post in tari straine?
buna dimineata,
intentionez sa tin post putin, asa , cat de cat. am inteles de la unii preoti ca ori tii tot postul, ori nu mai tii deloc.
cica daca tii prima si ultima saptamana e ca si cum ai fi imbracat cu ... o palarie si incaltat cu pantofi . atat. ma rog.
insa in romania gaseam tot felul de produse din post. aici toate produsele de patiserie , brutarie ori au lapte, ori au unt.
ati incercat sa tineti postul sau ati renuntat din start?
s-auzim numai de bine! si
Raspunsuri
Maria I spune:
In magazinele mai mari exista raioane speciale cu produse suta la suta vegetale, cel putin aici, in Franta. Produse de patiserie fara unt nu se prea gasesc nici pe-aici, dar intentionez sa-mi fac eu acasa, cu margarina sau ulei si lapte de soia. In Postul Craciunului se mananca peste aproape in toate sambetele si duminicile. In rest, legume si fructe grupa mare
Toate bune
ardeiash spune:
multumesc de sfat maria. se pare ca acest topic iti place mai mult . asta n-a fost deloc ironica , sa stii, a fost , pur si simplu o observatie.
am sa-ti urmez sfatul
s-auzim numai de bine! si
cait spune:
Eu tin post numai miercurea si vinerea..nu cred k este o regula sa-l tinem tot.fiecare tine cum poate si cat poate ..parerea mea.
Eu imi fac cam acceleasi mancaruri k in Romania iar foietaje nu-mi cumpar pt k m-am ingrasat.
dar am vazut pe aici o gramada de chestii din soia, iaurt, lapte, mai erau si niste borcane cu muguri de soia..cre k se gasesc asta in cazul in care iti plac si soia.a,,si am vazut si ciocolata vegetala dar e din aia amara(eu nu prea o supôrt dar depinde iar de gusturi)
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Porumbita spune:
eu incerc sa tin miercurea sau vinerea.. pt o zi gasesc de mancare; pt o luna e ff greu.. cam toate au lapte sau oua, iar chestiile cu soia sunt mult mai scumpe...
ardeiash spune:
cait: ai mancat muguri de soia, se pregatesc sau se mananca asa? nu am vazut dar suna tentant! nu stiu ce gust or avea, insa!
porumbita: intr-adevar, toate produsele din soia sunt mai scumpe, eu am vazut doar lapte din soia si niste iaurturi, voi mai stiti si de altceva?
s-auzim numai de bine! si
cait spune:
Mugurii de fapt m-am uitat astazi exact se numesc germeni de soia..acum depinde de gusturi.se pot manca asa sau in salata sau gatiti.sunt buni nu pot zice k sunt groazici..sunt oricum mai buni decat branza de soia pe care am mancat-o in tara. de obicei mananc totul de soia dar branza e groaznik (din punctul meu de vedere).
Produsele din soia sunt un pic mai scumpe dar germenii astia de exmeplu sunt 1euro si ceva borcanul de 350gr..deci merge totusi..
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
ardeiash spune:
ah... am mancat si eu, dar in stare proaspata. ii folosesc la spagheti, la fasole.. in aproape toate mancarurile, tu cum ii gatesti? am vazut in mancarea chinezeasca.
s-auzim numai de bine! si
cait spune:
Eu ii fac salata p ecei din borcan..dak mai ai alte idei poate scrii aici..eu mai imi iau niste ciupercute in ulei super bune pe care pun lamaie si sunt atat de bune
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
ardeiash spune:
cum adica salata?
eu fac spagheti cu germenii de soia proaspeti , cu ardei tocati si ciuperci si costita cu pasta de tomate.
mai nou am facut si fasole scazuta. mie nu-mi placea sa fierb fasole in tara, dar aici o prietena mia- aratat conserve gata preparate si eu doar amestec cu germeni de soia si ardei si ceapa , putin lasate pe foc si ... gata. imi place. imi fac de obicei vinerea. in schimb mananc numai eu.
n-am incercat salata proaspata cu ei, acum mi-a venit ideea. nu sunt sigura ca e buna!.
cu ciuperci eu prepar multe multe mancaruri. le pun in ciorbe, in salate. de exeplu imi place sa amestec varza murata tocata cu ciuperci si maioneza, acum nu merge ca nu-i de post, dar am sa incerc sa fac maioneza de post, am incercat in romania si mi-a iesit. cartof fiert +mustar frecat cu ulei. numai ca nu stiu de unde sa iau varza murata aici.
pofta buna daca-ti faci!
s-auzim numai de bine! si