Religia in scoala!
Raspunsuri - Pagina 9
roxana1974 spune:
Oh mammma mi-e rau! Adica asa-zishii crestini sunt in primul rand "asa-zisi", apoi sunt indoctrinatzi, intolerantzi si...habar n-am ce epitete "dragalase" s-au mai folosit in zona .. hmmm bai, numai eu vad asta? Sau...pana la urma cine are o problema? Faptul ca esti ateu sau ne-ortodox iti da dreptul sa fii intolerant si sa faci calificative ah am uitat, si sa dai si premii ? Oh! si sa mai si primesti plecaciuni si floricele...ptiiiu frate sa nu va dioki! Tolerante mici si dragute ce sunteti, tzuce-va moshu' inca azi si maine de istete!
...unii dau prea mult din coate ...
Sabina spune:
Roxana, tonul mesajelor a fost de la bun inceput inflamant...mie sincer mi se pare o furtuna intr-un pahar cu apa, si sa stii ca nu ma afecteaza premiu pe care l-am primit, in fond, e un premiu ,.nu? nu e amenda
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
ingerash spune:
Alt caz povestit de Sethy este al unui coleg care “a scris o povestioara in care isi batea joc de Biblie si era sa fie exmatriculat da citatul asta de ce nu l-ai pus? adik eu sa suport cand cineva isi bate joc de Biblia care sta la baza religiei mele? dar sa tac ca sa nu se simta el discriminat!(vorbim acuma de cazul asta ca sa fie clar, nu de altele)
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!
irina.c. spune:
quote:Lasa,mey,nu-i nimic ca suntem batjocoriti.Suntem in post si al-cu-betze-n basca nu doarme.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by roxana1974
Oh mammma mi-e rau! Adica asa-zishii crestini sunt in primul rand "asa-zisi", apoi sunt indoctrinatzi, intolerantzi si...habar n-am ce epitete "dragalase" s-au mai folosit in zona .. hmmm bai, numai eu vad asta? Sau...pana la urma cine are o problema? Faptul ca esti ateu sau ne-ortodox iti da dreptul sa fii intolerant si sa faci calificative ah am uitat, si sa dai si premii ? Oh! si sa mai si primesti plecaciuni si floricele...ptiiiu frate sa nu va dioki! Tolerante mici si dragute ce sunteti, tzuce-va moshu' inca azi si maine de istete!...unii dau prea mult din coate ...
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
cataghe spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Ca si crestina pot sa-ti spun ca nu faptul ca se face educatie sexuala in scoala ma deranjeaza,ci modul in care este prezentata sexualitatea umana la aceste ore.Nu vreau sa i se bage copilului meu in cap ca homosexualitatea este o optiune sexuala,ca sexul premarital este de dorit,ca avortul te scapa de o sarcina si totul e ok.Comportamentul nostru sexual are implicatii morale si spirituale,iar pentru crestin are si implicatii vesnice.In aceasta lumina vrem sa-i invatam pe copii despre sexualitatea lor.Sexualitatea este un dar de la Dumnezeu si este ceva sfant.Dar la ce sa te astepti?Cand esti convins ca te tragi din maimuta,ce poti sa gandesti despre tine decat ca esti un animal nitel mai evoluat.Noi crestinii nu suntem niste incuiati batuti in cap si rupti de realitate.Avem alte valori,atata tot.Asa cum noi nu incalcam libertatea altora(dupa cum vezi,religia in scoala este o optiune),cerem ca nici a noastra sa nu fie incalcata.
Draga Irina, nici noi, cei care nu suntem asa de avansati in duh ca tine, desi suntem crestini, nu suntem asa batuti in cap cum incerci tu sa ne prezinti in mesajul asta, nu te supara. Sa accepti evolutionismul nu inseamna sa fii convins ca te tragi din maimuta, sa fim seriosi, astea sunt niste aberatii. In privinta orelor de educatie sexuala, daca te nemultumeste nu faptul ca se fac ci modul in care se fac, de ce nu te legi de modul in care se fac? Nici eu nu sunt de acord cu cele insirate de tine, insa cred ca daca li s-ar prezenta copiilor obiectiv informatia nuda, fara a fi influentati, nu ar fi un lucru rau, pt ca majoritatea parintilor nu sunt in stare sa o faca iar pe unii nici nu ii intereseaza. Iar efectele, crede-ma ca nici nu vrei sa le stii.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by cataghequote:Draga Irina, nici noi, cei care nu suntem asa de avansati in duh ca tine, desi suntem crestini, nu suntem asa batuti in cap cum incerci tu sa ne prezinti in mesajul asta, nu te supara. Sa accepti evolutionismul nu inseamna sa fii convins ca te tragi din maimuta, sa fim seriosi, astea sunt niste aberatii. In privinta orelor de educatie sexuala, daca te nemultumeste nu faptul ca se fac ci modul in care se fac, de ce nu te legi de modul in care se fac? Nici eu nu sunt de acord cu cele insirate de tine, insa cred ca daca li s-ar prezenta copiilor obiectiv informatia nuda, fara a fi influentati, nu ar fi un lucru rau, pt ca majoritatea parintilor nu sunt in stare sa o faca iar pe unii nici nu ii intereseaza. Iar efectele, crede-ma ca nici nu vrei sa le stii._
Originally posted by irina.c.
