In Italia (3)
Raspunsuri - Pagina 4
crista-s spune:
Gatit?? am facut musaca ( la cererea "telespectatorilor" ca al meu barbat sare in sus de fericire de fiecare data cind ii fac musaca ... chiar mi-a zis ca era si cazul ca nu am mai facut de multa vreme ...dar daca vrei mai bine iti scriu pe PM ... CA MA ALEARGA IRINA ...
pun acum la poze si ultimul meu tort ( facut ieri ).. il voi numi tortul economic hahah are doar 2 oua in compozitie ( 1 in blat si 1 in crema )...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
crista-s spune:
Iri , bradul meu e de plastic si gata impodobit, toate minunile pe el sunt aurii. I-am cumparat eu virf ( tot auriu simplu) anul trecut ca nu avea si cam atit. Acum nu mai ii aduc nici o imbunatatire , doar il scot din cutie si il indrept apoi incep sa ii caut loc prin casa ca si anul trecut cind il mutam de nebuna in fiecare zi in alt colt ca pina la urma sa ajunga in acelasi loc ca si acum 2 ani : adica pe masa din sufragerie. Se potriveste bine asa auriu cu mobila din casa si perdelele totul e pe maro si bej ( culoarea aia natur ). In rest am niste fundite rosii (am gresit tb sa le fii cumparat tot aurii dar acum asta e ... poate iau anul asta altele .. )pe care le lipesc pe unde imi vine .... Am vrut si eu coronita din aia de se pune pe usa in exterior , fericita ca aici nu o fura nimeni ... in Ro si florile din ghivece de pe scara le furau tiganii / gunoierii sau cine erau aia care veneau cu cersitul pe la sarbatori. Insa nu ii place lui asa ca am renuntat la idee . In rest ceva lumanarele prin casa ( sufragerie ) si gata ... asta e toata pregatirea ...
Cristina
crini spune:
Iri, bine ai revenit!
Noi vrem sa cumparam brad natural, sau molid, ce-o fi. De obicei ii luam de la sera, unii dureaza, altii nu.
Am mai cumparat si din supermercato, dar aia au murit mereu repede.
Il impodobesc cu multe culori, ca asa am globurile si cred ca il voi scoate pe balcon, pentru ca nu am loc in casa si mi-e sa nu il darame Andrei.
Poate il bag in seara de Craciun, pentru cateva zile.
Sa stii ca eu nu sunt gospodina, mai deloc, dar am placerea asta cu decoupageul. De cusut, nu cos, nici macar nasturii, pasez la mama, la socrela, sau duc la centru de sartorie.
Ce aparat ti-ai luat? Stiu ca si tu esti impatimita de poze si banuiesc ca te-ai informat bine inainte, sa ofere prestatii maxime la pret cat mai bun.
Ca reflex ce ai? Eu sunt in dubiu daca sa-mi iau unul simplu, de folosit doar cand vreau sa pun ceva pe net, sau unul scump cu care sa pot face si poze artistice.
Cri, vad ca tu ai optat pentru practicitate cu bradul. Aici multi au asa, spun ca o fac pentru mediu. Eu sunt prea obisnuita din tara.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
mireloaia spune:
Salut! Bine v-am gasit! Eu sunt noua pe aici, vin de pe rom-it (eram misulica, dar aici se pare ca mai e cineva cu numele asta...). Crista, de acolo vii, nu? Aici nici nu m-am inscris inca cu toate detaliile..Eu am cuvintele de la Zecchino! Ce fac, le bag pe aici sau pe PM? Nici eu nu am ap. foto digital, dar am dus filmul la un fotograf si mi-a pus pozele pe CD. 5 euro. Ca pana vine mosul la mine cu un aparat...Bradul meu o sa fie natural, e lege! Acu' sa vad unde gasesc o padure, ca sa nu mai dau 18-25 de euroi!
