va este viata in pericol?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

disperata, tu te referi cumva la luptele dintre nemti si turci? la ultimele stiri au anuntat ca a castigat Scufita Rosie, deci incidentele au luat sfarsit.
Traiasca lupta pentru pace!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Maria, trebuie doar sa spun ca ai fost geniala !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

vad ca romanului ii place intotdeauna sa fie ironic. cand are timp liber il iroseseste sa mai faca o rautate, dar nicidecum ceva bun.

fara comentarii, ca nu vreau sa ma enervez.

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Daca se intampla in Romania ce s-a intamplat in Franta, nu numai ca puneati intrebari de acest gen , daca sunteti in pericol si altele, dar se deschideau cate 7 subiecte odata pe aceasta tema...

Intrebarea ei e foarte clara si e de inteles avand in vedere ce s-a intamplat acolo... asa ca ironia voastra e aiurea... arata altceva...

Nu inteleg ce va mirati atata, s-a dat foc , s-au facut arestari, s-au facut miscari de protest... ce va mirati atata?

V-a intrebat cum va simtiti voi , cei care sunteti acolo. Cu ce v-a deranjat, cu ce v-a jignit ?

Daca sunteti ok, puteati sa ii spuneti foarte clar ca sunteti bine si ceea ce se vede la televizor e una, ceea ce vedeti voi acolo e alta si cu asta basta. Dar de aici pana sa o luati peste picior... e cale lunga.

Foarte urat.

Mergi la inceput

multumesc Dyana.

unii n-au priceput ca am intrebat daca mai exista incidente, chiar daca la tv se anunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

disperata draga, felul in care ti-ai formulat tu titlul subiectului si intrebarile poate ca ne-a determinat si pe noi sa-ti raspundem ce ti-am raspuns, fara suparare. Tu singura spui ca ai inteles ca ar exista multe incidente, insa eu cred ca ar fi mai bine daca ai incerca sa analizezi putin sursele de informare care-ti furnizeaza aceste stiri. Am o profesoara care ne spune ca ea incearca sa nu citeasca genul asta de stiri atunci cand sunt fierbinti, ci abia o zi-doua dupa aparitia lor. Incearca si tu, s-ar putea sa ai surprize!
Se scriu multe, la televizor se prezinta si mai multe, cred ca important e sa incercam sa mai citim si printre randuri, sa ne spunem din cand in cand ca nu tot ce vedem pe micul ecran e prezentat chiar ca-n realitate, sa acceptam ca puterea presei e mare, ca de-a lungul timpului presa a facut si-a desfacut... Ce-ar fi sa incercam sa ne lasam mai putin manevrati de ceea ce ne serveste media? Tu singura afirmi ca ti-e frica sa mai iesi noaptea pe strada. Ai fost martora a vreunui incident sau te-a apucat frica dupa ce-ai vazut stirile? Stiri prezentate foarte "impartial", dealtfel. De ce spun asta? Am fost in Romania recent, pentru o saptamana si cativa prieteni m-au sunat sa-mi spuna ca in presa s-au citat afirmatii de-ale lui Sarkozy, printre care si una foarte interesanta, cum ca el ar vrea sa-i dea afara din Franta pe toti strainii. Uite cam asa prezinta presa romana evenimentele, deformat! Iar oamenii cred bazaconiile-astea si-si fac griji de pomana. Sa-ti mai povestesc si despre felul in care presa din Ro sugera ca ar fi la mijloc si niste neintelegeri intre crestini si musulmani? Adica total pe-alaturi de realitate, asta-i sigur!
Ne intrebi daca am fost "partasi" la astfel de probleme. Citeste, te rog, cu voce tare aceasta intrebare a ta si spune-ne si noua cum iti suna tie! Dar tot fara suparare
Cat despre a fi ironic sau nu, astia suntem noi, romanii. Sa nu-mi spui ca tie ti-e total necunoscuta ironia!
Despre timpul liber irosit pentru a face rautati... Cred ca erai foarte nervoasa, sper ca ti-a trecut. Eu nu ma supar, dar nici mult timp liber nu prea mai am; rautati - fac si eu ca tot omul supus greselii, ceva bun - asisderea... ca noi toti.
Bref, atentie mare la ce gasim prin presa scrisa, ochi bine deschisi si urechi desfundate cand e vorba de tele, cu cat e mai spectaculos prezentata o informatie, cu-atat mai bine se va vinde, ce conteaza ca-i usor sau mai mult deformata! Ca altfel... fandacsia-i gata! Si-i mai mare pacatu'...
Sibylle,

Mergi la inceput

maria: da, poate ca nu trebuia sa scriu neaparat partasi, poate cuvantul potrivit era martori, sigur. dar rautati sigur erau. din cate am vazut in mass-media intr-adevar imi este frica sa ies seara de la cursuri, eu ies pe la orele 21.15, singura pe strada. nu e nici tipenie de om si mi-e frica si de umbra mea. drumul cel mai scurt catre casa este pe langa un cimitir. tie nu ti-ar fi frica?

apoi, as fi vrut sa merg de sarbatori la paris si intrebarea mea , cred, ca era justificata, nu?

incidente izolate au fost intotdeauna in cadrul sau pe langa niste evenimente. eu despre astea intrebam. o sa-mi aman si scurta vacanta pentru se pare ca nu am gasit nici-un fel de raspunsuri si o sa rog moderatorii, frumos si civilizat sa inchida acest topic . asa ca sa nu mai existe loc pentru alte .... fiecare adauga ce cuvant vrea

multumesc anticipat.

asta e tot.

Mergi la inceput