Aici, in Olanda (13)
Raspunsuri - Pagina 12
coranima spune:
Alinus, bine ai venit si mult noroc!Daca deja ati hotarat sa veniti aici, cu rabdare va veti si acomoda. In rest, Anca a descris pe scurt bine realitatea olandeza.A, sa completez eu si cu sistemul de invatamant cu care am facut deja cunostiinta, unde esti tratat in functie de pasaportul pe care il ai in buzunar.
Sotul sta tot din cauza jobului lipit de Olanda, eu am inceput sa-l bat la cap ca la anul dupa ce termin si eu facultatea sa ne indreptam spre insorita Australie, dar se lasa cu greu convins, asa e el mai putin dinamic.
Alinus, multa bafta!
sfarsitoarea spune:
Am intrat putin la "Olanda" pentru ca am nevoie de voi. Incerc toate posibilitatile pentru a face cunoscut cazul micutului Denis a carei poveste o gasiti la "Ajutor umanitar".
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69136
Transplantul e singurul lucru care il mai poate salva, dar suma e enorma. 147.000 euro. Mona-mama baiatului e disperata cu atat mai mult cu cat trebuie sa stea inchisa in spital, nu are voie sa iasa ca risca mult sa intre cu microbi la el. Asteapta sa se faca o minune.
Va rog mult sa ii ajutati
Multa sanatate
http://www.denis-toderici.com/
Alina Maria spune:
Buna fetelor , iata cam-am gandit sa mai trec si pe aici , unde e liniste deplina .
Din pacate nu vin cu vesti bune , am picat la eamenul de conducere astazi pt. a treia oara , am plans de ma doare capul . Curios e ca mi-a picat aceasi scarba de femeie de data trecuta . In fine totul a mers bine pana la un rotund cand eu am crezut ca am timp sa intru si sa ma duc la dreapta si ea a apasat pe frana spunand ca nu era timp . ATATA TOT Simpt ca turbez mai ales ca nu mai am bani sa dau a patra oara ca de acum platim doua rente la casa de acum si la ceea care se face .
Astept sa vad ce zice si sotul diseara .
NU mai am chef de viata de nici o culoare , sper ca la voi e mai bine .
De ziua mea duminica nu am sa fac nimic , nimic , nu am chef de petrecere sub nici o forma .
Haideti mai spuneti voi ce va mai fac printesele si printisorii ca asa poate o sa ma mai inveselesc si eu , am nevoie de voi sa fiti active poate asa mai uit si eu de ale mele . Apropo mi-e dor de voi de o vorba romaneasca , cand voi fii mai bine punem de o intalneala in Amsterdam , da ?
Bine ai venit Alina , eu iti spun ca eu sunt foarte multumita cu Olanda in general , nu stiu cum e in Franta asa ca nu te prea pot ajuta , succes si daca ai intrebari te voi ajuta , poti veni la mine on line pe adresa joehoe12@hotmail.com
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 1 an
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
Alina Maria spune:
Alinus am vazut si pozele voastre , Amalia este o dulcica si imi plac hainutele ei la nebunie . Mai spunene despre tine , de unde esti din Ro. cati ani ani ? etc. poate oi fi zicand tu insa eu nu am mai citit din urma , parca mi-e greu , nu am o stare prea roza de aceea .
Am sa pun si eu poze recente cu Mandy chiar acum imi face bine sa ma uit la ea ca acum doarme .
carmita_baby spune:
Imi pare rau ca ai picat Alina. Fara sa fiu exagerata, sa stii ca este foarte greu sa iti permisul de conducere olandez. Eu mi-am luat permisul in Romania in 2003, dupa care am condus la greu (adica mai mult de 10.000 de km) si tot am picat prima oara cand am dat de permis in Olanda. Adevarul e ca am facut cateva greseli cam naspa, da` asta din cauza stresului si a faptului ca examinatoarea mi-a zis asa: 'Rij voorzichtig, maar niet overdreven' adica perfect cu alte cuvinte. Nu iti mai zic cat am plans si cat de dezamagita am fost... In fine a doua oara am trecut, am condus perfect (insa nu uita ca eu aveam experienta) insa ce a contat cel mai mult a fost examinatorul. Un tip calm, o dulceata de baiat. Ceea ce vreau eu sa spun e ca nu trebuie sa te invinovatesti pe tine, asta e acum. E normal ca in Olanda ca incepator sa pici examenul de cateva ori. Cat despre examinatoare... mi se pare un pic cam ciudat ca ai avut aceeasi examinatoare de 2 ori. Mie instructorul meu mi-a zis ca niciodata nu te intalnesti cu acelasi examinator de 2 ori.
Lasa nu mai fi trista, o sa iei examenul cand o sa stati mai bine cu finantele. Nu te mai gandi la asta
Mello motanelul iubit
bb_alinus spune:
Buna fetelor,
Trec rapid sa va salut ca bebita mea e cam maraita si nu ma prea lasa!
Coranima merci si tie de primire si de incurajari. Nu am inteles cum adica esti tratat in functie de pasaport?? Eu am pasaport francez, e ok?
Alina Maria, imi pare rau de examenul tau auto, hai curaj, lasa sa treaca un pic timpul si ...de la capat ca asa e in viata! Sper sa iti treaca deprimarea pe care o simt in cuvintele tale. Inteleg ca olandezii sunt cam stricti! Si eu care credeam ca mai "severi" decat francezii mei nu gasesti! Insa bag de seama ca sunt parfum pe langa ai vostri ca ei preschimba permisele de orice natie in permis francez fara nici un examen, nimic! Bine ca nu mai trebuie sa dau examen olandez ca ma lasam pagubasa! Apropos, examenul se da in limba olandeza sau se poate si in engleza?
Fetelor, sper sa o puneti de intalneala si cand vin eu, dupa iulie incolo! La Amsterdam sau Rotterdam e ok pt mine....sper sa ma descurc sa vin in masina daca nu in tren,nu?
Alina, sa ma prezint in doua vorbe: ma numesc ...Alina, sunt din Alba -Iulia, am 30 de ani si o minune de bebe neastamparat care imi umple zilele si se ocupa de energia mea! Sotul meu este francez, si lucreaza in domeniul informaticii. Eu lucrez la aeroport aici la Nice. De fapt cred ca ar trebui sa zic... lucram, desi nu o sa demisionez de aici, nu inca, ci o sa cer un concediu parental de inca 2 ani.
Cam atat pe scurt despre noi.
Alina, noi avem doar yahoo messenger, tu vad ca mi-ai dat o adresa de hotmail deci nu prea avem cum comunica. Sa nu razi dar noi nu vrem sa punem hotmail ca avem impresia ca e ..."purtator" de virusi:)). Poate ai yahoo totusi!
Hai va las acuma, cand o sa am timp o sa va povestesc de aventura mea olandeza de saptamana trecuta, cand am fost la Haga, intr-o calatorie fulger ce se vroia de 4 zile dar pana la urma a fost doar de 2!!
Alina si Amalia 17.11.2005
Poze noi mar 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
danyce spune:
Alina, imi pare foarte rau ca nu ai luat examenul. Stiu ca e greu sa accepti asta, dar sunt in aceeasi masura sigura ca iti vei reveni.Micuta Mandy te va ajuta sa treci peste starea asta.
In acelasi timp ma gandesc cu groaza la momentul cand voi da eu insami examenul (deocamdata am doar certificatul de teorie in buzunar).Am facut deja 26 de lectii si al meu instructor o lalaieste , dar nici eu nu m-as vedea in stare sa obtin permisul imediat, deci sigur voi depasi cu muuuult cele 30 de lectii preconizate.In plus, al meu instructor m-a "aburit" saptamana trecuta ca el vrea sa-mi iau permisul din prima si de aceea cica ar insista el pe atatea chichite care pe mine ma scot din sarite deja.Iti spun si tie ceea ce-mi spun mie insami in fiecare zi : "Fruntea sus!Ai incredere in tine! Vei reusi!"
Pe tine si pe restul fetelor va pup in graba ca m-a prins ora asta facand teme la cursul meu de Corespondenta Comerciala olandeza.Revin la o ora mai normala
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
danyce spune:
Alina, iti spun de pe acum "LA MULTI ANI!".Sa ai parte de o aniversare cat mai frumoasa!Sa ai noroc sa-ti implinesti visele!
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
coranima spune:
bb alinus, tratamentul functie de pasaportul din buzunar il intalnesti peste tot.Daca ai pasaport francez e OK, totul iti este recunoscut, studii, experienta si renumitul permis de conducere care e luat cu greu aici.
A, referitor la permisulde conducere, am o cunostiinta slovaca care cand a venit aici in 2003 se gandea sa dea examen sa-si ia permis de conducere olandez.In fine, din cauza lui bb a amanat si in 2004 a intrat Slovacia in UE.Brusc, a doua zi dupa aderare permisul ei de conducere era bun , s-a dus la primarie si l-a schimbat cu unul olandez, fara examen, stres si plans.Asa ca prin semnarea unui tratat politic de aderare la UE, cetatenii respectivelor state devin peste noapte brusc abili de a conduce in Olanda.
Asta n-ar fi chiar atat de ciudat, exista chiar aberatii mai mari.Cunosc medici din noile state aderate care inainte de 2004 nu aveau studiile recunoscute si trebuiau sa refaca stagiile clinice din facultate din nou plus sa sustina o gramada de examene.Unii au luat examenele, altii nu.Dar a venit mai 2004, cei initial picati au avut brusc prin aderare diploma recunoscuta si acum pot fi medici respectabili in Olanda , la asta ma refeream ca pana si in sistemul de invatamant a ajuns sa decida tipul pasaportului pe care il ai in buzunar.
Alina Maria, "La multi ani! " si fruntea sus.Pana la urma iei tu permisul respectiv.
Alina Maria spune:
Va multumesc foarte foarte mult pt. incurajari , deja ma simt mai bine . Am inteles tot ce vreti sa spuneti voi si incerc sa gandesc mai pozitiv astfel incat m-am decis sa mai dau o data .
Astazi de ziua mea nu am vrut sa fac nimic , dar prieteni si familia nu m-au lasat asa ca tot am petrecut si bine a mai fost .
Au spus ca 25 de ani e o cifra frumoasa si trebuie sarbatorita , asa ca am facut doua torturi , puteti vedea poze la albumul 19 martie .
Va multumesc si pt. urarile voastre si ma bucur ca existati , de abia astept sa ne vedem in Amsterdam cat mai curand , dar nici foarte curand , mai intai trebuie sa iau carnetul care ar fii cam intr-o luna .
V-am pupat trebuie sa fug ca acusi mai vin niste invitati neinvitati .
Papapa !