Deserturile Nataliei (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Laura T

Am facut si eu sambata tortul (tarta) Crancin-Mancin, caci sunt la dieta si se potrivea la Montignac, dar mi s-a parut extraordinar de amar...si chiar si acrisor (de la fructele de padure). Sunt convinsa ca daca-l faceam cu ciocolata cu lapte (eu am facut cu amaruie 73% cacao) ar fi fost mult mai bun, dar asa...brrrr, nu-mi place... Si-al tau la fel de amar e, Natalia?
Abia astept de sarbatori sa fac Brownies, cu siguranta alea vor fi pe gustul meu...


Laura, sper ca ai citit raspunsul pe care ti l-a scris Lilia. Eu am folosit ciocolata cu 45% cacao si nu a iesit amar. Dar ideea cu ciocolata cu lapte e buna. La brownies te sfatuiesc din start sa pui ciocolata cu lapte, sa nu ti se para amar. Totul depinde de gusturi, cuiva si o ciocolata de 73% cacao nu i se pare amara, altul se strimba si la una de 45%. Eu personal nu pot minca ciocolata amaruie, dar la prajituri o folosesc si-mi place cum iese.
Daca faci brownies, te rog sa-mi spui impresiile.


------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Eliza5

Am facut si eu Brownies dar din pacate mi-a iesit crema foarte moale.. chiar dupa o noapte petrecuta la frigider.. Nu-mi dau seama ce-am gresit. Am folosit o cutie de Almette, unt si ce ingrediente mai sunt in reteta. Oare de ce nu s-o fi intarit?
Dar gustul este foarte, foarte bun


Eliza, m-am tot gindit, de ce nu s-o fi intarit crema ta si nu-mi dau seama. Doar brinza Almette are o consistenta destul de tare cind este rece, la fel si untul, logic ar fi ca la rece amestecul dintre aceste 2 componente sa se intareasca la loc. Singura idee care imi vine in cap este ca poate ai folosit Almette cu continut scazut de grasimi (aia cu iaurt), asa e? Poate atunci, neavind suficienta grasime si fara un liant precum amidonul/faina, crema nu s-a intarit suficient.
Iar gustul, intr-adevar, este bestial.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Natalia,imi plac prajiturile tale.Incerc sa fac pentru Craciun Brownies si prajitura cu lamiie.
Sunt convinsa, ca ai specificat pe undeva marimea tavii in care faci prajiturile dar eu zapacita cum sunt nu am vazut.Spune-mi te rog ,ca nu vreau sa-mi iasa vreo piticanie..
Multumesc frumos,

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

''In our days it is impossible to be a half-hearted Christian: either you are fully there, or not at all''
hieromonk Seraphim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

joanna, ar trebui sa fie specificate in fiecare reteta dimensiunile tavii. Daca gasesti vreo reteta unde aceastea lipsesc, da-mi de stire.
La majoritatea prajiturilor eu folosesc tava de 20x30 cm.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Am facut aseara prajitura cu mere. A iesit foarte buna! Super!
Am insa o intrebare: cand e vorba de frisca lichida intr-o reteta ce fel de frisca folosesti ? De unde o cumperi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

quote:
Originally posted by Balbina

joanna, ar trebui sa fie specificate in fiecare reteta dimensiunile tavii. Daca gasesti vreo reteta unde aceastea lipsesc, da-mi de stire.
La majoritatea prajiturilor eu folosesc tava de 20x30 cm.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!





Bineinteles ca scrie.Iarta-ma te rog.Am citit reteta pe diagonala si nu am vazut amanunte importante.Au fost eclipsate de 'imaginea produsului final'.
Craciun fericit!

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

''In our days it is impossible to be a half-hearted Christian: either you are fully there, or not at all''
hieromonk Seraphim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by otau

Am facut aseara prajitura cu mere. A iesit foarte buna! Super!
Am insa o intrebare: cand e vorba de frisca lichida intr-o reteta ce fel de frisca folosesti ? De unde o cumperi ?


Ce ma bucur ca ti-a iesit si ti-a placut prajitura!
Cit despre frisca, eu folosesc La Dorna, cutie rosie, scrie "smintina dulce" pe ea, are 32% grasime. Este mai lichida decit smintina traditionala, dar se ingroasa cind o bati cu mixerul. O cumpar de la Cora sau Carrefour, exista in cutii de 200 ml si de 1 l.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karisma spune:

Natalia, am facut ieri brownies cappuccino si au iesit superb.Pentru ca nu am avut tava la dimensiunile care ai spus tu, am folosit o tava de tort, nu prea inalta si se poate taia ca un tortulet.
Multumim pt reteta. Abia astept sa fac si prajitura cu miere.Problema e ca la noi nu prea are cine sa manance asa ca nu fac prea des prajituri.Doar de sarbatori.
pupici

karisma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Karisma, felicitari, e perfecta si o tava rotunda, iese delicios oricum.
Nici eu nu fac tare des dulciuri, tot asa mai mult cind am musafiri. Sau mai congelez din ele si scot cite un pic, in acest mod nu reprezinta un pericol pentru sanatate si silueta.


------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput