"N-a mai fost nevoit sa lucreze vreodata"
Raspunsuri - Pagina 3
ellen spune:
Vai ce m-ati distrat cu cartile alea unde povestile deja sunt schimbate. Vorba lui joxy, probabil producatorii ne testeaza pe noi.
Nici mie nu-mi place melodia aia cu "Un motan cat un pisoi", asa ca eu am incetat sa i le pun sa cante si i le cant eu pe cele mai inofensive. Asa am ajuns ca cantam colinde de Craciun si la Pasti de se distreaza toata lumea cand ma aude.
O sa ma uit si eu acasa sa va spun ce carti de povesti am ca eu nu am vazut pasaje din astea Deocamdata mandrulita mea nu sta sa ma asculte citind, asa ca le citesc si eu pe sarite cat timp da ea paginile si uite asa ajung sa citesc inceputul de la o poveste si sfarsitul de la alta....dar perseveram
Elena & Alexandra (25.09.2004) 1 Anisor
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51010" target="_blank">Povestea Alexutei
Teodora D. spune:
Denizel,. Citind mai inainte si la subiectul cu "nesimtirea", ma gandeam ca trebuie sa ne educam copiii in asa fel incat atunci cand vor ajunge la varsta pensionarii inca sa se mai vada ca au cei 7 ani de acasa.
Joxy, cu "cutiutele muzicale" ai deschis o alta posibilitate de a discuta-ce muzica le punem noi sau ajung ei sa asculte intamplator; sunt cateva melodii la radio despre ale caror versuri chiar n-as vrea sa-mi ceara copilul lamuriri.dar deocamdata ma amuz amintindu-mi de "un motan cat un pisoi/sta pe-o lada de gunoi", cantat de Anca Turcasiu.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Dalina spune:
Sa va zic eu faza cea mai tare: din povestile Fratilor Grimm - nu mai stiu exact editura - povestea cred ca se numeste Fata cu parul de aur sau cam asa ceva.
Ideea este ca imparatul avea o sotie cu parul de aur care se imbolnaveste si inainte de a muri il pune sa ii promita ca nu se va recasatori decat cu o femeie tot cu parul de aur.
Dupa moartea imparatesei se cauta respectiva femeie si nu se gaseste dar MINUNE, FATA imparatului semana leit cu maica-sa si avea tot parul de aur. Concluzia, imparatul vrea sa se insoare cu fiica-sa, sfetnicii se impotrivesc, fata fuge, dupa care e ceva in genul sarea in bucate si in final imparatul se casatoreste cu fata cu parul de aur. Adica cu FATA LUI.
Ce parere aveti de asta?
Daca va intereseaza ma uit exact la carte si la editura.
Dalina
Teodora D. spune:
Dalina, sa ne spui neaparat. Cred ca nu voi mai cumpara nici o carte de povesti pana nu o lecturez in librarie. Tocmai am vazut una care mi-a placut mult si ma gandeam sa i-o iau de Craciun, se numeste "Tezaurul cu povesti", o are cineva?
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Eliza5 spune:
ce povestiti voi aici e parfum....
eu am facut greseala sa cumpar un CD cu povesti.. mai precis Capra cu Trei Iezi. M-am ingrozit! Reproduc din memorie: "dupa ce i-a mancat pe cei trei iezi, lupul a manjit toti peretii cu sange si a asezat capetele ranjite ale iezilor la ferestre".
Ei, vi se mai pare sadic motanul calcat de masina?
Eliza si Alex (15 nov. 2004)
tlaura spune:
quote:
Initial creeata de Teodora D.
Copilului meu nu-i place sa se uite la televizor; ce bine!
Am incercat sa-i pun doar muzica buna, cred ca nu a auzit niciodata o manea.
Am incercat sa-i cumpar carti cu ilustratii frumoase si cu texte cat de cat inteligente.Am o parere buna despre editura Teora, de la care am cumparat recent « Motanul incaltat » ; piticul meu nu are rabdare deocamdata sa-i citesc o poveste intreaga, dar rasfoind eu cartea si citind « pe sarite » ajung la final,unde ce vad -« Totul fusese posibil datorita dibaciei Motanului Incaltat care, de atunci inainte, n-a mai fost nevoit sa lucreze vreodata »; am ramas . Voi lua o carioca neagra si voi sterge ultima propozitie, sa fiu sigura ca nu va ajunge sa i-o citeasca cineva vreodata, poate pricepe copilul ca e o mare rasplata sa nu mai trebuiasca sa lucrezi.
Dincolo de aceasta povestioara, aparent nesemnificativa, voi cand v-ati dat seama in mod real, nu doar teoretic,ca nu veti putea feri copilul de toate prostiile cu care poate veni zilnic in contact ? A existat ceva ce a vazut/auzit cu care nu ati fost de acord ?
Pai, Teodora, fara suparare, tu vrei sa-ti cresti copilul intr-o lume ideala! Nu exista asa ceva, nu aici, la noi pe Pamant!
Cat despre intrebarea ta, raspunsul este: zilnic. Zilnic aud sau vad ceva cu care nu sunt de acord, vis a vis de copil vorbesc! Incepand cu desenele animate, chiar cele mai nevinovate, in care de ex. Tom ii da in cap cu tigaia sau ciocanul lui Jerry, pana la povestile clasice "Alba ca Zapada", in care vanatorul taie o caprioara ii ia inima s-o duca imparatesei...; "Capra cu trei iezi" In care la sfarsit lupul arde jalnic intr-o groapa cu foc; "Scufita Rosie" care e mancata de lup ...etc; eu nu prea cunosc povesti mai pasnice si fara nici un grad de periculozitate pentru psihicul copilului mic.
Eu nu pot sa contracarez toate acestea decat explicandu-i diferenta dintr-e viata reala si povesti, filme, desene animate.
Nu stiu cat intelege, dar eu ma straduiesc sa faca diferenta.
Pana acum cateva luni, cand vedea o pisica, incerca sa vorbeasca cu ea si se necajea ca respectiva nu ii raspundea; i-am spus ca pisicile nu vorbesc decat in desene animate si in filme. De atunci nu a mai incercat sa vorbeasca cu ele.
Este un exemplu minor, dar nu stiu cum am putea face sa-i ferim de tot ce e nociv in lumea asta.
Bineinteles ca nici eu nu il las sa vada sau sa auda cine stie ce minunatii, dar ma gandesc ca nu voi fi tot timpul langa el, iar el va trebui sa faca fata singur situatiilor, si sa discearna ce e bine si ce e rau.
Si mai cred ca acest fel de educatie, trebuie inceputa de timpuriu.
Va pup si va doresc numai bine voua si copilasilor vostrii!
Pupici!
Laura, mama lui Andrei
http://community.webshots.com/user/tcatlaura
http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
"dupa ce i-a mancat pe cei trei iezi, lupul a manjit toti peretii cu sange si a asezat capetele ranjite ale iezilor la ferestre".
ingrozitor!oricine poate lansa orice aberatie pe piata?
ma gandeam zilele trecute ca in curand va trebui sa cumpar cd-uri cu povesti.acum ma felicit ca nu am aruncat placile si casetele cu povesti din copilarie, imi amintesc inca fragmente din ele, si ce muzica frumoasa aveau!iar "capra cu trei iezi" o stiam pe de rost. ce-i poti spune copilului despre manjitul peretilor cu sange si despre capetele ranjite din fereastra, ca lupul are comportament de criminal?
descintec spune:
quote:Nu inteleg nicicum ce te deranjeaza la fraza cu pricina, mie mi se pare ca e visul oricarui pamantean
Initial creeata de Teodora D.
Copilului meu nu-i place sa se uite la televizor; ce bine!
Am incercat sa-i pun doar muzica buna, cred ca nu a auzit niciodata o manea.
Am incercat sa-i cumpar carti cu ilustratii frumoase si cu texte cat de cat inteligente.Am o parere buna despre editura Teora, de la care am cumparat recent « Motanul incaltat » ; piticul meu nu are rabdare deocamdata sa-i citesc o poveste intreaga, dar rasfoind eu cartea si citind « pe sarite » ajung la final,unde ce vad -« Totul fusese posibil datorita dibaciei Motanului Incaltat care, de atunci inainte, n-a mai fost nevoit sa lucreze vreodata »; am ramas . Voi lua o carioca neagra si voi sterge ultima propozitie, sa fiu sigura ca nu va ajunge sa i-o citeasca cineva vreodata, poate pricepe copilul ca e o mare rasplata sa nu mai trebuiasca sa lucrezi.
Dincolo de aceasta povestioara, aparent nesemnificativa, voi cand v-ati dat seama in mod real, nu doar teoretic,ca nu veti putea feri copilul de toate prostiile cu care poate veni zilnic in contact ? A existat ceva ce a vazut/auzit cu care nu ati fost de acord ?
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by tlaura
Pai, Teodora, fara suparare, tu vrei sa-ti cresti copilul intr-o lume ideala! Nu exista asa ceva, nu aici, la noi pe Pamant!
Laura, nu ma supar, nu incerc sa-l cresc intr-o lume ideala, dar incerc sa i-o prezint putin mai frumos decat este ea in realitate. Sper ca nu e nimic rau in asta si nu va avea de suferit din cauza asta mai incolo.Stiu ca povestile sunt cum sunt, dar nu vreau sa auda de povesti in care e bine sa nu lucrezi, in care imparatul se insoara cu fiica-sa,iar lupul manjeste peretii cu sange.
Eu sunt fan "tom si jerry" si am incercat sa-l fac sa se uite cu mine, dar am inteles ca sunt o multime de desene din care copilul nu are ce invata, decat expresii suburbane. si exemple mai sunt destule.gresesc daca incerc sa-l feresc de ele?
iileana spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
Reproduc din memorie: "dupa ce i-a mancat pe cei trei iezi, lupul a manjit toti peretii cu sange si a asezat capetele ranjite ale iezilor la ferestre".
brrrrr, asta-i deja film de groaza....
In cintecelul cu motanul, poate ca e demn de retinut ca pina la urma nu l-a calcat masina, ci...a avut parte de-o soarta si mai cruda: s-a insurat si-acum cauta-n gunoi hrana pentru 8 pisoi....
N-am sa obosesc niciodata sa recomand cu caldura "Cartile cu Apolodor", micul pinguin tenor. Pentru virste mici, a doua carte, pentru cei mai mari, prima. Sint ge-ni-a-le. Versuri superbe, inteligente, rime surprinzatoare, neasteptate, poante simpatice, totul intr-o limba romana bogata si plina de farmec.. Si, pe cuvintul meu, chiar se simte la un moment dat in vocabularul copilului lucrul asta!
P.S.
quote:Subscriu!
Originally posted by descintec
Nu inteleg nicicum ce te deranjeaza la fraza cu pricina, mie mi se pare ca e visul oricarui pamantean
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details