Mese de mare gala (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Ana, sunt super pozele!
Eu acuma sunt in procese de creare fursecuri pt Craciun. Daca iese ceva frumos, pun poze

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Liliana, zi-mi si mie te rog cum faci tu foile de bezea, dar te rog, step by step.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Anacezara, bravo!Foarte frumoase pozele. Poti sa-mi spui si mie cum e rulada cu pateu? Arata super.Vreau sa stiu si daca e la fel de buna pe cat pare.
A propos de poze, va invit sa vedeti si la mine cate ceva, in pozele de pe yahoo, albumul "Hobby/creatii culinare".


Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Danyce, eu nu vad albumul de care zici...

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Danyce, eu nu vad albumul de care zici...

Crinuta si Rayan






Crinuta, uite aici:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/a_dana2000/album?.dir=1204&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/a_dana2000/my_photos

Denyce esti o adevarata maiestra! Ti-am urmarit mai de mult "operele" si tare mi-ar place sa-mi reuseasca si mie macar tortul fluture pe care am de gand sa-l fac saptamana viitoare la ziua Biancai. Ce crema ai facut la el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Merci mult Helbi!

Danyce, pl, daca ai timp da-ne si noua reteta de cozonac, ca tare bine mai arata.
De fapt totul arata minunat, felicitari!

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Helbi, merci de aprecieri, dar cum am si scris la albumul de pe yahoo, gatitul e un hobby (ofera infinite posibilitati creative), nicidecum nu sunt o profesionista.
La tortul fluture am facut o crema din branza gen Philadelphia (cam 500g), un pachet de unt, cam 250ml frisca,zahar pudra, zahar vanilat, coaja rasa de portocale si pulpa de la portocale (se pot pune bucatele de portocale direct pe blat, apoi crema). Crema a iesit fff fina si am lasat-o vreo 2 ore la frigider (se poate si numai o ora, dar eu aveam altceva de facut intre timp). Am pus si intaritor de frisca de la bun inceput pt a evita eventualele neplaceri.Cam asa am gandit si facut eu crema (poti folosi eventual branza de vazi cu unt si arome, sau cu frisca si suc/pulpa de portocale).Am pus crema si in fluture, si deasupra, peste ultimul strat de crema asezand fructele si apoi am uns fructele rapid cu jeleu pt tarte de la Dr. Oetker sa le dea un luciu.
Crinuta uite reteta:
pt 2 cozonaci
1 lgt drojdie uscata
1/4 cana apa calduta (cam 50ml)
1/4 cana zahar (4-5 linguri)
1 lgt sare
3 galbenuse
1/2 cana smantana (8 linguri)
110g unt (aprox.8 linguri unt topit)
cam 500g faina (3 cani si jumatate)
vanilie
coaja rasa lamaie/portocala

In bucatarie sa fie cald (eventual dat drumul la niste ochiuri la aragaz).
Drojdia se dizolva in apa calduta.Se pun faina, zaharul, sarea, galbenusurile,smantana, vanilia, coaja de fructe intr-un castron. La final se adauga drojdia dizolvata (dupa 10-15 minute de stat in apa calduta).
Se framanta un aluat potrivit de tare, adaugand treptat unt topit in timpul framantarii pana nu se mai lipeste de mana si capata o consistenta asemanatoare cu lobul urechii.Aluatul se aseaza la dospit in castrnoul uns cu unt in prealabil, se stropeste cu unt sau/si apa si se acopera castronul cu un prosop. Se pune langa o sursa de caldura/la cald.Cand volumul s-a dublat, se ung 2 forme de cozonac cu unt, se imparte aluatul in 4, se intind foi subtiri care se umplu cu nuca/cacao sau alte combinatii/umpluturi, se obtin 4 suluri care se impletesc cate 2, obtinandu-se 2 cozonaci. Cozonacii se pun in tavi si se lasa iar la crescut (stropiti cu unt/apa, acoperitit de un servet/prosop) pana ajung aproape de baza de sus a tavii.Se ung cu un galbenus de ou batut cu o lgt de lapte si se presara zahar pt aspect.Se pun la copt pt aprox 35 min in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Umplutura (facuta de mine ): 5 albusuri batute spuma, intre 600-700g (estimez acum, dar era ffff multa in orice caz) de nuca, cam 200g zahar, cateva pliculete zahar vanilat, vreo 4-5 linguri de cacao, esenta de rom, coaja de lamaie si portocala.Iese o creme relativ groasa, dar nu uscata (asta e fff important), care se poate intinde cu o lingura (partea bombata a acesteia). Peste umplutura de nuci, eu am pus stafide inmuiate in rom si nu am regretat nici o secunda.Am avut un soi de cozonac cu crema de ciocolata cu nuci si rom. Cozonacul a fost si el fff aromat si pufos.
Pofta buna si bafta cui incearca!




Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Tot pt Helbi: am insiropat blatul cu suc de portocale+zahar vanilat.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Danyce, merci pentru reteta.
Cum fac daca nu vreau umplutura la cozonac ci doar stafide?

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Pai, intinzi foaia, pui stafidele si eventual scortisoara, rulezi si impletesti.Eu asa as face.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput