De ce pe mine nu ma asculta?

De ce pe mine nu ma asculta? | Autor: silvana75

Link direct la acest mesaj

E vorba de baietelul meu de aproape 5 ani.
De ce nu ma asculta? Poate pentru ca eu cea care am stat aproape 2 ani cu el acasa, poate pentru ca eu sunt cea cu care face anumite "prostioare", poate ... desi eu ii mai aplic cate una la fundulet, eu il pedepsesc. Nu vreau sa-l bat, nu vreau sa-l santajez sa faca ceva sau sa ma asculte. Daca ii spun sa faca ceva si taica-su e de fata, arunca o privire spre el si asteapta reactia lui, daca intervine, atunci ma asculta, daca nu...
In fata sotului nu comenteaza niciodata si va spun sincer ca niciodata nu i-a dat nici macar o palma la fundulet e suficient sa se uite la el si sa-i spuna "Paul" pe un ton mai raspicat si imediat se executa pe cand eu trebuie sa ma enervez, trebuie sa repet de 3-4 ore pana intelege ceva.
Ma intreb unde am gresit (daca am gresit undeva) si ce pot face?

Va pupa
Silvana si Paul
http://photos.yahoo.com/silvana_popovici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

draga mea, singura ai raspuns.
sunt patita si eu si exact asa se comporta fii-mea cu mine. am rasfatat-o prea mult dar din dragoste. Nu eram in stare sa ma impun, pana cand am zis GATA. Si am inceput sa ma comport ca sotul. Si in timp a vazut ca nu mai tine smecheria.
Copiii sunt mari smecheri si profita de bunatatea noastra. Asta e. Dragostea ne face sa le permitem prea multe si ei nu stiu cum sa interpreteze acest lucru. Deci, tot noi suntem vinovati!
La al doilea copil as stii mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Dupa parerea mea,sotul tau a gresit "intervenind".Copilul a inteles ca cineva ii va lua apararea sau va fi de acord cu mama si de aceea asteapta mereu ca el sa intervina.Trebuie sa ai o discutie serioasa cu sotul tau,sa faceti niste reguli,despre cum educati copilul.In primul rand trebuie sa cadeti de acord asupra a ceea ce vi se pare voua ca trebuie pedepsit si pedepsele aplicate.Amandoi trebuie sa procedati la fel.Dca tu il refuzi sau il certi pe cel mic,tatal lui trebuie sa stie ca nu e bine sa intervina,sa-l ia in brate...Aveti grija ca supararea pe el sa nu dureze numai 5 minute.Cand nu te asculta,apleca-te la nivelul lui si spunei pe acelasi ton autoritar ca sotul tau ca nu are voie si explica-i de ce.

Giana de Dani
POZELE NOASTRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Multumesc de raspunsuri.
April, relatia sotului cu Paul e una speciala, se inteleg bine, ii e dor de el cand pleaca la munca, uneori plange cand nu il vede mai mult timp (cand sotul lucreaza schimbul 2 nu il vede aproape deloc in saptamana respectiva), au anumite jocuri pe care le "joaca doar baietii", merge doar cu tata la "frizeria de baieti"...
Sotul spune ca eu sunt de vina ca-l cocolosesc atata, dar eu vreau sa fiu mama si prietena lui.
Cum ti-ai schimbat comportamentul?
Giana, sotul nu il pedepseste niciodata pentru ca pe el il asculta, eu sunt cea care il pedepsesc dar sotul nu se baga niciodata. El intervine doar cand e prezent si vede ca Paul nu ma asculta si eu incep sa ma enervez.
Cand il pedepsesc (de obicei il pun la colt sau nu primeste desenele preferate), niciodata sotul nu ii i-a apararea. Il intreaba ce a facut si ii spune ca trebuie sa faca ce i-am spus eu.
Chiar daca avem ceva de discutat in contradictoriu legat de educatia copilului niciodata nu o facem in prezenta copilului si niciodata nu ii luam apararea cand unul din noi are o disputa cu copilul.
Cateodata as vrea sa fiu suparata mai mult timp pe el dar nu pot. Cand vine la mine si-mi spune "mami, eu te iubesc mult, promit ca data viitoare nu mai fac" ma topesc!

Va pupa
Silvana si Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Silvana,draga mea,uite ca nu ma pot abtine,ca de obicei de altfel,sa nu imi bag si eu nasul in treburile tale si sa nu dau si eu cu gura p-aici ,prin subiectul tau.
Buey,mama draga,ca noi mai discutaram de problema aiasta...tu sti bine ca pruncii nostri cei supra alintati sunt niste speculanti notorii,care beneficiaza din plin de slabiciunile noastre vis-a-vis de ei...Ce esplicatiune mai esplicativicioasa vrei mataluta,draga mea,cand tu singurica ti-ai explicat atitudinea printului Paul fata de tine? E clar ca poti sa urli tu la el...pana faci amigdalele de o tona,ca tot nu te asculta...Si eu as face la fel ca Paul in fata ta,daca as fi Paul...cand te-as vedea cum te topesti precum inghetata la soare cand ti-as spune ca te iubesc si ca promit sa nu mai fac...Bataia nu e solutie practica(desi la mine se confirma exceptia care intareste regula,ma rog....noi suntem neam de extraterestrii...sti tu!)si te felicit ca nu o utilizezi...Insa asa a fost de cand cerul si pamantul:mamele sunt cele care isi alinta puii la greu,care fac prostioare impreuna cu copiasii si care pot suporta aproape orisice de la pruncii lor....Pe cand tatii...eeeeeheheheiiiiii....aici e alta mancare de peste:tatii sunt stalpii casei,cei care stiu cand si cum sa certe si sa pedepseasca,ei sunt factorii de decizie ai familiei...Sti tu ce vreau sa scriu...
Si eu am facut cu mamanu' meu ce face Paul cu tine...Iar tata numai cand se uita odata la mine simteam ca mi-a inghetat si...vorba aia ...in mine.Nu trebuia sa dea in mine...numa' sa se uite si simteam ca mi se scurge sangele in talpi...
Iaca :acum,ca sunt si eu parinte....la fel patesc cu Alex...Marius e bau-bau,iar eu sunt protectorul si cu toate astea eu pot sa ma dau si cu fundu' de podea ca tot cum spune Marius face.Pe cand cu Luana e invers:pentru Luana eu sunt bau-bau,iar tata-su e zana cea buna...
Sa mai scriu? Cred ca e suficient...Oricum,eu sunt convinsa,Paul va gasi in tine intotdeauna prietenul cel mai bun si complicele pentru toate prostioarele lui.Sa fi sigura ca vei fi cel mai bun confident al lui.Ai sa vezi.
Iti doresc sa ai multa rabdare si sa ajungi sa dezvolti cea mai frumoasa si minunata prietenie cu Paul.Sa fiti sanatosi toti !

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

draga mea,te inteleg,si eu patesc cam la fel cu puiul meu.El are 3 ani si in tot timpul asta a stat numai cu mine acasa i-am suflat si in fund.Ne intelegem super pana nu-i mai convine ce zic.Se face ca nu ma aude-la modul cel mai serios.In momentuil in care stie ca ii atrag atentia,ca.l rog sa faca ceva ce nu are chef sau cand il cert-ori se ocupa de altceva si nu raspunde,nici daca il strig de 10 ori,fie vine si imi pune mana la gura sa tac,fie imi arata altceva sa-mi distraga atentia,fie imi zambeste angelic si daca nimic nu merge se arunca pe jos urland.De vreo saptamana tgipa el la mine ,pe germana,sa tac,sa incetez.!!
E un copil extraordinar,cuminte,inteligent dar imi dau seama ca am fost poate mult prea moale cu el si are o personalitate atat de infipta,nu e un copil maleabil sa zici ca stai cu el de vorba si ajungem la compromis...nu deloc o tine pe a lui pana la extrem chiar daca e vorba de lucruri marunte.Nu se lasa.In timp a devenit chiar stresant,cel putin acum simt ca nu mai am rabdare cu el,si vrand-nevrand il pun la punct mai relaxata(in sensul ca nu ma mai impresioneaza urlete si tranteli pe jos)Sigur ca nu "am schimbat foaia",tot mami lui dulce sunt:)dar incerc sa fiu consecventa si sa impun limitele acolo unde este cazul.Sau macar sa-l determin sa le accepte cu gratie:)Dar am momente cand sunt obosita efectiv si ma bucur nespus ca vine mama saptamana viitoare,sa iau o pauza o saptamana-doua.Cu doi copii cred ca as fi luat-o razna:)
Sotul meu este mai aspru dar incercam sa nu ne bagam unul peste altul cand spunem ceva puiului,desi mie este cumplit de greu cateodata cand mi se pare absurd ce pretentii are,de parca ar avea copilul 5 ani,nu aproape 3.

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

am vazut o emisiune la tv cu familii/copii cu probleme mai mari decat ai tu dar esenta e aceeasi: in momentul in care copilul isi pierde respectul fata de un parinte, nu-l mai intereseaza ce spune. Respectul se pierde si atunci cand spui ca faci ceva si nu faci, nu esti consecvent, nu aplici pesepsele necesare atunci cand e nevoie.
Eu una nu sunt de acord sa nu aplic pedepse din principiu. Sunt anumite consecinte pe care tb sa le suportam atunci cand facem ceva. Adultii le suporta pt ca asa e viata, dar copiii de unde sa stie daca parintele nu il pedepseste doar pt ca nu considera ca e o metoda buna?
Urmarea: tu ii spui sa faca ceva, pe el nu-l intereseaza pt ca stie ca oricum nu se intampla nimic daca nu face.
Face atunci cand ii spune taica-su pt ca, pt micut, tatal e un mic erou, vine doar cateva ore pe zi si incearca sa-i faca pe plac.
Asta e parerea mea...

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Teledon - 3945 de euro, Lumina ochilor pentru Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by tinatache

am vazut o emisiune la tv cu familii/copii cu probleme mai mari decat ai tu dar esenta e aceeasi: in momentul in care copilul isi pierde respectul fata de un parinte, nu-l mai intereseaza ce spune. Respectul se pierde si atunci cand spui ca faci ceva si nu faci, nu esti consecvent, nu aplici pesepsele necesare atunci cand e nevoie.
Eu una nu sunt de acord sa nu aplic pedepse din principiu. Sunt anumite consecinte pe care tb sa le suportam atunci cand facem ceva. Adultii le suporta pt ca asa e viata, dar copiii de unde sa stie daca parintele nu il pedepseste doar pt ca nu considera ca e o metoda buna?Urmarea: tu ii spui sa faca ceva, pe el nu-l intereseaza pt ca stie ca oricum nu se intampla nimic daca nu face.
Face atunci cand ii spune taica-su pt ca, pt micut, tatal e un mic erou, vine doar cateva ore pe zi si incearca sa-i faca pe plac.
Asta e parerea mea...

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Teledon - 3945 de euro, Lumina ochilor pentru Alina

Sunt de acord.

decu fundita

Iaca poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Fetele, va multumesc de raspunsuri.
Incerc sa fiu consecventa, adica daca ii spun ca il pedepsesc, aia si fac chiar daca el plange cu lacrimi de crocodil si-si cere iertare. Nu va inchipuiti ca-l pedepsesc din orice. Stiu ca sunt mici profitori si speculeaza slabiciunile noastre, dar cateodata nu stiu ce sa mai fac cu el pentru ca incep sa ma enervez, ridic vocea si el se uita la mine si rade. Atunci imi vine sa-l ...

Va pupa
Silvana si Paul

Mergi la inceput