Clubul cititoarelor (3)
Raspunsuri - Pagina 10
gangurici_licurici spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.quote:
Originally posted by gangurici_licurici
Eu am prostul obicei de a incepe mai multe carti odata
Gangurici, si eu am acelasi obicei. dar de ce e prost? citesti ce doresti, in functie de dispozitia pe care o ai. eu zic ca e un obicei bun, mey!
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
am zis ca-i prost pentru ca le ingesui pe toate pe noptiera, si uneori cand mai fac ordine le pun la loc, si constat ca unele stau acolo de mult timp neterminate. In rest, ai dreptate, citesti ce ai chef. Da' ma bucur ca nu-s singura.
joker spune:
are careva fixatii in asemenea masura incat sa fi citit absolut tot ce a scris un autor?oricare?
Asterix spune:
Am avut perioade cand am citit cat mai mult de un scriitor (nu chiar tot, in limita posibilitatilor), cand eram copil, Dumas, Jules Verne, apoi Zevaco, Karl May, Twain, apoi mai tarziu am citit Fowles, Issac Asimov, apoi Marquez, mai nou Coelho. Astia mi-au venit acum in minte. In general am tendinta asta, sa citesc de un autor care imi place si alte carti ale lui.
joker spune:
ma refeream la fixatii dezvoltate pe un anumit tip de literatura...partea cu dumas si zevaco e specifica varstei.nu stiu cui nu i-au placut romanele de capa si spada cand era copil...dar ma intrebam daca inghite cineva in cantitati mari descrieri balzaciene,naturalism zollian sau ciudatul stil ironic al lui Dostoievski...
Asterix spune:
Trebuia sa spui mai clar de la inceput. In enuntul anterior spuneai "oricare", deci am raspuns la subiect, nu conteaza varsta, cred eu. Dar de ce numai din astia grei, Balzac, Dostoievski? Marquez nu se pune sau Philip Roth sau Isabel Allende ca mie imi plac tare cum scriu.
Referitor la cei enumerati de tine, de ex cu Dostoievki nu m-am inteles prea bine, nu am putut sa citesc decat vreo 3 carti ale lui. Balzac am citit mai usor, dar nu tot, nu am devenit obsesiva.
Asterix spune:
Nu cred ca oamenii obisnuiti sa fie fixati pe un autor sau gen literar si sa ii citesca absolut tot ce a produs respectivul, ca devine monoton la un moment dat. Sunt convinsa ca oameni au nevoie de diversitate, chiar daca uneori asta inseamna sa abordezi un gen mai usor, ca un roman politist de exemplu. In raport cu ideea initiala, poate un critic literar sa un om care studiaza literatura, in general, se poate axa pe un scriior pana la a-i citi tot ce a scris sau pe un anumit gen literar. Sunt curioasa ce raspund si alti oameni de pe forum.
roxanaz spune:
da, si eu citesc cam toate cartile unui autor care imi place mult. exemple: jose saramago, isabel allende, haruki murakami....saunt doar cateva care imi vine acum in minte.
Roxana
CORNELIAP33 spune:
Atunci cand imi place o carte, sigur ca voi cauta si alte carti de acelasi autor, dar uneori intr-adevar devine monoton. Dupa ce am citit 3-4-5 carti ale unui autor, incep sa ma plictisesc, devine previzibil si trebuie sa gasesc ceva nou. Nu este exclus insa, ca peste ceva timp sa-mi mai doresc o carte a acelui autor care m-a plictisit cu ceva timp in urma.
O zi buna,
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
mitzuka spune:
Cititoarelor..aici mai gasiti carti in format electronic..de toate pentru toti...
http://ebooks.evolink.ro/Bokok/A-G/?page=1&rpp=20&so=Alphabetical
Spor la citit!
Simina si Deian
Varsta lui Deian
Ingerasul nostru
Asterix spune:
In ultima saptamana am dat gata doua carticele. Am reusit sa gasesc si sa citesc "Un an in Provence" de Peter Mayle, despre care am auzit aici, pe forum, o lectura foarte placuta in care mereu imi era foame din cauza descrierii gastronomiei provensale cu mancaruri multe si savuroase, stropite din greu cu vinuri de Provence si pastis. Cum am fost in zona de mai multe ori si mi-a ramas in suflet regiunea din sudul Frantei, cartea m-a facut sa imi reamintesc cu placere de frumusetea locurilor.
A doua carte a fost "Olivia Joules si imaginatia hiperactiva" de Helen Fielding, care este haios scrisa, e o lectura deconectanta, merge foarte bine de citit pe autobuz/tren sau seara cand esti obosit si nu faci fata la carti mai grele.
Acum am inceput "In intimitata sec. 19" de Ioana Parvulescu si imi place, o recomand cu caldura fan-elor vietii secolului 19, e un amestec intre fictiune si biografii de personaje reale din epoca respectiva.