Cadou calculator la 4 ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Sa raspund intii la intrebare: daca as avea calculator acasa sigur ca l-as lasa si pe pitic sa "butoneze", din cind in cind, dar cum nu am (pentru ca pur si simplu nu imi este strict necesar) nu am intentia sa cumpar unul in viitorul apropiat special pentru copil. Poate dupa ce incepe scoala. Ma justific si eu cu truismul ca are toata viata inainte sa-si strice ochii si sa-si piarda timpul cu jocuri, nu e musai sa inceapa chiar de acu' (are 4 ani si-un pic). Adevarul adevarat e ca oricum n-am atitia bani pentru ceva ce consider ca ar fi doar un moft in momentul asta.

Insa (si aici am si eu de intrebat ceva) ma tenteaza sa-i iau un laptop "de jucarie". Rasfoind ofertele magazinelor de aici, am vazut doua modele, unul in romana-engleza cu aproape 150 de activitati, altul in romana-franceza-engleza cu 120 de activitati. Dat fiind ca le-am vazut doar in poze, nu pe viu, ma intreb ce-or fi activitatile astea? Au si ceva jocuri? Ecranul e atit de mic la toate laptopurile pentru copii? Se strica repede? Copiilor vostri le-au placut?
Cam dupa ce ar trebui sa ma ghidez cind il aleg?

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fairy_adina spune:

Si noi stam mereu la calculator asa ca baiatul mai mare - 2 ani si 10 luni- a vrut si el , inca de acum 4 luni...

L-am lasat. Mai mult pana a invatat. Apoi am restrictionat acum il las cate 30 de minute pe zi. Jocuri educative- fara violenta...

Daca observ schimbari in comportament o sa il opresc... dar deocamdata este totul ok.

Se joaca si cu altceva(masinute, carti, deseneaza, puzzle, constructie... dar vrea el singur si la calculator...

Cred ca este o decizie care tine de individualitatea si particularitatile fiecarui copil...

Ecranul LCD il protejeaza

www.geocities.com/claudiucioca" target="_blank"> Ajutati-l sa cante din nou
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62812" target="_blank">un artist care merita ajutat
Dragostea de Dumnezeu rezolva toate problemele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

si eu un copil de aproape 4 ani dar se joaca f rar la calculator si atunci cand i-am spus "te mai joci un pic si inchizi" atunci asa face. Pt ca nu stie ce inseamna "un pic" sau "5 minute", ii mai spun o data, "gata, trecut un pic" si atunci inchide. Insa de la 30 minute pe saptamana sau poate chiar mai putin (de cand merge la gradinita are saptamani intregi cand nici nu se uita la calc.) si pana la a-i face cadou un calc.... Eu as face altfel: uite MI-am luat calculator dar daca vrei te mi las si pe tine ctae putin, ca nu e pt copii, e pt adulti. Si stabileste pt tine niste limite clare cat are voie sa stea pe zi/saptamana la calculator. Eu jocuri nu amd e gand sa le cumpar prea curand, Mosu va aduce niste jucarii superbe de construit, o chitara la pustoaica, puzzle-uri de lemn sau normale, carti, dulciuri etc. adica ceva pt varsta lor.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Teledon - 3945 de euro, Lumina ochilor pentru Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Cryssdany mie mi se pare putin exagerat ca un copil sa primeasca la varsta de 4 ani un calculator cadou, as intelege daca nici unul din voi nu ati avea tangenta cu domeniul si ati considera ca e bine sa invete din timp, insa cand ai in casa un programator eu zic ca poti sa-l lasi sa se joace cu lego si alte joculete adecvate varstei fara sa-ti faci griji ca n-o sa aiba cine sa-l invete mai tarziu cum sa manuiasca un calculator.
Si apropo, ce fel de monitor i-ati luat? Nu vreau sa fiu rautacioasa dar nu cred ca peste cativa ani veti dori sa-i faceti lui Danut cadou de ziua lui o pereche de ochelari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Depinde cat il pasioneaza, daca are tendinta spre dependenta de PC mai bine NU!

Noi am cumparat calculator cand fetita avea 4 ani si jumatate dar l-am cumparat pentru ca eu aveam mare nevoie de el acasa si pentru ca stiam ca nu va sta non stop la calculator si asa a si fost. Sunt zile cand nici nu se uita la el.

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

Mergi la inceput