Infertilitate masculina -AJUTOR
Raspunsuri - Pagina 4

lili77 spune:
draga titelu, iti multumesc mult pt rasp si sa-ti traiasca samburele sa se faca mare si sa fie sanatos(a).
Sper din tot sufletul ca f curand sa va intreb daca stie cineva ce inseamna II pe testul de sarcina, dar pana atunci fa-ne tu un mic cadou de sarbatori si spune-ne cum ai reusit sa cresti mobilitatea ;
si eu l-am pus pe sotul meu pe tratament de cateva zile; adica:
vitamina E 1 / zi
zinc 1 / zi
acid folic 1 / zi
branca ursului (tinctura) 1 lingurita in putina apa 3 / zi;
incearca sa reduca tigarile la 10 / zi si doar 1 cafea / zi;
cu alcoolul oricum nu este o probl pt ca nu bea
tratamentul asta l-am descoperit la DC
te rog spune-mi daca e bine ce ii dau si daca ar trebui sa ii dau si altceva
multumesc si pupici la actuale si viitoare burtici

Tabitha spune:
irina_ps: hai sa-ti zica fata despre ce e vorba. Sotul meu: azoospermie, dar in urma cu 10 ani m-a lasat insarcinata o data (asta daca nu m-or fi mintit doctorii pe mine) si pt. ca eram prea tineri, necasatoriti, nescoliti, am facut intrerupere la cerere. Dat fiind ca de la momentul casatoriei ne dorim bebei si ei nu au aparut, ne-am pus semne de intrebare si intr-un final (deja destul de tarziu) l-am convins sa faca spermograma: rezultat - 0 pe linie. Dupa mai multe luni de framantari o ruda l-a convins pe sotul meu sa faca punctie testiculara. A incercat punctia (se extrage material de undeva din testicule, daca nu gresesc). LA punctie nu au gasit material calitativ, asa ca au trecut la biopsie: o taietura si apoi extrag material mult mai aproape de locul unde se produc spermatozoizii. Si acolo au gasit material calitativ. Din ce ni s-a spus noua, circa 15% din barbatii depistati cu azoospermie au sanse sa li se gaseasca material calitativ la biopsie. Sotul meu a fost printre acestia. Din pacate eu nu eram pregatita in acel moment pentru FIV (nu facusem tratamentul de stimulare) asa ca au congelat ce au prelevat de la sotul meu si am facut ICSI o luna mai tarziu. Si nu s-a prins. Noi am facut toate aceste proceduri in strainatate, unde la biopsie am platit 1000 dolari. Din cate am inteles in Bucuresti nu se plateste biopsia, ci doar FIV + ICSI. Daca vrei, iti dau nr. de tel. al dlui. dr. Damian care va poate da mult mai multe informatii (este urolog, cu specializarea in infertilitate masculina, daca stiu eu corect). Noi am fost la el si am inteles care e situatia noastra. Mai putem incerca un ICSI dar de preferat cu material proaspat, ca sa fie mai bun (adica punctia mea si biopsia lui sa fie in acelasi timp) sau IAD. Deocamdata nu avem bani pentru un alt ICSI, asa ca ne concentram pe IAD. Eu am facut stimulare cu clostilbegyt si urmeaza sa merg in ziua 11 la Bucuresti pentru ecografie. Stiu ca IAD se fac la Giulesti, in alta parte nu am idee.
Daca mai vrei detalii, nu ezita sa ma intrebi si daca pot o sa-ti raspund. A, era sa uit, sa stii ca stiu cazul unui cuplu in care el are azoospermie si prin ICSI au reusit sa obtina o sarcina care acum are, daca nu ma insel, 8 luni. Deci peste o luna naste.
Deci, se poate. Sperante si fruntea sus

ceciserban spune:
Gabid ti-am dat un PM.Tabitha te pup dulce.
Titelu tu asta ai luat,ceea ce mi-ai scris mie?Ai mai luat si altceva in afara de ceea ce ti-a recomndat terapeutul? tuturor.
cecilia

titelu spune:
Lili la inceput am luat tinctura de branca dar am trecut la pulbere de branca,panaxginseng fiole,obligeana,spirulina,pregnyl,polen,ceaiuri amestec,tei,soc,salcam,menta,indulcit cu miere..Am lasat fumatul de 2 ani(foarte nociv ptr. functia spermatica)Prea multa vit.A poate duce la scaderea calitatii spermei,deci atentie!!!,ulei de cod.Totul inainte de mese ,pe stomacul gol,cu 1 1/2 ore.

