La France (45)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

bonsoir tulemonde
Otilia p'aici sunt si io da' de cand conjointu' meu a reinceput serviciul si eu am ramas singura cu piticania nu prea mai am timp decat sa citesc p'aici. chiar ma gandeam cum te descurci tu cu atatia copilasi pe cap

anka-maria, uite www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42229&whichpage=3" target="_blank">aici un subiect interesant, poate iti da idei de plimbari pariziene. La Galeriile Lafayette voiai sa mergi poate pentru vitrine? E foarte frumos dar e si foarte multa lume. nu stiu cand se deschid, probabil la inceputul lui decembrie. In afara de locurile despre care ti-a zis Otilia, mie imi place sa bantui prin Le Marais (mai ales seara, e foarte animat) sau prin zona rue Mouffetard, e pe aproape de Cartierul Latin dar e mult mai 'pariziana' decat acesta (adica mai putini turisti si mai multi parizieni). Intradevar ghidurile de care ti-a zis Otilia sunt excelente, tot in seria aia mai e si 'Paris balades' si acolo ai sa gasesti idei si explicatii interesante. Una din 'balade' trece prin cartierul Saint Germain si ajunge si in www.parisbestlodge.com/furstenberg.jpg" target="_blank">'place Frustenberg', locul unde a fost facuta fotografia aia celebra cu cei 3 români: Eliade, Cioran si Eugen Ionescu. Cand vii la Paris?

nadine noi facem bine, avem deja 5 saptamani si crestem vertiginos, nu-mi inchipuiam ca bebelusii cresc asa de repede! am ajuns deja la 5.600 kg si parca in fiecare dimineata cand o ridic din patut e si mai grea. De vreo cateva zile doarme 6-7 ore pe noapte ceea ce e o adevarata fericire (hehe, ce putin ne trebuie uneori ca sa fim fericiti, sunt de ajuns cateva ore de somn in plus!)
Uite cateva poze cu grasuna la implinirea venerabilei varste de o luna! Si o duminica de toamna (adica ieri) asa cum arata ea aci pe unde stau io.

Corina nu te necaji pentru permis, se zice ca putini il iau din prima in regiunea pariziana, media e cica de vreo 60 de ore scoala! Bafta data viitoare!

la toate frantzuzoaicele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

doruletz sa-ti traiasca multi ani fericiti piticuta asta care creste vazind cu ochii!!!

Eu m-am mai eliberat, Arthur a plecat din cauza ca am cerut marire de salariu si parintii au gasit o solutie mai radina, deci normal cred ca as avea dreptul la vacanta pentru "cautat de lucru" si la o plata de... 75% salariul brut, ceea ce face sa fie egal cu netul pe care l-am avut, dar fara sa misc un deget! Hihi, asa am si eu timp sa mai dorm nitel dimineata si sa repet cu orchestra...

Dar pina nu am confirmarea de la administratie...

Sunt citeva zile plecata la cursuri de assmat, ziua printesa e la scoala iar eu ramin singurica cu un bebe (hehe, o fetita de 4 luni care face cit una de 7 luni :D, doruletz stie ce-i aia ;)) si uf, respir putin!!! Am ajuns sa am 6 pisici la usa care intra in casa cum se crapa nitel usa (o pisica mai veche care a facut 4 pisicuti si inca un motan frumusel...) si imi cam rup florile, mi-au intors un hibiscus pe dos si m-am enervat rau. Acum caut pudra de mustar ca sa fabric un repulsiv, dar nu gasesc nicaieri...

Gata, ma duc sa-mi culc micuta scolarita, mama rea ce sunt!!!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Dorulet, ce puiuca scumpita si roscovana ai, ptiu sa nu o deochi! E o frumoasa, roscata cu ochii albastrii, nu?

Madijo, bine ai venit printre noi! Deci si puiuca ta e lesinata dupa cai? Ca eu unde ma intorc si ma invart numai de carti cu cai si ponei, afise si reviste de caluti dau! Ma bucur ca are asa o pasiune frumoasa, cat despre frica mea...incerc sa mi-o tin in frau Sigur ca eu, crescuta printre betoanele din Balta Alba, nu am avut niciodata prea mult contact cu natura, asa ca ...ma bucur pentru ea, ca nu ii e frica!

Draga Dannyisse, si tie un "Bun venit" printre noi , eu sunt cam departe de Lyon, dar parca erau ceva fete pe acolo...sau?

Otilico, merg bine repetitiile? cand trebuie sa tinem pumnii? un pupic dulce, la casuta cu muscate si toti locuitorii ei!

Un dulce!

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Neata si multumesc Otilia si doruletz pentru sugestii. Io am bifat inca de anul trecut Place Vendome(erau acolo instalate niste globuri imense din platic cu brazi albi inauntru) dar cred ca ma duc si anul asta sa vaz cum au impodobit de Craciun, Place Pigalle am vazut si am mers si cu trenuletul prin Montmartre pana la Sacre Coeur.
Io zisesem de Lafayette pt. ca anul trecut doar am trecut pe langa si era impodobit asa de frumos(ceva gen vitralii) ca mi-a ramas inima acolo. N-am bani de facut cumparaturi dar imi place grozav se ma zgaiesc in vitrine.
Va dati seama ca barbatu-miu face lista separata cu ce ar trebui sa vizitam si pun pariu ca el n-are galeriile in plan.
Ma interesez azi si de Le Marais, pe aici n-am trecut inca.
Pana una-alta ieri barbatu a fost in mare forma : i s-au confirmat si niste ore (de curs) de info si a fost si acceptat la o conferinta la Viena. Io nus' ce sa fac, m-as duce si eu cu el pentru ca lui i se plateste transport si cazare dar nu stiu daca o sa avem bani de transport pt. mine. Cred ca ne asteapta vremuri grele, a se citi "de economii" si tocmai in prag de sarbatori.

