"N-a mai fost nevoit sa lucreze vreodata"

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eu cred ca una e sa-i prezinti copilului o imagine cat mai corecta a ceea ce-l inconjoara si una e sa-i citesti despre comportamente demne de cei mai scabrosi psihopati: care vor sa colectioneze inimile adversarilor, care manjesc peretii cu sangele victimelor si apoi fac expozitie cu parti ale corpurilor acestora etc.

Sunt sigura ca nu am fi de acord sa lasam copilul de 5 ani sa se uite la Tacerea mieilor si cu siguranta nu-i vom citi replica: i-am mincat aluia ficatul, apoi am savurat un pahar cu vin de chianti!
Nu vad cu ce se deosebeste filmul de mai sus (in mintea lor, desigur) de Capra cu 3 iezi.

PS nu ma intelegeti gresit! Mi-a placut Tacerea mieilor:P

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dalina spune:

"Dacă vede lupul și vede că nu mai găsește nimic, își pune în gând una: așază cele două capete cu dinții rânjiți în ferești, de ți se părea că râdeau; pe urmă unge toți pereții cu sânge, ca să facă și mai mult în ciuda caprei, ș-apoi iese și-și caută de drum."
Citat din Ion Creanga.
Eu cred ca ne oripileaza mai mult acum cand suntem parinti decat ne speriau atunci cand eram copii...
Dalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by iileana

quote:
Originally posted by Eliza5

Reproduc din memorie: "dupa ce i-a mancat pe cei trei iezi, lupul a manjit toti peretii cu sange si a asezat capetele ranjite ale iezilor la ferestre".

brrrrr, asta-i deja film de groaza....

In cintecelul cu motanul, poate ca e demn de retinut ca pina la urma nu l-a calcat masina, ci...a avut parte de-o soarta si mai cruda: s-a insurat si-acum cauta-n gunoi hrana pentru 8 pisoi....

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

tot cu povestile astea am crescut si noi, si eu cel putin nu am ramas marcata Mie imi plac mai mult povestile asa, decat periate prea tare si pline de invataminte pollitically correct
Mi se pare ca inavata mai mult despre natura umana, decat din povestile ideale care scriu azi.

Si apoi copiii au moduri cat se poate de originale de a intelege povestile si de a rezolva problema morala din ele. Baietelul unei cunostinte, pe cand avea vreo trei anisori, asculta mereu Capra cu trei iezi. Cum ajungea povestea in punctul in care lupul cade in groapa cu foc, sarea ca ars sa inchida casetofonul. Parintii si bunicii credeau ca e sensibil copilul si nu suporta ca pe lup, cat o fi de personaj negativ, sa il doara. I-a trecut unuia prin cap sa il intrebe de ce nu vrea sa asculte mai departe. Baietelul - care avea probleme cu apetitul si era laudat nevoie mare cand manca cate ceva - a spus ca lupul e bun, ca el papa tot-tot, deci nu e drept sa fie pedepsit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by descintec
Mie imi plac mai mult povestile asa, decat periate prea tare si pline de invataminte pollitically correct

Descintec, sa nu ma intelegi gresit, nici eu nu sunt de acord cu povestile modificate"pollitically correct". nu stiu daca te-ai uitat la "neveste disperate", a fost un episod delicios in care niste doamne au ciuntit "scufita rosie" astfel incat lupul sa nu mai manance pe nimeni si s-a ajuns la tot felul de aberatii.
eu imi amintesc cu mare placere de caseta "capra cu 3 iezi" si de punctul culminant, cand capra il intreaba pe lup "is bune sarmaleli?" si apoi el se prabuseste in groapa cu jaratic, nu m-a traumatizat in nici un fel ca lupul a ars de viu, dar nu stiu cum as fi perceput daca le taia capul la iezi, ca iezii erau "aia buni", chiar daca au deschis usa la straini.
ma rog, sa nu deviem prea mult, repet intrebarea daca s-a scapat din vedere- ce a vazut/auzit copilul vostru si v-ati simtit deranjati?

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

quote:
Originally posted by Dalina

"Dacă vede lupul și vede că nu mai găsește nimic, își pune în gând una: așază cele două capete cu dinții rânjiți în ferești, de ți se părea că râdeau; pe urmă unge toți pereții cu sânge, ca să facă și mai mult în ciuda caprei, ș-apoi iese și-și caută de drum."
Citat din Ion Creanga.

Eu cred ca ne oripileaza mai mult acum cand suntem parinti decat ne speriau atunci cand eram copii...
Dalina

De acord. Nu-mi amintesc sa fi citit povesti trucate cand eram copil si totusi nu am crescut cu sechele, nici n-am avut cosmare sau vise urate. Cred ca intelegerea e diferita la fiecare varsta - amintiti-va de 1001 de nopti unde eroii se zbenguiau "printre coapse si perne", sau venea omul "Deandoaselea" sa-i faca ochi dulci lui Ahmed ... credeti ca pricepeam ceva?

Stiti cum mi-l inchipuiam eu pe omul Deandoaselea? Cu fatza in spate!!

Subscriu insa la discurile cu povesti din copilarie ... ce minunatie! Si teatru radiofonic pentru copii era - stiam pe derost Alba ca Zapada.

Smilla

Come to the dark side: we have cookies!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

citatul ala cu iezii facuti afis si geamurile manjite e din povestea originala. Eu imi amintec exact si imi amintesc si cum plingeam la faza asta de mi se scutura camesa.

Am spus ca nu am ramas marcata, dar daca ma gandesc bine, o prietena ma ia mereu peste picior ca nu ma pot abtine sa nu tin cu cel invins intr-o confruntare. Acu nu stiu daca e de la Capra cu trei iezi sau e genetic, ca si bunica era asa si o enerva grozav pe mama (e vorba de bunica din partea tatii ).

Teodora, eu nu stiu sa iti raspund la intrebare, ai mei sunt mari, demult nu mai e nimic jenant, totul se poate discuta

Mergi la inceput

eu am citit acum dooj' si de ani "capra cu 3 iezi" si nu-mi amintesc de faza cu manjitul peretilor, ori era editata povestea originala, ori perceptia copiilor difera intr-adevar mult de a noastra.

si mi-am amintit de o poveste la care sarea si pe mine camesha-"bambi", nu pricepeam de ce a fost nevoie sa-i moara mamica? eu cartea asta nu i-o cumpar copilului, ziceti ce vreti!

p.s.-cartuliile acelea cu "1001 si una de nopti" nu le-am perceput deloc ca fiind ceva nevinovat,rasfoiam cartea si cautam anume "fazele alea"!

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Mai fetelor, daca nu sunt indiscreta, voua ce povesti vi se spuneau cand erati mici?
N-ati crescut cu Capra cu trei iezi, cu Alba ca Zapada si cei 7 pitici, cu Povestea celor trei purcelusi....?
In toate exista o asa zisa violenta (in Capra cu trei iezi, lupul mananca cei doi iezisori, lupul este pedepsit si moare "in chinuri groaznice", Alba ca Zapada este amenintata de mama ei vitrega care incearca s-o omoare cu pieptanul otravit , cu centura nu stiu de care, cu marul otravit...Si cate si mai cate.
Si nu cred ca vreuna dintre voi are probleme psihice din cauza asta.
Nu spun ca sunt si carticele cu povesti idioate....dar si in povestile clasice se intrezareste o urma, doua de sadism, violenta....si cu toate astea.... binele invinge raul.

Haideti totusi sa nu exageram....

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Miruna, nu e vorba despre violenta din povestile "clasice", ci despre adaptari,denaturari si fraze care nu au ce cauta in cartile pt. copii, despre muzica pe care un copil nu ar trebui sa o auda, dar nu-l poti feri la nesfarsit,despre emisiuni din care copilul nu are ce invata, intr-un cuvant-despre invazia diverselor forme de kitch,grotesc sau cum mai vreti sa le spuneti in viata noastra si a copiilor nostri. Si nimeni nu pretinde ca ii putem feri la nesfarsit de asa ceva, dar ce-i mult strica! Exista atatea lucruri frumoase cu care putem inlocui porcariile! despre asta e vorba in subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Mie imi plac povestile astea asa cum sint ele (nu cind sint modificate de edituri), asa le-am auzit si citit si eu cind eram copil. Cred ca tocmai pentru ca sint scrise asa cum sint le-a facut favorite de atitia copii.

Nu cred ca un copil intelege toate grozaviile, cind sint spuse in poveste. Si ca idee: daca nu poti sa spui unui copil ca motanul incaltat a devenit fericit, cum ii explici cum se fac copiii sau de ce sint cersetori pe strada?

Cred ca povestile exagereaza diferenta dintre bine si rau ca sa il invete pe cel mic ca e bine sa fii bun si nu rau, si poate ca sa il obisnuiasca cu grozaviile realitatii.. Spun si eu...

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Mergi la inceput