. Asa ca am sa profit de tot timpul cu ei si probabil n-am sa mai intru pe DC pana duminica seara sau luni. Nu va ingrijorati pt soarta mea. OK?
Lavi02
felicia74 spune:
LA MULTI ANI TUTUROR ANDREILOR SI ANDREELOR!!!
Felicitari Lordra si canuta-om-sucit sa va traiasca bbii!! Sa fie frumosi si mancaciosi!
Dordia am uitat sa spun: 500.000 ptr vizita pediatru la domiciliu.
Leea in loc de Garmastan, eu voi incerca Actogen - sa vad dc il voi gasi la farmacii. Ptr ragade cica e mult mai bun, e pe baza de sange de vitel. Bephantenul tb spalat neaparat inainte de alaptare dc se da pe san, ca are cortizon.
Buluci eu cred ca vei avea lapte.
Ina si Alina eu nu primesc musafiri acasa. Insa in RO e si epidemie de rujeola - nu se stie niciodata. Plus ca eu mi-am revenit f.greu, musafirii mai lipseau!
Ina Ilinca ragaie si in somn. Mai greu a fost pana i-am gasit pozitia adecvata. Dar si sughite f. des, chiar dc a ragait!
Mai, dar ce sadic dr. tau, s-o tii dezbracata! Pai, mai bine ma chinui eu s-o hranesc de cate ori se trezeste!!!
Leea eu am sfarc ombilicat la sanul drept si... e cam greu. De obieci se recomanda mameloane de silicon/latex. Am luat din ambele, dar am dat banii degeaba - Ilinca le refuza. ASa ca ma cam chinui, mai fac ragade dar cu timpul trec. Garmastanul sa traiasca!
Felicia mamica Ilincai Teodora
lavi02 spune:
Sa mai raspund un pic din urma:
-la bubite nu ma pricep.
Mandy cu increderea in pediatru... welcome to the real world! Nici eu n-am in nici unul 100%. Toate le filtrez prin logica mea si prin ce am citit in carti. Asta cu omoratul tantarilor prin tras cu tunul o au multi medici. Cu adormitul la supt - preia si tu ideea cu alaptatul mai dezbracat. Mi-am amintit ca am citit-o si intr-o carte.
ela27oana tu cu cine nasti, nu ne-ai spus?
anda77 imi place de tine ca nu pierzi vremea cand mergi in vizite! Dar chiar esti f bine pregatita pt cand va veni Nichita, ai sa vezi ce bine ai sa te descurci!
Eu n-o verific pe Nati daca respira decat f rar. Si pe Silvia la fel, la vremea ei. In carte scrie ca sindromul de moarte subita la bebei are de regula urmatoarele cauze (in odinea frecventei): greutate mica la nastere, asfixia, infectiile, defecte din nastere. Ma uit sa stea cu capul intr-o parte (cel mai frica mi-e de asfixie dintre astea), prima si ultima se exclud din start.
Nati, daca o culc pe spate isi pune singura capul intr-o parte (asta e reflex la toti bebicii), dar dupa ceva timp si-l muta pe partea cealalta. E mortala cu controlul capului: si-l tine cat si-l tine pana la un mom dat si-l scapa. Si daca si-l scapa intr-o parte se duce cu tot corpul dupa el. Probabil asa sunt toti, dar sunt mortali.
Asta cu imaginea idilica cu langa de acord, atata vreme cat are cine sa-ti faca bradul si eventual ceva de mancare. E, m-oi descurca cumva, sarmale ioc ca oricum n-am voie: o friptura, langa ea o salata boeuf si o prajitura sunt suficiente nu?
Ina e normal ca daca storci sanul manual sau cu pompa sa scoti mai putin decat bb cu gurita. Doi la mana, la tine canalele nu sunt inca 100% desfundate, asa ca iese mai greu. 180g in 5 zile este f bine, trebuie sa ia cam minim 180 pe saptamana. Iar in primele zile dupa nastere scade in greutate, abia apoi incepe sa creasca... ai lapte, nu te stresa si alpateaza in continuare, esti OK.
