Ce caine ma sfatuiti sa imi iau?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Eu votez pentru ciobanesc german - bunica mea are unul la curte si este un foarte bun paznic - sau ciobanesc romanesc. Sunt extraordinare ambele rase.
Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Raluca, cum se manifesta Schnauzerul mijlociu ca si caine de paza?
Deanny, cum se comporta ciobanescul german cu copiii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Daniela, si mie imi plac ciobanestii, dar stii de ce nu mi se par potriviti pentru un copil? La 4-5 luni, cand sunt deja mari (inalti) si foarte jucausi pot rani fara sa vrea un copil mic. Sar pe copil sa se joace si copilul se sperie, el crede ca se joaca si iese altceva.

Daca vrei sa-ti iei un caine de paza mai rau inseamna sa-i faci un tarc in curte. Te sfatuiesc sa nu-l tii legat in lant. Si daca il tii inchis cu siguranta nu va pazi atat de bine curtea si nici nu ii va fi "tovaras" copilului, asa cum ai vrea tu.

Dupa mine, tot o "sonerie" iti trebuie. Daca latra si face urat la poarta nu va avea nimeni curaj sa intre, desi e mic de statura. Si il poti tine liber in curte. In plus, nu o va rani pe fetita atunci cand se joaca cu ea. Eu una, daca as avea copil nu as avea curajul sa-l las langa un caine mare (pui).

Schnauzerul mijlociu e o optiune. Ai grija ca nu ai nevoie de un caine care sa muste! Atunci ai avea o problema mare...

POZE
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Daniela, trebuie sa recunosc ca nu m-am confruntat cu o astfel de situatie. Dar, asa cum spune si Ioana, e posibil intr-adevar sa sara pe copii mici, pentru ca la fel de bine sare si pe mine de bucurie...Si asta ii poate speria uneori. Din punctul asta de vedere, ciobanescul mioritic este mult mai bun pentru ca este foarte linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

sa vedeeeeeeeeeeeeeem,

retriver, setter, cocker, prepelicar, nuuuuuuuuuuuuuu, sunt prea agitati

ciobanesc mioritic, schnautzer urias...........miros a caine, au un miros al blanii specific raselor mari

boxer, teckel....au parul scurt, se infige firul de par in covoare, asternuturi si nu mai iese.........

basset, cere prea multa miscare si e prea incapatzanat......

eu crec ca cel mai bine cumperi o CARTE unde sunt descrise TOATE rasele dupa temperament, conditii de intretinere, predispozitie la boli, alimentatie, etc.........
pentru ca e cel mai potrivit sa-ti alegi un caine dupa cum sunteti voi, mai comozi sau mai agitati si sa stii dinainte la ce te astepti.

Eu primul caine asa l-am ales, dupa ce am citit carti despre rase si in general despre caini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Ciobanesc mioritic, cauzazian sau carpatin. Rezista foarte bine la frig. Am vazut un copil intr-o curte care se juca atat de frumos cu un ciobanesc. Sunt caini pasnici, foarte buni protectori. Si impresionanti prin statura.

Uite cate ceva despre ciobanescul german: "Description: The German Shepherd Dog is a strong, agile, well muscled dog, alert and full of life. He is extremely intelligent and makes a wonderful companion, show or obedience dog. The German Shepherd is exceptionally trainable and works well as a police, guide, search, rescue dog. He is one breed that becomes truly bonded to his family and may suffer from separation anxiety when apart from his people."

Eu am avut doi cibanesti germani, caini superbi si iubitori...

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

caucazianul desi are un aspect superb, e foarte dificil ca temperament, foarte greu de dresat. Sunt incantatori mici, ca niste ursuletzi, dupa ce cresc nu te mai intelegi cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Fetelor, Daniela vrea un catel sa-l tina in curte! Si faptul ca lasa par su ca se infige parul in covor nu intra deci in discutie. Eu ador cateii, de-asta am atatia, ii pup in bot, m-as juca non-stop cu ei, lucru care probabil nu se va schimba niciodata. Totusi, consider ca atunci cand e un copil la mijloc el trebuie sa fie pe primul loc. Asa ca, pana la o anumita varsta, cand copilul va putea sa aiba grija de el insusi (sa se spele pe maini dupa ce a pus mana pe catel, sa nu stea sa-i sufle catelul in nas, sa nu stea in locurile unde e par de animal), cainele nu are ce cauta in casa, oricat de curat ar fi sau oricat de putin par ar lasa.

Asa ca aici discutam despre un caine DE CURTE. Bineinteles, asta nu inseamna ca ar trebui ingrijit mai putin decat un caine care are privilegiul de a sta in casa, si mai ales in casa noua!

Daniela, nu ai prieteni, cunostinte care s-au aflat odata in situatia ta? Sfaturile lor ar fi demne de urmat.

POZE
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Ioana din pacate sunt chiar picata din cer la capitolul asta. Fara nici o exagerare, de cand ne-am facut casa, am impresia ca am mai pierdut si din prietenii pe care ii aveam (sper sa fie ceva trecator sau sa fiu eu paranoica). Am mai citit cate ceva pe Internet si cu ce am mai "prins" de la voi m-am orientat cam asa:
- un maidanez frumos si destept pui;
- un schnauzer mijlociu (nu stiu daca ii va place sotului meu);
- un ciobanesc englez (Bobtail care este un caine de talie mare dar e nepericulos si extrem de simpatic asa ca figura).

Am gasit un site in care era specificat cu rosu pentru toti cainii ciobanesti (in afara de Bobtail) ca nu trebuie sa fie crescuti de catre persoane fara experienta, care nu au suficient timp sau dispozitie psihica pentru a-i educa, pentru ca sunt periculosi.
M-am orientat bine oare?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ponicid

m-am orientat cam asa:
- un maidanez frumos si destept pui;
- un schnauzer mijlociu (nu stiu daca ii va place sotului meu);
- un ciobanesc englez (Bobtail care este un caine de talie mare dar e nepericulos si extrem de simpatic asa ca figura).

M-am orientat bine oare?

Daniela, mamica de Ana-Maria
http://community.webshots.com/user/PONICID

iar imi dau cu parerea

schnautzer mijlociu avem noi acum

salut din toata inima ideea cu maidanezul, daca mergi la un adapost vei gasi destui pui frumosi, cu aspecte diverse, unii chiar superbi, ai de unde alege

cu bobtailul ar fi cred doua aspecte: e o rasa scumpa in Romania, iar daca nu stai mereu sa-l perii si sa-l tunzi (vara), i se "impasleste" blana.

Mergi la inceput