"ich" in germana se citeste "isch" sau "ih"
Raspunsuri - Pagina 3
tinatache spune:
e ca si cum ati intreba cum se citeste "pe masa": "pi masa" ca in Moldova, "pä masa" ca in Buzau sau "pe masa" cum se scrie? E dialect, ce e asa greu?? Si nici nu tb sa fii taran ca sa vb in dialect. Eu am intalnit oameni scoliti si f inteligenti care vorbeau de te dureau urechile. In UK sunt dialecte care nu se inteleg intre ei desi vb tot engleza la origine. Asa ca eu zic sa oprim discutia pana nu degenereaza ca nici noi nu suntem mai breji
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
orchid spune:
quote:
Originally posted by lucia1
Draga Alina,poate inveti sa te exprimi"taranii".voi uramriti tv?cum se pronunta in tv ca tare sunt curioasa.Se pare ca,toti prezentatorii de la tv sunt "tarani"cum ii numeste alina.Pa
Mersi ca m-ai botezat. Care este problema ta ca nu am inteles?
Alina spune:
quote:
Originally posted by konsuella
Doamne da ce subiect de discutie a deschis DENISA73....Va contraziceti pe ceva care nici macar nu va apartine (unora de aici ).Nemtii care habar nu au sa vorbeasca propria lor limba ,daramite STRAINII.
Si ca sa revin la subiectul postat aici ...Multi nu pronunta IH ,am auzit vorbind pe multi cu ISH...mai ales cei din partea Koeln-ului.
ps:Poate data viitoare faceti si un subiect cu greselile pe care le fac nemtii..referitor la gramatica lor.
Draga mea,
Oare noi stim sa ne vorbim foarte bine limba?Sa fim seriosi!Greseli de toate felurile,la tot pasul dar...e mai cool sa-i criticam pe altii sau sa generalizam .
Si daca nu ne apartine,e vreun bai?
Alina
iren spune:
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
noiembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada
denisa73 spune:
Va multumesc din suflet fetelor pentru raspunsurile voastre! Nu as fi facut acest subiect pentru nimic in lume( stiam ca ma fac putin de cacao)daca reuseam sa o conving cum e literar.Oricum vreau sa va spun ca pentru ea tot asa a ramas ca ich este isch literar si ih este dialect.Eu cred ca nimeni nu o v-a convinge niciodata.Eu am fost proasta ca m-am pus la mintea ei.
Cristian - 31 mai 2005