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Anka, eu v-as sfatui Cite de la Science, ca merge pentru amindoi. Eu am fost de 3 ori si m-am amuzat copios de fiecare data.

Mirunda si la mine copilasii sunt foarte diferiti in relatia lor cu animalele : nu le e frica, le palc sau nu, dar nu le e frica ! Cred ca noi, mame crescute in oras, suntem altfel.

Ce mai stiti de Oana, Michaela, Geo ? Aurelia, tu ne mai citesti ?
(fac apelul, deformatie profesionala).

Au trecut hotii pe la mine saptamina trecuta si am ramas fara bijuterii, fara aparate de poze numerice (celelalte nu i-au interesat). Mi-e nitel sila !

Pupici la toate si mai ales la bebei !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Mai fetelor cucuietelor, eu abia mai apuc sa va citesc, ca de scris... incerc sa ma mobilizez din cand in cand, dar sunt elemente perturbatoare care nu ma lasa!!! mama lor de elemente!

Copii cresc si sunt bine merci, ma si intreb de unde atata energie in ei (cred ca ne-o fura noua!!! ai batrani!)

Abia astept vacanta ca m-am saturat de scoala pana peste cap! si acum iarna e si mai nasol ca trebuie imbracata toata lumea din cap pana in picioare si dezbracata si iar imbracata & so on...

In plus avem in plan sa cumaram o casa, a se citi o ferma de renovata (mai exact patru pereti pe un deal). ca lucrurile sa fie si mai simple, ferma este la 200 de km de unde locuim acum si punctul "cel mai pozitiv" e ca ne apropiem de socrii (mei) iubiti! Nu mai am nici un minutel de liniste ca suntem in credite, dosare, renovari si cum nu ne pricepem deloc trebuie sa invatam de toate!!! Mi-e cam teama in privinta banilor, dar cine nu risca nu castiga! Acum adevarul e riscurile nu sunt chiar asa de infioratpoare, dar am fost educata sa fiu extrem de prudenta deci... sunt cu ochii pe drobul de sare!

Am vazut ca e cineva din Lyon. Socrii mei sunt prin zona si vom fii si noi daca iese pasenta!

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Mik imi pare rau de ce vi s-a intamplat. Politia ce a spus? Ii poate gasi? Ingrozitor! Bine ca nu erati acasa!!

Didita, noi tocmai ne-am cumparat apartament. Daca ai nevoie de ceva info cum a decurs cu banca cnd am luat creditul, nu ezita sa ma intrebi. Noi am reusit sa facem si imprumut taxa 0..Astept PM.

Cait, mancarea (in special puii-friptura sau congelati), au zburat cat colo din autocar la unguri. Ce vrei - romani=gripa aviara . (sau tbc in anumite cazuri)

Anka
, daca vrei pot trage o fuga pana la Galeriile Lafayette sa vad daca au impodobit vitrinele, ca eu am biroul la o statie de masina de ele. In legatura cu vizitatul..ptr ca e frig eu ti-as recomanda Geoda. E cald si vezi si ceva ce poate in alta parte nu ai ocazia.

Doruletz - frumoasa papusica ai! Sa-ti traiasca!!

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Neata!

Voi ati auzit ceva de laptele "3eme age" de la Nestle? Am citit ca cei de la Nestle au retras laptele la cutie tetra pak peste tot prin UE si chiar si in RO.
Eu ii dau tocmai lapte d-asta lui David.

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Neata' fetelor.
Spic de grau, io vin pe 4 decembrie si cred ca pana atunci impodobesc ei, zilele astea nu cred totusi sa fie ceva.
Abia azi am vazut ca au inceput sa puna ghirlande de sarbatori. De Geoda n-am auzit dar ma informez azi, pusesem Cite des Sciences pe lista ca am vazut ca au Planetarium si io n-am mai fost niciodata.
CAF-ul asta o sa ma omoare cu zile. Daca te uitai pe site sotul avea de rambursat 350 euro, eu nimic. In schimb acasa am primit scrisoare cum ca eu trebuie sa dau 350, desi in dosarul meu nu apare nimic. Azi au sters de peste tot din dosare toate cererile de rambursare, cica nu mai datoram nimic. Sa-i ia naiba ca io nu mai inteleg, sper de data asta sa ramana asa.
Ne-am dus la tanti de la scoala responsabila cu deplasarile la conferinte s-o intrebam daca se poate sa mergem in doi si eu sa-mi platesc biletul. A fost foarte draguta si ne-a zis ca nu-i nici o problema, ba chiar poate sa ne semneze hartie pentru 5 zile desi conferinta e doar 3. Cica sa apucam si noi sa vedem ceva.Plus ca diurna e destul de mare si acopera masa a 2 persoane pe zi. Asta inseamna ca inca nu trebuie sa tai de pe lista cadoul de Craciun a lu' soacra-mea desi sincer ea era prima sacrificata in caz de economii

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

merci frumos Spic de grau! Am vazut si eu aseara la tv ca nestle are ceva probleme cu lapticu in cutii.Ei vorbeau de Nidal (toate categoriile) in care ar fii gasit urme de cerneala (cerneala cu care marheaza pe fund pana cand e bun laptele) dar ca nu e toxica si ca se poate bea in continuare linistit. Nu au ordonat nici o retragere de stoc in franta cel putin (asa au zis la tv...) realitatea nu stiu care este.

didita

Mergi la inceput