Religia in scoala!
Raspunsuri - Pagina 15
Jocelyn spune:
Irina este a nu stiu cata oara cand spui din auzite ca neo protestantii sunt finantati puternic din afara. Eu cred ca ti s-a pus pata pe chestia asta ca ai zis-o la fiecare subiect in care au fost confruntari. Nu ai nici un argument si ti-am mai explicat ca membrii bisericii mele dau bani de bunavoie pentru diverse cauze si intretinerea bisericii si nu se cer niciodata bani pentru slujbe, inmormantari sau nunti sau altele. Si nu cred ca se compara in vecii vecilor felul in care arata bisericile protestantilor cu prestanta celorlalte. Foarte bine daca altii isi permit, admir bisericile catolice impunatoare dar niciodata fondurile noastre nu s-au putut compara.
Nu stiu care e problema ta vis-a-vis de felul in care isi gestioneaza protestantii banii si fii sigura ca fiecare va da socoteala pentru asta.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
clyo spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Mey,da voi chiar nu aveti pic de respect fata de noi,cei care suntem ortodocsi?Adica,cu ce te deranjeaza pe tine ce imi invata mie copilul meu ORTODOX la orele de RELIGIE ORTODOXA care se tin in scoala?V-a obligat cineva copiii sa invete despre sfinti si despre Maica Domnului,au fost tarati cu sila la ora de religie ortodoxa si li s-a interzis sa mearga la cea baptista,adventista sau mai stiu eu care??Chiar nu va e jena,asa,un pic?Daca la orele de religie vreau ca copilul meu musulman sa invete ca tre sa-si faca rugaciunea catre Allah,in araba,de cinci ori pe zi,care e problema ta?
Lupta-te pentru scoaterea religiei din scoli daca asta ai chef sa faci,da-te si peste cap,ca nu te opreste nimeni,dar vezi-ti de credintele tale si nu critica ce doresc parintii ortodocsi sa invete copiii lor,ca nu e de competenta acestui topic,daca iimi aduc bine aminte.Parca asa mi-ai scos okii,ca aici nu se discuta despre religie.
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
tot ce e impins la extrem e gresit.
Irina, incearca TU sa-i respecti pe ceilalti.
nu te invata religia crestina sa-ti iubesti aproapele?
si inca ceva, vezi ca esti in post.
te-ai cam aprins, vaz.
impreuna spune:
Mie mi se pare corect, fiecare cult sa isi adune bani de unde vrea si unde poate.
Statul suplimenteze bugetul acolo unde este nevoie si sa ajute oamenii amarati.
Ca pe copii ii putem invata religie acasa si la biserica, mai bine decat la scoala.
(Jocelyn )
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
numeioana spune:
Au trecut 10 ani de cand am terminat scoala generala, in care nu ne-a obligat nimeni sa stam la orele de religie daca nu voiam. Si nici nu ne-a cerut nici o adeverinta. Nu vad rostul atator contre la acest subiect. Fratilor, cine vrea sa-si trimita copiii la orele de religie din scoli bine, cine nu iarasi bine, dar nu va mai stresati atata! Purcedeti odata pt totdeauna cu cererea aia astfel incat orele sa devina optionale fara justificare si gata! Va fi bine pentru toata lumea!
POZE
Ioana
inaioana spune:
Ioana, in primul rand vreau sa-mi cer scuze fata de tine dar abia aseara am observat primul tau mesaj din acest subiect, la care nu ti-am raspuns atunci. Pur si simplu nu il vazusem. Iti multumesc ca esti alaturi de noi.
In al doilea rand, celor interesati/e de acest proiect, tin sa va spun cu deosebita satisfactie ca deja am fost contactata de doua ONG-uri foarte importante din Ro, cu experientza in acest domeniu, care sunt foarte interesate sa participe la el. Abia aseara am trimis mail-uri la mai multe ONG-uri cerandu-le consultantza si sustinere , de dimineatza am primit doua raspunsuri deja, astept si altele.Chiar saptamana viitoare voi avea o intalnire cu una dintre ele.
Vrem sa facem o actiune in fortza, unind cat mai multe organizatii de gen si vreau sa va spun ca sansele noastre sunt foarte mari inclusiv la CEDO!
Ioana 16 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
inaioana spune:
PS. Daca cumva va fi nevoie de semnaturi , va voi anuntza. V-as fi recunoscatoare daca ati anunta si alte persoane despre care credeti ca ar adera acestei idei.
Ioana 16 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
tata lu Toma spune:
IrinaC, io zic ca te burzuluiesti la noi aiurea ... e treaba ta ce face copilul tau la ora de Ortodoxie atata timp cat nu o face pe banii unui musulman, catolic, protestant, samd.
Io nu stiu ca in Romania sa te intrebe cineva ce religie ai in momentul in care iti calculeaza impozitul. Tu stii asa ceva ?
Mai mult decat atat, am impresia ca nu vrei sa intelegi ca, nu e normal ca in timp ce copilul tau face asta, copii alorlanti sa frece menta pentru ca nu li se ofera alternativa.
_
Sunt moderator dar ma tratez
clyo spune:
quote:
Originally posted by tata lu Toma
IrinaC, io zic ca te burzuluiesti la noi aiurea ... e treaba ta ce face copilul tau la ora de Ortodoxie atata timp cat nu o face pe banii unui musulman, catolic, protestant, samd.
Io nu stiu ca in Romania sa te intrebe cineva ce religie ai in momentul in care iti calculeaza impozitul. Tu stii asa ceva ?
Mai mult decat atat, am impresia ca nu vrei sa intelegi ca, nu e normal ca in timp ce copilul tau face asta, copii alorlanti sa frece menta pentru ca nu li se ofera alternativa.
_
excelent raspuns, foarte elegant si la obiect
irina.c. spune:
quote:Nu aiurea,ci inutil.Va doresc o zi buna.Doamne ajuta!Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by tata lu Toma
Mai mult decat atat, am impresia ca nu vrei sa intelegi ca, nu e normal ca in timp ce copilul tau face asta, copii alorlanti sa frece menta pentru ca nu li se ofera alternativa._
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
tata lu Toma spune:
Off topic :
"Nu aiurea,ci inutil"
Irina, este pentru a n-a oara cand constat ca religiosilor li se pare ca burzuluiala catre semenii lor care nu le impartasesc convingerile este "rupta din Rai".
Multumesc asemenea pentru urari !
_