irina_ps spune:
quote:
Originally posted by Tabitha
irina_ps: hai sa-ti zica fata despre ce e vorba. Sotul meu: azoospermie, dar in urma cu 10 ani m-a lasat insarcinata o data (asta daca nu m-or fi mintit doctorii pe mine) si pt. ca eram prea tineri, necasatoriti, nescoliti, am facut intrerupere la cerere. Dat fiind ca de la momentul casatoriei ne dorim bebei si ei nu au aparut, ne-am pus semne de intrebare si intr-un final (deja destul de tarziu) l-am convins sa faca spermograma: rezultat - 0 pe linie. Dupa mai multe luni de framantari o ruda l-a convins pe sotul meu sa faca punctie testiculara. A incercat punctia (se extrage material de undeva din testicule, daca nu gresesc). LA punctie nu au gasit material calitativ, asa ca au trecut la biopsie: o taietura si apoi extrag material mult mai aproape de locul unde se produc spermatozoizii. Si acolo au gasit material calitativ. Din ce ni s-a spus noua, circa 15% din barbatii depistati cu azoospermie au sanse sa li se gaseasca material calitativ la biopsie. Sotul meu a fost printre acestia. Din pacate eu nu eram pregatita in acel moment pentru FIV (nu facusem tratamentul de stimulare) asa ca au congelat ce au prelevat de la sotul meu si am facut ICSI o luna mai tarziu. Si nu s-a prins. Noi am facut toate aceste proceduri in strainatate, unde la biopsie am platit 1000 dolari. Din cate am inteles in Bucuresti nu se plateste biopsia, ci doar FIV + ICSI. Daca vrei, iti dau nr. de tel. al dlui. dr. Damian care va poate da mult mai multe informatii (este urolog, cu specializarea in infertilitate masculina, daca stiu eu corect). Noi am fost la el si am inteles care e situatia noastra. Mai putem incerca un ICSI dar de preferat cu material proaspat, ca sa fie mai bun (adica punctia mea si biopsia lui sa fie in acelasi timp) sau IAD. Deocamdata nu avem bani pentru un alt ICSI, asa ca ne concentram pe IAD. Eu am facut stimulare cu clostilbegyt si urmeaza sa merg in ziua 11 la Bucuresti pentru ecografie. Stiu ca IAD se fac la Giulesti, in alta parte nu am idee.
Daca mai vrei detalii, nu ezita sa ma intrebi si daca pot o sa-ti raspund. A, era sa uit, sa stii ca stiu cazul unui cuplu in care el are azoospermie si prin ICSI au reusit sa obtina o sarcina care acum are, daca nu ma insel, 8 luni. Deci peste o luna naste.
Deci, se poate. Sperante si fruntea sus
Tabitha
Si maine e o zi
Acolo a fost si Damian l-a pus sa repete spermograma la Giulesti ptr ca el presupune ca

Astazi o sa merg si la Moisa, saptamina viitoare la CFR 2 ptr a vedea si alte opinii desi cred ca nu o sa apara nici o minune...
Operatia de coborire a bilutelor, facuta in copilarie este cauza sau cel putin asa stiu pina acum.
Sincera sa fiu nu prea imi inspira incredere cei ce se ocupa cu FIV+ICSI in Ro. ptr ca atractia ptr bani cred ca depaseste dorinta de reusita, ca sa nu discut si conditiile in care se fac aceste interventii.
Cred ca pina la urma o sa umplu dosarul cu analize si o sa fac si un curs on line pe aceasta tema !
Irina te saluata

Tabitha spune:
ceciserban: procedura la IAD e ca la o IA obisnuita (asta din auzite, ca inca nu am facut nici o IA), numai ca tu si sotul va veti alege din lista un donator (nu stiu exact care sunt caracteristicile: banuiesc ca studii, inaltime, par, ochi etc) si sotul trebuie sa semneze o declaratie cum ca este de acord cu IAD.
irina_ps: si eu ma gandeam sa mergem la dr. Matei de la Sabyc pentru o alta spermograma. Am auzit de cazuri in care azoospermia era in realitate oligo... Iti tin pumnii sa fie totul bine
Tabi

copilutzu spune:
quote:
Originally posted by Tabitha
ceciserban: procedura la IAD e ca la o IA obisnuita (asta din auzite, ca inca nu am facut nici o IA), numai ca tu si sotul va veti alege din lista un donator (nu stiu exact care sunt caracteristicile: banuiesc ca studii, inaltime, par, ochi etc) si sotul trebuie sa semneze o declaratie cum ca este de acord cu IAD.
irina_ps: si eu ma gandeam sa mergem la dr. Matei de la Sabyc pentru o alta spermograma. Am auzit de cazuri in care azoospermia era in realitate oligo... Iti tin pumnii sa fie totul bine
Tabi
Tabitha
Si maine e o zi
Tabi puiule, te rog din sufletzel da-mi si mie de stire cand ajungi la Giulesti .Ma intereseaza cu cine faci IAD si cat costa.
Eu am fost la Giulesti acum ceva vreme in urma....
Aceeasi problema o avem si noi.Sotului meu i-a pus diagnosticul de azoo. de 8-9 ani (nici nu mai stiu exact cand).Si ironia sortii "fosta" prietena a sotului a ramas insarcinata cu el....(ma rog...nu bag mana-n foc..

irina_ps -pup fata speriata

Si noi cand am aflat diag. am crezut ca murim .Aveam impresia ca suntem "singuri" si ce mai pedepsiti de Dumnezeu. A fost un SOC!
Sincer ..inca mai sufar cand vad o femeie gravida..

Va pup si sa va de Dumnezeu putere!!!!
"Multumirea este comoara cea mai de pret a omului"
Proverb indian

Copilutzu'

ceciserban spune:
Tabi chiar si eu ma gandesc serios la asta in ultimul timp,pt. ca medicul meu de la Cluj zice ca ar fi mai bine sa incerc si asta inainte de adoptie.Deocamdata imi iau un concediu prelungit de prin 20 dec pana in 20 ian si mai vedem ce facem.Te pupic dulce si multa bafta.
cecilia

irina_ps spune:
Daca analizezi subiectul discutiilor de aici poti sa spui ca sintem (sint) putini in aceasta situatie...
Saptamina viitoare o sa mai faca o spermograma si in functie de rezultat o sa mergem spre urmatorul pas.
Sanse sa fie mai rau de atit sint foarte mari .
Nu credeam ca o sa ajungem aici.
Eu nu inteleg cum operatia din copilarie de coborire a testicolelor sa fii afectat atit de mult fertilitatea in conditiile in care interventiile au fost facute in intervalul de virsta specificat( 3- 6 ani).
Nu stiu daca e bine sa apelezi la donatori.Sfatul unui medic, spus in gluma a fost " sa schimb cocosul",dar sincer nici asta nu cred ca pot.
Cu "dintii la gard"(ptr cine stie expersia)
salutam
Irina