Mese de mare gala (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Liliana, am incercat sa fac frisca din smantana dulce si desi s-a intarit initial cat de cat, mai tarziu era moale, mai ales cand am scos tortul din frigider.
Era atat de moale incat nu puteam decora.
Tu de care frisca folosesti?


Am mai adaugat 3 poze, acelea cu setul de care ti-am scris. Nu stiu de ce nu apareau inainte. Probabil ca m-am ramolit eu.

Tu cum faci trandafirii? Am incercat sa ii modelez eu, insa nu sunt multumita de rezultat.



Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ah, am uitat sa iti spun ca azi am facut iar fondant, si pentru ca nu mi-a ajuns zaharul pudra am pus lapte praf si culmea e ca a iesit.
Hehe, am combinat 2 retete, insa, asa cum ti-am spus nu sunt multumita de trandafiri.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Crinuta unde e Wilton?
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Crinuta si eu am facut frisca cu smantana, dar am pus si intaritor de frisca. Oricum, daca vrei sa stea bat, cel mai bine folosesti din aia la plic si ai grija sa nu cumva sa pui mai mult lapte decat scrie pe cutie. Data trecuta nu mi-a iesit prea bine cu frisca din smantana, mi s-a cam lasat, nu stiu de ce, ca parea destul de tare. Multumiri de poze ... eu am sa mai arunc un oki pe site la wilton si poate revin cu intrebari legate de ce putem gasi acolo in magazin cred ca am sa vin special pt asta la bucuresti, va fi cadoul meu de craciun ... asa de innebunita si zuzu sunt
P.S. acum ma uit si la poze

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Aia e ca si mie mi s-a lasat, deci nu am putut decora nimic. Am folosit doar uneltele cumparate ieri.
Am pus poze sa vezi ce trandafiri urati au iesit. Sigur am pus prea mult galben si culoarea seamana cu cea a mustarului.
Singurul lucru de care sunt mandra e fondantul, la care m-am descurcat improvizand.


Cand vii la Bucuresti ne vedem, ok? Poate mergem impreuna la Wilton.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nadina, magazinul cu produse Wilton se afla pe strada Patriei, in spatele magazinului Cocor, de fapt cam intre Cocor si Unirea.
Magazinul nu se numeste Wilton, ci Comex parca, dar poti vedea de afara ca are produse de cofetarie.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Daca vreti ceva usor de gatit , dulce ma refer , va invit sa vizionati pas cu pas cum se prepara "guritele"

http://pg.photos.yahoo.com/ph/lucian_ciotlaus/album?.dir=9000&.src=

Daca aveti nelamuriri va stau la dispozitie .


ANA-ANDREEA 10 MARTIE 2000
PAULA-CEZARA 20 DECEMBRIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

AnaCezara f fain linkul! Dar atentie! Ca am vazut ca umbla moderatorii si editeaza linkurile astea, sunt considerate reclama.
Eu ma tot gandesc ce si cum am sa fac de sarbatori, adik am sa ma ocup numai de dulciuri, vreau sa fac vreo doua torturi, unul in forma de brad si unul in forma de cupola. imediat ce voi avea poze, pun si aici Voi? Ce idei mai aveti?

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Am senzatia ca sunt persecutata. Am deschis si eu un subiect in care ceream ajutor si mi-a fost inchis, cu recomandarea sa vin aici si sa continuu aici.
Asa ca iata-ma cu povestea mea. Ma puteti ajuta?
Am primit un cadou frumos de Mos Craciun de la socrii mei. Singura lor dorinta in schimb a fost sa facem si noi o masa la noi acasa, avand in vedere ca am reusit dupa 4 ani de chin sa ne terminam apartamentul. Cate o camera, cate un perete, mai avem nevoie si de mobila, de aceea am evitat sa facem mese pe la noi. Si cum socrii mei au casa mare si curte, toate chefurile si aniversarile le faceam pe la ei. Eh, pana aici ne-a fost pentru ca anul asta nu mai scapam.
Mie imi face placere sa primesc musafiri da' de data asta trebuie sa ma autodepasesc. In plus sunt moldoveanca in Oltenia asa ca trebuie sa fac impresie buna, desi am niste socri minunati.

Cum toata lumea s-a saturat de aperitive cu salamuri din comertz, m-am hotarat sa fac totul in casa, de la aperitiv pana la desert si sa nu cumpar nimic preparat. Am nevoie de ajutorul vostru si sfaturi legate de aperitive si ce retete rapide si gustoase care sa rupa gura targului. Recunosc nu sunt o buna bucatareasa, am cateva mancaruri care imi ies super si alea invatate singurica.
La ce m-am gandit:
Aperitiv:
- o rulada de pui , facuta de mine, taiata feliutze , asta in loc de salamuri, asa ca astept retete de rulada din piept de pui care sa se faca repede si sa iasa garantat
- chiftelute mici de purcel, aici ma pricep
- niste rulouri din sunca presata cu cascaval ... am reteta pe undeva sper sa-mi iasa
- icre tot de casa. Am luat icre de hering crude.. si as vrea sa ma invatati cum sa le fac mai bine si sa nu se taie
- o sa fac niste oua/rosii umplute da' nush cu ce sa le umplu . Poate o crema de braza? Aveti o reteta rapida de crema de branza de vaci?
- vinete, am avut la conge, coapte de mine
-ciuperci cu maioneza, maioneza o fac eu
-maslinute, rosioare, un castravete ceva
Oare e suficient ca aperitiv? Mai aveti vreo idee ce sa pun. Chiar nu vreau sa cumpar salamuri pentru ca stiu ca de feicare data ne plangem de aceste salamuri si nimeni nu prea le mananca.
- a .. si niste feliute de cascaval afumat cumparat de pe BRan

O sa fac o ciorbitza de perisoare. AM gasit o reteta da' vreau sa va stiu retetele voastre si micile secrete
- o sa fac sarmalutze in foi de vitza - aici sunt experta
Eh.. si acu friptura. Aici e buba, ca as vrea sa fac o friptura la tava, din cotlet de purcel da' nu ma pricep deloc sa fac ceva deosebit, gustos, sa fie fraged. Ma puteti ajuta?
- nu stiu ce sa fac garnitura. Cartofi, varza calita... nu stiu ce ar merge mai bine. Poate sa le fac pe amandoua?
- Desert? Stiu o reteta beton de Tiramisu care imi iese demential si as vrea sa fac un tort de mere ( mere coapte in prealabil, peste care se toarna blatu de 6,6,6 si apoi la cuptor iar)
- poate si o placinta de mere?
Vom fi 10 la masa, asa ca sa ma sfatuiti pentru 10 persoane

Tot ce stiu este ca vreau sa fac impresie buna. Si cum nu prea ma incred in calitatile mele de bucatar, tare am nevoie de ajutorul vostru
Va multumesc.



cami




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Cami, pai ai scris atatea lucruri faine ca mi-ar fi greu sa te mai sfatui cu ceva. Poate doar sa iti sugerez sa arunci un oki pe la semnatura mea, sa vezi ce am mai pregatit eu pe la mese festive, iar daca ai intrebari sunt in zona.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput