Stiti retete cu soia?
![](images/user_woman.png)
Salutare,
Am intrat si pe aici sa vad de niste retete cu soia dar nu am gasit. Mie una imi place foarte mult si as dorii sa aflu cat mai multe retete. Eu stiu doar cele traditionale adica chiftele ,sarmale,snitele,tocanita dar as dorii sa le mai diversific..Aveti voi alte retete care se pot face?
Va pupCorina
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
adrienne12 spune:
Corina nu mi-e f. clar ce vrei. retete cu soy sauce sau retete cu tofu? precizeaza te rog ca sa pot sa iti dau citeva.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lena spune:
Corina Adrienne are dreptate...eu de cand fii mea bea doar lapte de soya, este alergica la laptele de vaca, inlocuiesc in orice mancare care se face cu lapte de vaca, cu el...de altfel pun tofu simplu sau cu arome, la alte mancaruri pe post de branzica, desi nu este acelasi lucru.
Adrienne te rog frumos scrie ca pe mine chiar ma intereseaza
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
corina costea spune:
Salutare,
Pe mine ma intereseaza orice reteta se poate face cu preparate sin soia. La noi in comert se gaseste sub forma de snitele, granule ,cubulete si fasii care se fierb si se folosesc unele pentru tocanita altele pentru sarmale ,chiftele si cele de snitel pentru snitel.Din aceste preparate ma intereseaza daca se mai poate face mancaruri cau altceva dar nu ma deranjeaza daca imi trimiteti orice retete. Apropo am vazut la metro branza tofu este buna ca ma tente sa iau dar nu stiu cum este.
Va pupCorina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/boticelina/boticelina.jpg)
boticelina spune:
Corina, mama mea, pe langa ce ai enumerat tu, mai face si un fel de friptane din soia aceea ca pentru snitele. Dupa ce le hidrateaza (cunosti procedura) le unge cu putin ulei si le face pe gratar, acele cu dungi in relief. Sunt mai bune friptanele chiar si de cat snitelele, au gust de carnita. La snitele se imbiba cu ulei ars, unele raman prea zemoase, sunt mai pbune fripte. Si mama le face garnitura de piure, pilaf sau sote-uri de morcovi si mazare, manaci pana cazi jos. Mai ales daca trebuie sa urmezi o dieta saraca in grasimi sunt recomandate, noi toata familia ne luptam cu o hipercolesterolemie.
Iar eu soia granule pun in toate salatele gen salata de boeuf, etc. in loc de carne, doar ca o hidratez intr-o supa cu un cub de concentrat de pui, legume, depinde ce gust iti place mai mult.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nematics spune:
Corina,
orice gatesti cu carne poti gati cu soia aceea din comert in loc de carne!
Eu am facut o singura data lapte din boabe de soia (boabe muiate 24-48 ore in apa, scurse, date prin blender si adaugat apa intr-o anumita proportie, apoi scurs lichidul laptos); nu mi-a placut gustul laptelui de soia, asa ca atare, dar din ce a ramas solid am facut niste chiftelute si niste musaca de cartofi care au iesit exceptionale!
"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
corina costea spune:
Merci pentru raspunsuri. Gratare de soia nu am incercat dar am sa incerc diseara cand ajung acasa de la servici.
Si pentru musaca cum se pune.........un stat de cartofi si unul de granule?Asta nu am facut inca niciodata si suna tentant.
Mai astept retete ca vad ca stiti.
Pentru toate cate osi multi
Corina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooka/ooka.jpg)
ooka spune:
salut
eu stiu o reteta de soia sub forma de musaca, foarte buna la gust, daca vrei ti-o pot scrie
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
corina costea spune:
Normal ca vreau ca ma intereseaza orice reteta care poate face din soia.Astept sa-mi scri.
Multi pupici,Corina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooka/ooka.jpg)
ooka spune:
so,
avand in vedere ca nu suntem la sectiunea post, cred ca se poate si cu oua
iti trebuie doua pungi de soia granulata, preferabil de la darling, un kilogram de dovlecei (nu sustin musacaua cu cartofi pt ca acestia din urma se intaresc dupa ce ii tii la frigider), doua leg de patrunjel, marar, cam 4 oua medii,morcov si ceapa, si atat
dovleceii ii tai felii si ii inmoi in ulei da rapidisim, nu sa zaca si ii lasi la scurs pe servete de hartie da atentie sa nu se lipeasca
soia o fierbi, asta e treaba complicata tine vreo doua ore si risti sa dea pe afara dar sa presupunem ca e fiarta, scursa si racita
intr-o tigaie mai cuprinzatoarea calesti ceapa cu morcov ras, pui soia, sare, piper calesti un pic, rapid si oul si verdeata taiata potrivit
si apii, un rind de dovlecei un rand de soia si termini cu dovlecei
pe deasupra bati un ou cu marar eventual smantina
dupa mine secretul consta in verdeata multa
succes si pofta buna
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Stinu spune:
Vin si eu cu o reteta foarte buna :
Perisoare cu soia si ciuperci cu sos de rosii ,am vazut-o si in revista Practic de luna asta dar mama o facea de cand a aparut soia pe piata
10 ciuperci,1 ceasca orez ,1 lingura bulion,sare .
Ptr sos ai nevoie de o cutie de rosii in bulion ,1 lingura faina ,ulei ,sare piper si o legatura de marar.
Cureti ciupercile si le pui la fiert in apa rece cu sare .Apoi cureti ceapa ,o calesti in ulei cu orezul ,adaugi o ceasca de apa si fierbi orezul pe jumatate .Cand sunt gata cipercile ,se scurg si se toaca impreuna cu soia fiarta ,orezul cu ceapa ,bulionul si un praf de sare .Faci perisoarele pe care le fierbi in apa cu sare ,cam 15 minute ,20 pe foc mic .Desfaci faina in putina apa ,pui cutia de rosii ,potrivesti de sare si piper ,mararul tocat si in sosul asta pui perisoarele si mai dai intr-un clocot ,doua .Sosul trebuie sa fie cat de cat legat inainte sa pui perisoarele.
Iustina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)