Depresie postpartum extrema-cazuri in Romania?

Depresie postpartum extrema-cazuri in Romania? | Autor: Boobooricu

Link direct la acest mesaj

Am vrut de mult sa postez acest post..Dar nu am vrut sa ma mai gandesc la aceste cazuri, pe care le-am auzit de cand am sosit in Canada..Dar nu m-am putut opri sa ma intreb...Oare sunt cazuri unde mamele isi omoara copii din cauza depresiei postpartum si in Romania?Ma refer la cazuri extreme , ca cel al Andreei Yates, care a zis ca a auzit voci si si-a omorat toti cei 5 copii, in cada..http://people.umass.edu/aluppold/postpartum/cases.html
Eu una nu am auzit de cazuri similare in Romania, si ma intreb de ce?Care este diferenta intre mamele europene si cele de pe continentul american?
Va rog sa nu credeti ca nu am ce face, si sunt o sadica postand acest subiect, dar chiar as vrea sa stiu daca au existat cazuri de acest gen si in Romania

elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

poate ca in romania nu se intampla deoarece iti trebuie ceva mai mult decat depresie post partum ca sa iti omori copilul. andreea yates facea parte dintr-o secta dubioasa rau nu???? " preotul " lor se credea parca diavolul? si sa nu uitam conditiile in care au trait , au plecat dintr-o casa normala si s-au mutat intr-o rulota. Si in romania au aparut cazuri la tv cu mame denaturate care is omoara/ parasesc / infometeaza copiii, dar societatea nu-si bate capul sa afle cauzele unor astfel de comportamente.
a uite ca eu stiu un caz gen yates. o femeie si-a omorat sotul si cei doi copii si dupa aia s-a sinucis. povestea s-a intamplat in satul bunicilor mei acum vreo 30 de ani parca .

Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boobooricu spune:

Da, ea zicea ca a fost chinuita de voci si nu putea sa doarma pana cand a facut asa cum i-au zis vocile si a rasuflat usurata..Sunt cazuri unde mamele se omoara ca sa nu isi omoare copii,sau se inchid intro camera ..Ceea ce ma uimeste pe mine este cum Brooke Shields si-a facut publicitate pe seama depresiei postpartum..si a fost lasata..pun pariu ca acuma o sa scoata un film, ca deh,trebuie sa revina in showbiz
Oricum, vad ca in afara de tine nimeni nu a mai postat asa ca moderatori pot sa stearga acest post

elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Inainte ca moderatorii sa inchida acest subiect, permiteti-mi sa imi dau si eu o parere. Da, este mostruos, incalificabil ce s-a intamplat in cazul Andreei Yates, dar eu cred ca sunt mai multi factori care au dus la declansarea acestei tragedii.
Pe langa faptul ca suferea de o depresie psihotica, ea frecventa o secta dubioasa in care nu stim ce idei le predica "preotul" respectiv...
In al doilea rand, ma indoiesc ca ea a cautat ajutor intr-unul institutiile de sanatate.
In cazurile de psihoza extrema, in care pacientul nu e mai e responsabil de faptele sale (are capacitate de rationament si descernamant afectata) si poate constitui un pericol pentru el sau persoanele din jurul sau, ma tem ca autoritatile pentru protectia copilului nu ramaneau pasive si interveneau prompt, in sensul ca luau copii de sub tutela mamei macar pana ce mama era stabilizata psihic.
Deci, eu cred ca au fost multi factori pe care nu-i stim si care au dus la aceasta tragedie!
In Romania, daca ne luam dupa valurile de stiri oribile difuzate la ore de varf vedem violenta la greu, si nu stim daca crimele s-au intamplat din cauza vre-unei boli psihice sau mai degraba a "aburilor lui Bachus".
Dupa parerea mea este intr-o oarecare masura eronat atribuirea crimelor numai persoanelor bolnave psihic. Sa nu uitam ca ele sunt de fapt niste victime ale acestor boli ingrozitoare si nu putem spune decat "Sa ne fereasca Dumnezeu!"

Cat despre Broke Shields daca si-a facut publica depresia post-patum, nu pot avea decat o admiratie enorma pentru ca este un act de curaj mai degraba, decat o forma subtila de publicitate, cu atat mai mult cu cat ea in perioada de glorie a fost un model pentru adolescente. Iar poate pentru un procent mic dintre acestea care au trecut printr-o depresie reprezinta un suport imens.
Sa auzim de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Cand am venit eu in Canada, era in mare voga cazul unei mame care a sarit in fata metroului cu copilul in brate. Si la ea cauza a fost tot depresia postpartum se pare. Daca nu ma insel era fie studenta la medicina intr-un an terminal, fie tocmai terminase.
Eu cred ca in Romania sunt mai putine astfel de cazuri in primul rand pentru ca ai mai mult sprijinul familiei sau a unor prieteni foarte apropiati, nu esti chiar singura, singura. In plus, aici atat se reiau aceleasi subiecte peste tot, ca daca esti mare cititor de revsite si te uiti la TV prea mult, daca ai ceva probleme nu-i greu de imaginat ca ti se accentueaza.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

cum adica de ce a fost lasata brook shields sa-si faca publica depresia? scopul e tocmai in a ajuta mamele care trec prin asta . Stiind ca ce ai tu de fapt e o boala tratabila si nu esti tu rea sa nebuna te ajuta sa mergi sa ceri ajutor. E normal sa discuti de asa ceva .

Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boobooricu spune:

Cricor, cred ca ai dreptate in ce priveste mediatizarea..plus zic si eu acuma nu aruncati cu rosii, in Romania , totul este facut repede , ritmul de viata este pe inainte cu repeziciune,si nu stai sa analizezi, pur si simplu nu este timp..
Cat despre Brooke, mie mi s-a parut ca joca rolul vieti sale, parerea mea

elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Bineinteles ca exista si in Romania astfel de cazuri, depresia post-natala sau nu, nu tine de granite, datini sau obiceiuri si nu este o "apucatura" occidentala. Stati de vorba cu orice doctor psihiatru din Romania si o sa va dea exemple.
Din pacate depresia post-natala nu este depistata si diagnosticata la timp. In primul rind din nepricepere si nu in ultimul rind din "rusinea" mamei in a impartasi suferintele prin care trece. In general se considera a fii o mama proasta si nu se vrea judecata de altii deci tine totul in ea pina nu se mai oate si se ajung la aceste cazuri extreme cind si copilul are de suferit. Eu am avut o vecina in Ro care s-a spinzurat in casa cam la 6 luni dupa ce a nascut copilul si a fost "diagnosticata" post-mortem cu depresie post-natala.
Faptul ca depresia post-natala nu este luata in serios in Ro nu este un caz singular. Asa a fost si prin vest pina mai recent si din pacate numai cazuri extreme ca cel prezentat au atras atentia publica asupra bolii si au inceput sa senzibilizeze publicul (sotul si familia in special) asupra indiciilor si diagnosticarii. In trecut era "Zoe fii barbata" , lasa ca-ti trece ca nu esti tu nici prima nici ultima care are copii si nu mai fa pe mironosita.
Nu sint medic dar am o foarte buna prietena (canadianca) care a suferit de asa ceva si credeti-ma ca era inconjurata de toata dragostea si atentia dar nu a folosit la nimic pina nu a fost pusa pe medicatie.

Eu zic ca Brooke Shields este de admirat ca si-a facut publica drama prin care a trecut si cit de greu i-a fost.
O zi buna,

Mihaela

Mergi la inceput