Bic unghiile i le-am taiat de vreo 3 ori pana acuma cu forfecuta si iar trebuie sa fac operatiunea ca ma zgarie rau, mai ales cand alaptez. Greu e sa o prind linistita. Plus ca nu vreau cand doarme, mi-e mila (de mine mai mult decat de ea ) sa o trezesc.
Ooof, draguta de Silvia se juca cu papusile ca una e mamica si alta bb si mamica ii da lui bebe "sa bea". Adica il alapteaza.
Silvia e cam indragostita de un coleg de grupa, Laurentiu . ieri s-a fastacit tare de tot ca atunci cand ne pregateam noi sa ne imbracam si pe Laurentiu il imbraca mamica lui. Stiam ca e "prietenul a meu", dar chiar asa fastaceala ...
Am masurat-o ieri pe Silvia, are 101cm. Acum o luna, "aia mare" era fix dublu in lungime fata de "aia mica". Acum deja Natalia are 55 cm asa ca nu se mai pastreaza raportul.
Si eu tot 500 am dat cand a venit acasa.
Felicia, Silvia m-am panicat rau de tot: si bepanthenul are cortizon???? Pai atunci cu ce sa-i mai dam ????
Bafta si curaj tuturor fetelor care urmeaza sa nasca maine (oare de ce o fi programat astia atatea cezariene pe 1?), precum si celor care nasc pana duminica-luni cand I'll be back.
A, inca ceva, monet tu de unde esti din Ardeal?
Lavi02
pischi2003 spune:
LA MULTI ANI celor care se sarbatoresc azi: burtici, mamici, copilasi!!!!!
JOY bafta multa maine, se pare ca nastem in aceeasi zi pana la urma, ca eu tot pt. maine sunt programata.
LORDRA sa-ti traiasca bb si sa fiti sanatosi!!!!
Va pup
MIhaela 39s + 6z
joy04 spune:
PISCHI, asa-i bafta si tie maine...
LAVI02, stiu ca ai dreptate, cezariana era un motiv pt care m-am hotarat sa-l am ca dr, dar asta pana am ramas insarcinata si pana m-am informat mai bine si am inceput sa cred ca naturala e cu mult mai buna.
Acu' eu sa zic asa ma consolez cu gandul ca se naste si natural cu el si ca spunandu-i ca as vrea natural m-a indrumat cum trebuie.
Si asa-i nu mi-a zis ceva anume, doar ca a belit un pic ochii la control si era un pic mai agitat ca de obicei. Asta am dedus eu pe urrma am pus-o si pe faptul ca-l simteam eu altfel pe bb. Dar eu nu am experienta sa pot spune sigur ca este asezat transversal sau nu, singura chestie e ca-l simt mult mai sus, in plex.
Poate-mi face ceva eco maine sa ma dumiresc.
joy + bocanila 39+
poze
silvia_d spune:
Nu fetele,felicia si lavi02,bepanthene-ul nu contine decat pantotenat-adica pro vitamina B5-ATAT!nici un cortizon!!!!este un f bun cicatrizant si epitelizant,doar se da si in ranile de dupa iradieri in trat.anti-canceros!
Vorbeam ieri de Elocom ca are cortizon,si inca unu'de clasa I,adica f puternic,si cum pielea bebeilor e f.permisiva...NU sunt de acord cu el,de fapt cu nici un cortizon!Hai,cu neopreolul,DA,ca are si un ulei de peste,dar cam atat...
Felicia,Actogen nu e cumva Actovegin??Interesant cu recomandarea in ragade...nu stiam!Adica,Doamne,nu zic ca n-o fi bine,dar eu l-am vazut mai mult recomandat pe ulcere varicoase,ptr.reconstructia-cat de cat-a tesutului distrus!
Pupici,ma duc sa mai dau un smotru mic