Dragi mamici,
Va cer si eu un sfat in legatura cu polenul: cit se da pe zii, in ce forma si pentru cit timp.
Noi avem mari probleme cu Antonia cu mincarea, nu are deloc pofta de mincare iar mesele sint un chin. Ca urmare, la aprope 3 ani, are doar 11,5 kg. In rest este sanatoasa, vioaie si se dezvolta normal. Dar cind vine vorba de mincare, ne trebuie cite o cutie de calmante (noua, parintilor) pentru a reusi administrarea a 3 linguri de "papica". Asa ca ne-am hotarit sa incercam cu polen. Am discutat cu pediatrul de nenumarate ori, dar aici moda este sa nu faci nimic daca copilul nu maninca, cica doar atit are nevoie...
Mutumesc pentru informatii,
Vezi ca polenul poate provoca alergii!
Eu, care am un copil din cale-afara de mofturos, am mai apelat la vitamine (sub forma de sirop). Efectul maxim pe care l-am observat, in cazul copilului meu (adica i-a crescut in mod vizibil pofta de mancare), a fost cand i-am administrat Pikovit.
Aici nu se gasesc asemenea siropuri ( desi pediatrul, cand l-am intrebat daca e recomandabila sau nu administrarea de vitamine, mi-a zis ca, daca am, sa ii dau), asa ca am "comandat" si primit din Ro.
Asadar, sfatul meu e sa incerci cu vitamine. Despre polen nu stiu ce sa zic, nu am folosit.
Dupa carte, o cura cu polen trebuie sa dureze minim 2 saptamani si se consuma 10-30 grame pe zi pe stomacul gol, cu jumatate de ora inaintea mesei.
Pentru ca este copil se poate amesteca polenul cu miere de albine (le amesteci pana devine ca o pasta) si ii dai o lingurita dimineata.
Trebuie sa vezi sa nu aiba alergie la polen, dai cateva granule pentru inceput si vezi cum reactioneaza.
Eu ii dau in fiecare dimineata o lingurita rasa in mincarea de dimineata (cereale cu lapte si mai adaug un pic de miere de albine). Fetita mea are 1 an si trei luni. Este foarte bun polenul pentru foarte multe lucruri si nu ar strica sa iei si tu.
Multa sanatate.