Mamici de noiembrie - decembrie 2005(71)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Joy,daca este vorba de o otita infectioasa,pai,atunci tre'sa mergi cu aceste anti-inflamatorii mult si bine!!Si nu e cazul!deci,din partea mea,un NU hotarat trat.prelungit la sfarsit de sarcina-mai ales ca poate sa-ti prelungeasca sangerarile la nastere-ca orice AINS!!!!
Ai zis ca ai luat Sumamed,nu?Ei,ala e f.bun!
Si ceva local,picaturici?Un Otalgin,ceva,sau uite,SOL.OTICA CU CLORAMFENICOL...adica,anti-inflamator local+anti-biotic local.Sau meshe cu Rivanol,mai puneau in policlinica!
Tu ai puroi acolo,sau cum?
Sau,daca vezi alt doctor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

hello iubitele!
in primul rand as dori sa facem o modificare in listuta, bb nu a avut 10 la nastere ci 9. multam.
in al doilea rand, vad ca tot vorbiti de alaptare, proba suptului, cat ia bb in greutate, subiecte care incep sa ma streseze si pe mine.
bb a venit acasa cu o scadere fiziologica de 350g, a ajuns de la 3.500 la 3.150. asta era marti. pana duminica nu am de gand sa-l cantaresc, bine, de fapt abia duminica imi aduce prietena mea cantarul. oare cat ar trebui sa ia? lavi, am vazut ca tu ziceai de o crestere de 70g de marti pana duminica, in prima saptamana acasa.
in plus, daca pana ieri udam tricourile intre supturi, imi curgea lapticul, de-aseara parca am senzatia ca a scazut la greu. nu numai ca numai curge din abundenta (bine, eu nu ma mulg dupa supt) dar am senzatia ca bb sta degeaba in gurita cu tata cate 20-25 min. nu se trezeste mai des ca inainte, caca face... dupa ce as putea sa-mi dau seama daca suge sau doar molfaie tata? lavi, poate ma luminezi, iubita.
ah, si inca ceva. daca pana ieri cand regurgita ieseau o gurita doua de laptic din gura, azi abia i-a iesit un firicel firav. eu sunt aproape sigura, nu mai suge suficient. voi ce credeti?

pupici

anda, mami de bb vladut
pozici cu mine
bb vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Acum 5 ani, la Polizu, toate mamicile pe cale sa se externeze treceau intii pe la Rx pulmonar, iar doctorul fiecareia ii prescria ce analize de singe sa faca, tot inainte de externare.

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Hai ca de fiecare data ma mir de ce scrieti! Simina, pai in cazul acesta eu pot spune ca am stat pe o banca in parc, nu la spital! Ca nu am facut nici o analiza, abia asteptau sa scape de mine. Iar dr.
a trimis biletul de externare direct la biroul cu pricina.
Ce tzeapa am putut sa iau!

Felicia mamica Ilincai Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Mai fetelor, mamicile de ian-feb ne-au ajuns din urma, ati observat?Ce logoree au[:}]!

Incurajari pentru mamicile cu probleme:treceti voi si peste asta!Nu uitati ca ajungem si noi acolo

Ilenutza, 37, inca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Salutare mamici si burtici!!!

Vesti bune zic eu!!! BB a supt azi dim 80 gr de la san!pe la ora 6.30 dar apoi nu a mai vrut sa doarma si cerea mereu tata cu care se juca, iar pe la 8.30 cred ca mai supt vreo 40. Pe la 11 i-am dat iar ca nu mai ne puteam intelege cu el si a luat iar 80 si acum a adormit sper pentru mai mult timp.macar pana la 14.00. Eu beau lichide, mananc ciorbe, supe, branza etc si simt furnicaturi...!

Si mie mi-a prescris dr. Metoclopramid pentru lapte dar mi-a fost frica sa-l iau. Oare sa-l iau??

va multumesc si acu fug sa trag si eu un pui de somn o ora!!!

Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Dordia,tu ai nascut la Municipal,ca aia de-acolo,au imprumutat "moda"de la americani,cu metoclopr.si flamexinul,adm.obligatoriu dupa nastere!!!
Cu metoclopramidul-care este impotriva senz.de greata,si in acelasi timp,grabeste si elim.continutului stomacal si a dudodenului-dar,ca efect secundar,interfera cumva cu metab.prolactinei-si uite-asha apare mai mult laptic.
Dar e o metoda noua,si noi n-o stapanim f bine,ca vad ca o si recomanda astia!Stai sa vad in carte daca apare in lapte,si-ti mai scriu;cat ti-a dat sa iei pe zi???