crista-s spune:
Nico hai sa.-ti zic "povestea bradului "... Eu am lasat in Ro toate globurile fratelui meu care are un baietel. Sotul meu nu avea nici un ornament in casa. Noi tocmai ce ne casatorisem si proaspat intorsi din luna de miere ne-am gindit la brad. Trbuia sa cumparat tot odata si brad si globuri si instalatie ( pe asta o viseaza el inca ... ) spatiu in camera de zi nu e pt pus brad mare. Ca sa il pun in biblioteca nu merita efortul , eu vreau sa-l vad mereu. Apoi ma gindeam la unul natural dupa care sa curat zilnic acele cazute... mai bine lipsa . Asa ca am hotarit pt brad de plastic si ceva ornamente ( la inceput putine si apoi sa mai cumparam) dar cum asta era dragut si gata ornat mi-a suris ideea . E mic si nu incape o instalatie in el, asa ca poate daca o sa vina un copil si la noi ( cine stie .... ) atunci o sa il schimbam.
Am citit ca la Ikea se gasesc brazi naturali pusi in un ghiveci , platesti 9 euroi bradul+ ghiveciul nu stiu cit ... in ianuarie duci bradul inapoi si iti dau un bon in valoarea bradului cu care iti poti cumpara ce vrei din ikea . Ramii numai cu ghiveciul ala pe care lai platit si care nu stiu cit costa... ezi ca poate si astia care vind flori si de unde poti cumpara bradul s-ar putea sa iti dea ceva inapoi daca il duci inapoi la ei, ca il fac compost -- ingrasaminte - deci ei cistiga .
Cristina
crista-s spune:
Bine ai venit misulica=mireloaia ... Eu sunt normal, bintui bezmetica intre 2 forumuri in loc sa ,ma duc la calcat de rufe .
Ce cuvinte ai ? Am gasit si eu o pagina cu cintecele si cuvinte ... Acum sunt la faza de descarcare cintece si abia apoi o sa pun cap la cap lista muzica si lista versuri .. si trag linie sa vad ce imi lipseste .tine-le la tine ca le cer eu cind o sa termin. Pe privat e cel mai bine ...
Sa stii ca am vazut poza cu fetele tale ( pe rom-it) sunt super dragute , sa-ti traiasca . Una pare mai stil Barbie ( cea din dreapta ) si una mai baietoasa asa e ? sau m-am inselat ?
Cristina
iriale spune:
In primii ani aici in Italia cumparam bradutul natural, obisnuita ca acasa, numai ca cu greu gaseam brazi-brazi, asa ca ma pricopseam de fiecare data cu cate un molid, caruia ii curgeau acele intr-una. Asa ca pana la urma am facut ceea ce credeam ca nu am sa fac vreodata: adica mi-am luat unul artificial, mare, ajunge pana aproape de tavan si se aseamana f mult cu unul adevarat. Ii lipseste doar parfumul. De impodobit il impodobesc eu, cu globulete multicolorate, cum faceam si acasa in Bucuresti, iar beteala i-o pun aurie + instalatia de lumini. Il tin in salon/sufragerie, in fata ferestrei. Alte "impodobiri" prin casa nu prea pun, doar cateva lumanari rosii, chestia aceea simpatica pe usa de la intrare, fete de masa si prosopele rosii... Mi-ar place sa stiu sa fac cozonaci, trebuie sa ma multumesc cu cei cumparati.
Cine stie ce minunatii va gati Cri de Craciun...
Voua va place mai mult "pandoro" sau "panettone"? Mie - panettone, cu stafide, mi se pare mai asemanator cozonacului.
Nico, aparatul digital pe care l-am cumparat nu cred ca este fff sofisticat, am incercat sa gasesc o cale de mijloc intre calitate si pret, este marca Pentax Optio 6 Mega pixel, f redus ca dimensiuni si greutate. Iti voi trimite pe mail cateva poze facute cu el (pe yahoo nu se vad bine). A costat in total 300 Euro (i-am adaugat memorie de 512 Mb). Imi place de el!
Mireloaia, bine ai venit!