Ca si crestina pot sa-ti spun ca nu faptul ca se face educatie sexuala in scoala ma deranjeaza,ci modul in care este prezentata sexualitatea umana la aceste ore.Nu vreau sa i se bage copilului meu in cap ca homosexualitatea este o optiune sexuala,ca sexul premarital este de dorit,ca avortul te scapa de o sarcina si totul e ok.Comportamentul nostru sexual are implicatii morale si spirituale,iar pentru crestin are si implicatii vesnice.In aceasta lumina vrem sa-i invatam pe copii despre sexualitatea lor.Sexualitatea este un dar de la Dumnezeu si este ceva sfant.Dar la ce sa te astepti?Cand esti convins ca te tragi din maimuta,ce poti sa gandesti despre tine decat ca esti un animal nitel mai evoluat.Noi crestinii nu suntem niste incuiati batuti in cap si rupti de realitate.Avem alte valori,atata tot.Asa cum noi nu incalcam libertatea altora(dupa cum vezi,religia in scoala este o optiune),cerem ca nici a noastra sa nu fie incalcata.
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
Pai de asta m-am si legat,de modul in care este prezentata informatia.Am spus clar,nu ma deranjeaza educatia sexuala in sine,daca e facuta obiectiv si fara inovatii de ultima ora,gen"homosexualitatea=normalitate".Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
inaioana spune:
quote:
Originally posted by denizel
Draga inaioana, felicitari! Ai o minte "brici"!
mai, esti prea inteligenta pentru a nu deveni crestina pana la urma.
Daca vreodata te vei apleca asupra studierii crestinismului, te rog sa nu consideri o piatra de poticnire raspunsurile mai mult decat rautacioase pe care le-ai primit de la niste asa-zise crestine.
Si da, te poti baza si pe semnatura mea. N-as putea sa risc educatia religioasa a fiului meu, pentru nimic in lume.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Multumesc fumos, denizel. Sa stii ca m-am aplecat asupra studierii crestinismului dar doar atat nu te face crestin , din pacate.
Mi-ar placea sa am linistea sufleteasca pe care o au credinciosii dar ratiunea nu-mi permite. Vorbesc cat se poate de serios.
La Dumnezeu ajungi ori prin ratiune (iti explici rational existentza lui - vezi Toma D'Aquino, de exemplu) ceea ce eu nu pot, adica gasesc imediat contra-argumente solide, ori prin revelare, adica el ti se releva pur si simplu, chestie miraculoasa care nu mi s-a intamplat inca. Daca se va intampla sa am vreo revelatie, voi deveni teista.
Inca nu stiu in ce cult, sa vedem ce zice El. (ultima propozitie este evident o gluma - aviz amatoarelor!)
Evident, neavand argumente nici pro dar nici contra (adica nu ii pot nega existentza, ar putea foarte bine sa existe si io sa nu stiu = nu sunt atee) nu ma pot pronuntza asupra problemei = sunt agnostica, deocamdata.
Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
ingerash spune:
tot nu mi-ai raspuns la intrebarea care ti-am pus-o! cine citeste selectiv acum?
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by inaioana
Poate ar fi fost cazul sa te invetze si depre tolerantza crestina.[/green]
--------------------------------------------------------------------------------
Vrei sa imi spui de ce spui ca eu nu stiu ce inseamna intoleranta crestina????????ma cunosti???stii ca eu ma port urat cu cei de alta religie? nu-mi amintesc sa fi zis ceva rau despre cei care au alte religii fata de a mea!!!te sfatuiesc sa ai mare grija cu acuzatiile aruncate asa aiurea!
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!
inaioana spune:
Irina, daca esti asa de frustrata in privintza educatiei sexuale, te rog sa deschizi un topic pe aceasta tema si sa nu deviezi acest subiect din nou! Multumesc frumos!
Ingerash, ma dor okii de la scrisul tau cu culoare diavoleasca, pe cuvant!
In privintza cazului repectiv, nu l-am citat pt ca vb deja despre alta persoana si mi se parea alt subiect. Dar, il putem discuta daca vrei. Este dreptul acelui elev sa aiba ce opinie doreste despre Biblie. Cum adica sa fie exmatriculat din scoala pentru ca a scris un eseu in care ridiculizeaza/contrazice/io stiu ce face Biblia? Sunt convingerile lui, si le-a exprimat in scris, nu le impune nimanui! Pricepi?
Si am ajuns la intolerantza! Uite-o in forma pura la tine! Nu il tolerezi pe ala pt ca si-a exprimat conform libertatii de constiintza , opiniile despre Biblie. Repet, fara sa le impuna nimanui. poate ala chiar facuse un eseu interesant, sau poate vreo opera de arta, io stiu? Dar "oamenii de bine", "romani verzi" au hotarat ca exista o opinie oficiala care nu poate fi contrazisa.
Apropo, de biata fata aia nu comentezi nimic conform obiceiului, huh? Jenant!
inaioana spune:
quote:
Originally posted by ingerash
tot nu mi-ai raspuns la intrebarea care ti-am pus-o! cine citeste selectiv acum?quote:
quote:
Originally posted by inaioana
Poate ar fi fost cazul sa te invetze si depre tolerantza crestina.
Vrei sa imi spui de ce spui ca eu nu stiu ce inseamna intoleranta crestina????????ma cunosti???stii ca eu ma port urat cu cei de alta religie? nu-mi amintesc sa fi zis ceva rau despre cei care au alte religii fata de a mea!!!te sfatuiesc sa ai mare grija cu acuzatiile aruncate asa aiurea!
Damn, ce repede sari! Na ca-ti raspunsesem, dar nu pot, manca-tz-ash, sa scriu mai multe chestii in acelasi timp. Raspund si io cronologic cum le vazui!