Mic dejun pentru copil de 1 an

Dragi mamici, as avea nevoie de ideile voastre pentru prima masa a zilei la copilasii de aproximativ un an.Baietelul meu implineste peste doua saptamani un anisor si pana acum primea cam acelasi tip de mic dejun, adica cereale adecvate varstei cu lapte formula si suc de fruct proaspat stors. Nu e un mancacios, dar m-am resemnat in fata situatiei, asta cu mofturile la mancare e deja alta poveste, dar as vrea sa incep sa-i dau ceva mai consistent la micul dejun, i-as introduce painea cu unt si pasta de fructe, doar doar o mai "pune ceva pe el"desi pediatra sustine ca arata perfect.Inca il alaptez dar mai mult seara si cel putin o data in cursul noptii, a fost alegerea mea si ne simtim minunat amandoi.Voi ce le dati copilasilor vostri la micul dejun?
Mona si BB Vlad-Andrei, 11 luni si 2 saptamani
Raspunsuri

greierash78 spune:
Bblusha mea papa la micul dejun oushor, painica cu unt shi gem, icre, crenwurshti,dar nu mereu, de cele mai multe vrea laptic!
ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Eliza5 spune:
icre? crenwursti?
Mai, al meu este in ca la faza de:
8.00 - 250 ml lapte - milumil 3
12.00 - fructe cu cereale si branzica de vaci
16.00 - legume+carne sau peste sau galbenus + iaurt simplu (nu i-am dat niciodata iaurt cu fructe)
21.00 - 250 ml lapte milumil 3
mai rontaie paine si biscuiti intre mese, dar noi inca n-am ajuns la mancare de adulti, nu i-am dat niciodata mezeluri sau prajeli, nici icre..
Eliza si Alex (15 nov. 2004)

anemona spune:
Noi suntem ceva mai mari (un an si 4 luni), dar de ceva vreme papam in prima parte a zilei cam asa:
-in jur de 8:30 - 180 ml lapte
-pe la 11:00 - miezul de la o felie de paine cu unt, cascaval (de fapt mozzarela picolo de la oke care este un cascaval mai dietetic superbun si fara prea multa sare) si miezul de la o jumatate de rosie, sau unt cu gem, plus fructele (cam 150-200 grame piure de cel putin trei fructe - mar, para, banana, portocala, ananas - cu sau fara "ceva" in ele, mai degraba cu "ceva" (ceva = cereale, biscuiti, branza de vaci). Nu ma intrebati cat dureaza masa asta, pana mananca ea toti soldateii cu paine si toate fructele, cam o ora. Dar asta e, or veni si vremuri mai bune
Dupa asta mai mancam pe la 15.30-16.00, ca nu mai putem mai devreme.

laureta spune:
Puiu meu are 1 si 5 luni papa laptic cu cereale dimineatza.Si daca vrea muschiul ei mai incolo papa niste fructe.
Parerea mea e ca are destul timp sa treaca la omlete,icre (pe care nici io nu le pot papa diminetza)etc etc.Am un fix cu laptele dimineatza.Mai incolo o sa bag si un ousor fiert sau o gustare cu branzica,dar inca nu ma grabesc.
Daca doctorul zice ca este bine io zic sa il lasi in pace( iti zice o mama paranoia ca fica ei "nu papa frate dilok" )
Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">

LiliaToma spune:
Fetelor, daca vreti sa va inspirati, exista un subiect deschis deja la partea a treia, cu meniuri pentru bebici( majoritatea sunt in jur de varsta de un an).
Eu m-am inspirat de acolo si cu cat mai multe mamici su ntem, cu atat mai multa inspiratie gasim
Subiectul este: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61901&whichpage=2" target="_blank">aici
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

try spune:
Mona, nu-i dai branzica facuta i ncasa? sau daca nu ti se pare comod poti sa-i cumperi branza de-aia tip branza dulce de la magazin (vezi ca sunt pachete de 250 sau 450g). Daca vrei sa-i faci tu branza pui pe foc la fiert 1 cana de lapte c u2-3 lingurite de iaurt. Cand laptele ajunge sa fiarba se va strange si se va separa (astfel incat ramane doar zerul si restu le branzica stransa) o pui intr-o strecuratoare si-o lasi sa se scurga. I-o freci cu un pic de iaurt si i-o dai asa. Putin probabil sa nu manace, cam toti bebelusii mananca branza cu placere. Iarasi, airut nu-i dai (e vorba de plain yogurt). Plus, ce ce inca mananca fructele sub forma de suc? Nu-i pui pulpa in el? Eu de pe la 8,5-9 luni am renuntat la sucul de fructe si i-am dat fructe pasate cu blenderul. Plus ca la un an ii poti da linistita ou intreg de 2 ori pe sapt. Poti sa i-l amesteci cu branzica si iaurtul din reteta ce ti-am dat-o mai sus (eu asa-i fac lui alex).
Iar in privinta pranzului, apuca-te sa-i dai deja mancare de adult. Cu cat lista alimentelor e mai restransa (ca diversitate) si cu cat se intarzie mai mult introducerea de diverse gusturi, copilul va tinde sa refuze mai insistent, papilele lui gustative trebuie sa faca un exercitiu/antrenament ca sa poata aprecia favorabil un gust diferit de ceea ce a fost pana atunc iin alimentatia lui, asa ca de-aia trebuie perseverat si nu trebuie cedat dupa primele refuzuri. Alex nu a preferat decat putine alimente din prima (iaurt, branza, cereale, paine, ou) in rest toate mi le-a refuzat in prima faza. dar eu am insistat, nu am cedat si a doua zi ii dadeam ca si cand toata viatza lui asta imi mancase. Tu probabil te-ai resemnat mai usor in fatza refuzului copilului si uite acum la un an realizezi ca nu mananca foarte divers.
Mai zi-ne cum e cu papica, ce i-ai mai introdus nou...E mare de-acum (chiar daca inca mai suge, laptele matern nu mai trebuei sa constituie baza alimentatiei, ice numai crema de pe tort) si trebuei sa manance aproape ca un adult (ma rog, fara carne tocata, mezeluri, fasole si alte cateva alimente de genul asta, grele pentru stomac, dar i nrest merita incercat orice). Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

gangurici_licurici spune:
quote:
Originally posted by greierash78
Bblusha mea papa la micul dejun oushor, painica cu unt shi gem, icre, crenwurshti,dar nu mereu, de cele mai multe vrea laptic!
Icre si cremvusti, la 1 an? Pai de ce nu si niste salata de vinete cu maioneza, un salam, niste varza murata, sau, de ce nu, pizza (chiar era o mamica ce zicea la un moment dat ca ea ii da bebeului de 7 luni pizza, asa ca n-ai fi nici prima si din pacate nici ultima) ...Cred ca chestia aceea cum ca de la 1 an poti sa-i dai mancarea pe care o mananca si adultii e inteleasa prost. In primul rand se refera la mancarea sanatoasa (icrele nu mi se par a fi prea sanatoase, cat despre crenvusti, daca ati stii cum si mai ales din ce sunt facuti, n-ati mai manca nici voi). In al 2-lea rand nu inseamna ca de cum implineste 1 an, gata, poate manca orice, fara precautii, bagam sarmale, ciorbe, condimente etc. Introducerea alimentelor noi trebuie facuta tot treptat, si repet, ideea e ca poate manca orice este sanatos. Si apropo de crenvusti, exista varianta vegetariana, destul de gustosi si cu siguranta mult mai sanatosi.
Numai bine.

Mona_B spune:
Multumesc mult pentru sugestii! Sunt asa necajita ca nu are pofta de mancare ca alti copii (vecini de-alor mei in Romania,familii sarace, le dadeau copiilor de la 5, 6 luni mancare de adultsi mancau aia de rupeau!)Iar al meu se stramba aproape la orice,dar mai ales la masa de pranz.Mie mi se pare slabut, chiar daca doctorita afirma contrariul, e vioi, vesel, se joaca neobosit, doarme bine, totul pare in regula, pana la capitolul mancare.
Try, el papa inca fara sare,ii dau cascaval ecologic de o luna, mananca asa si-asa, suc de fructe nu prea bea, doar apa, in schimb pulpa de fructe ii place...si iaurtul simplu.Ii mai fac orez cu legume fierte tocate, paste cu carne fiarta si tocata marunt si pulpa de rosii, peste alb cu sos alb cu usturoi si mamaliga, ii plac aroma de usturoi si cea de ceapa.Cat despre gustari, nici vorba, de-abia mananca la mesele principale, i-am mai dat eu biscuiti sau bucatele de miez de paine intre mese, bucatele de banana, dar nu le manca, se juca si le imprastia peste tot.Nu-i dau niciodata sa suga inainte de masa, nici nu cere in timpul zilei, doar seara la culcare.

Monique spune:
quote:
Originally posted by gangurici_licuriciquote:
Originally posted by greierash78
Icre si cremvusti, la 1 an? Pai de ce nu si niste salata de vinete cu maioneza, un salam, niste varza murata, sau, de ce nu, pizza (chiar era o mamica ce zicea la un moment dat ca ea ii da bebeului de 7 luni pizza, asa ca n-ai fi nici prima si din pacate nici ultima) ...Cred ca chestia aceea cum ca de la 1 an poti sa-i dai mancarea pe care o mananca si adultii e inteleasa prost. In primul rand se refera la mancarea sanatoasa (icrele nu mi se par a fi prea sanatoase, cat despre crenvusti, daca ati stii cum si mai ales din ce sunt facuti, n-ati mai manca nici voi). In al 2-lea rand nu inseamna ca de cum implineste 1 an, gata, poate manca orice, fara precautii, bagam sarmale, ciorbe, condimente etc. Introducerea alimentelor noi trebuie facuta tot treptat, si repet, ideea e ca poate manca orice este sanatos. Si apropo de crenvusti, exista varianta vegetariana, destul de gustosi si cu siguranta mult mai sanatosi.
Numai bine.
Ganguriciul
Of, of...mai-mai... cat de mult imi repugna astfel de accese extremiste !...
Puteai sa sugerezi meniul propus de tine negeneralizand exhaustiv : "mancare sanatoasa".
Nu e chiar o tragedie faptul ca la 1 an ciuguleste bucatele de crenvurst !...
Sa ne pastram simtul proportiilor ,

lummy spune:
Si noi avem un an si papam dimineata la ora 8 soldatei din painica cu bucatele de galbenus, unt, branzica sau ceva carnitza fiarta. Fetei mele ii place dimineatza sa manance in picioare langa masa si sa se servesca singura cu soldateii pe care ii aliniez pe marginea mesei. Ii place sa manance in timp ce stam si noi la masa, probabil ca atunci i se face pofta...
Lummy