Azi, desi ar fi zi "di rientro", voi pleca devreme acasa, adica peste maxim 30 de minute, asa ca va salut si mai vorbim maine.
Pofta buna si "taifas" lung....
Irina si Alessandro
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
gabry spune:
Buna fetelor,mai intru si eu cind doarme Elena,ca de nu....e jale,nu pot face nimic!
Noi avem brad artificial,anul trecut l-am facut foarte frumos,am luat unul din ala bogat(nu cu 3 ramuri)chiar daca a costat mai mult,dar cel putin il am pentru mai multi ani.Anul asta nu stiu cum sa-l fac,cred ca auriu,anul trecut era rosu cu argintiu.Presepele l-a facut al meu sot,a iesit o minunatie...o sa fac poze si o sa va arat.Sper ca anul acesta v-a fi un craciun mai special,vine maica-mea si baiatul meu,SPER...daca nu vor gasi vreun vames cu capsa pusa si sa nu-l lase sa treaca.
Daca ma puteti ajuta cu vreun sfat,povestea e urmatoarea:vreau sa aduc si baiatul meu aici,dar din cauza fostului meu sot,care nu vrea sa-i de-a semnatura....nu pot.Dar mergind la un notar,mi-a explicat ca poate veni chiar si fara semnatura tatalui,pt ca in sentinta de divort scrie clar ca copilul e dat spre crestere si educare mamei.Dar mi-a zis ca daca gasaste vreun vames care face pe nebunul...s-ar putea sa nu treaca.Eu sper din tot sufletul sa poata veni,ca saracul copil e complet dezamagit de atitudinea tatalui sau,n-as vrea sa-l dezamagesc si eu.
Daca stiti ceva despre astfel de cazuri,va rog din suflet sa.mi spuneti...macar pina in 15 dec mai rezolv cite ceva.
Va pupic dulce pe toate.
crista-s spune:
Gabitza eu nu stiu nimic dspre asta doar imi pare rau pt tine care tb sa stai departe de el si mai mult chiar pentru baietelul tau care creste departe de tine si de surioara lui ( se vede din poze cit de mult o iubeste ) si o sa il urasca pe tatal lui "adevarat" toata viata pentru anii astia in care a stat departe de voi. Oare pe romania -italia nu o fii nimeni care sa iti poata raspunde la aceasta intrebare? Intreaba-l pe dl. roembit la "Dialog cu consulatul din Roma".
Abia astept sa pui poze cu presepele . Noi nu facem, nu avem copii dar mi.ar placea si mie.
Irinush si mie imi place panettone . Eu am facut de proba cozonaci, prima oara a iesit frumos si crescut ..de norocul incepatorului , a doua oara cred ca eram prea mindra de mine ca a iesit o piine dulce . Asa ca nu ma risc de Craciun, cumparam panettone si gata . O sa fac insa praji din foi copate pe fundul tavii alba ca zapada, albinita , televizor .. sa vad ce imi iese .. astea sunt bune .. mi-au placut mereu si sotului meu inca nu i le-am "prezentat" .
Cristina
iriale spune:
Gabry, nici eu nu stiu exact, dar imi imaginez ca daca notarul ti-a spus ca e totul in regula, asa trebuie sa fie. Nu stiam ca stai fara baietelul tau, ce greu trebuie sa iti fie si sa ii fie si lui. Sa dea Dumnezeu sa reusiti sa fiti mereu impreuna! O sa vezi ca anul acesta veti avea un Craciun special.
Sunt foarte frumosi copiii tai.
Cri, daca nici tie nu ti-au iesit cozonacii, eu atunci ce sa mai sper?! Unde sunt pozele cu tortul?
Azi am reusit sa recuperez ceva ore de somn, am dormit de la 15 la 17, apoi am citit povesti, ne-am jucat cu robotul rosu, ne-am uitat la "Aladdin" si "Dinosauri", am cantat cantecele pt copii, am mancat de seara...si cam atat.
O seara buna si pe maine.
Irina si Alessandro
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.