In legatura cu sfaturile de laptic,mai mi-a dat mama un sfat f bun:mamici,mancati f f bine,si nu dulciuri,nu!!!proteine multe!!!!
sa va faceti zilnic cate un gratarel,ceva vita,un pui,antricoate,etc.si likide!

Acu'sa va zic si despre mine:am fost la nenea dr,si nu e nici un semn de nastere,nimik,in afara de colul ala deskis de 2-3 sapt!!
Si l-am intrebat ca facem daca depasim DPN_ul!!A zis ca sarcina are 42 de sapt,deci...mai e!!Deci,fetele,pe mine sa ma mutati ca nasc la boboteaza,nu pe 2 dec!!!

Pupici,Silvia si Stefanel 39+
PS ce baiat lenesh are mama!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

DORDIA , la municipal trebuie sa iti iei asternuturi de acasa?

Ilenutza, 37

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Bine v-am regasit! Nu prea am intrat pana acum, partial din cauza netului care merge extrem de prost,asta cand merge, partial din cauza adaptarii la noul program...

Micuta mea suge cam la trei ore jumate, inclusiv noaptea si masa dureaza cam o ora, uneori mai mult, cu tot cu scos aerul si adormit, uitat pe pereti si etc....

Ma bucur ca am laptic, destul de mult, sper sa fie tot asa. Saptamana trecuta a luat in greutate cam 250 grame, ceea ce poate parea bine, dar cum ea e asa micuta....parca as vrea sa ia dintr-o data un kilogram...: )

Acum ca am intrat in randul mamicilor si am vorbit si cu pediatra, sa-mi dau si eu cu parerea. Am vazut ca majoritatea recomanda 15-20 min la un san apoi la fel la celalalt. Or laptele nu are aceeasi concentratie pe parcursul unui supt. Initial este mai apos, apoi spre sfarsitul suptului se concentreaza si este mai bogat in grasimi, care tin de foame lui bebe.Or daca el bea un pic de la un san si un pic de la celalalt, fara sa-i goleasca, e ca si cum ar fi baut....un ceiut. Parerea mea este ca trebuie golit un san, apoi daca mai vrea, se trece la celalat. Daca sanul ramas plin deranjeaza, dusulet cald si muls un pic, ca sa treaca senzatia de durere sau discomfort.

Am citit un pic pe diagonala ce ati mai scris....Mult succes fetelor care incearca sa alpteze! Intr-adevar, mancare consistenta, odihna si iubire...A, si pe mine m-a ajutat tare mult ceaiul de chimen, anason si tei, cate un pliculet din fiecare la 1 litru de apa...cred ca merge adaugat si fenicul....Eu am baut in loc de apa dupa operatie, e adevarat ca am baut vreo 6 litri in doua zile, dupa care am facut febra laptelui. Dar acum am laptic...Si am mai auzit de niste pastilute, care contin extracte din aceasi plante de mai sus, Nutrinatal. Poate va ajuta.

A, era sa uit...vreau sa va intreb daca vi se pare exagerat sa-mi vand pompa de san...Adica, daca tot am folosit-o (ma rog, o data, pentru 5 min., dar folosita se numeste) oare ar trebui sa o dau? Eu cred ca daca e sterilizata e ok de folosit....Ma mai gandesc...Pompa e Avent Isis, multa reclama,dar nu e asa extraordinara...sau nu am reusit eu sa o folosesc eficient...

Va pup si mult laptic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

SILVIA, nu stiu adica nu-ti pot zice exact daca este infectie. Dr zice ca este conductorul inflamat, imi face aspiratie si-mipune mesa cu CIPLOX. Si da, acum iau summamed, care stiu ca merge pe sarcina si ca este ok.
Prima oara am avut mesa cu rivanol, dar dupa 3 zile au reinceput durerile. Acu am venit de la dr, care m-a intrebat daca iau AiNS si i-am zis ca da( e prima oara cand imi da un dr tratament si eu nu numia ca nu-l iau dar mai si mint ca da!!!!!). Cica s-ar mai fi desfundat acolo si nici aspiratie nu prea mi-a mai facut si zice ea ca de la PADUDEN ..ca se vede ca-i mai bine.
Acu mi-a pus mesa cu betadina si mi-z zis sa o dau jos cand se usuca si sa las urechea libera si daca ma ia iar sa ma duc luni la control.
Poate ma lasa si nu ma mai duc nicaieri
MULTAM DE SFATURI si tie si Siminei

joy + bocanila38++
EU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Haideti la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62735" target="_blank">subiectul nou.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput