As vrea sa platesc o bursa de studii privata (in Ro) unui copil fara posibilitati financiare. Am citit Legea 376/2004 privind bursele private si modificarile aduse ulterior (putine la numar) insa nu m-am lamurit complet si as avea nevoie de ajutor...
Mai precis:
- care este suma maxima pe care o pot acorda? 1% din impozitul pe venitul anual? separat de cei 1% pt organizatii non-profit?
- cum se incheie contractul intre parti? il compun eu pur si simplu sau exista vreun template ceva...?
- odata incheiat contractul se inregistreaza undeva? (de ex. la administratia financiara?)
- cum se interpreteaza urmatorul articol?
"Sumele reprezentand bursele private acordate de catre persoanele fizice in conditiile prezentei legi, cumulate cu cele efectuate pentru alte sponsorizari, potrivit Legii nr. 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, se vor incadra in limita a 5% din baza de calcul determinata conform art. 49 alin. (6) din Legea nr. 571/2003 si, respectiv, a 1% din impozitul pe venitul anual datorat, in conditiile art.90 alin. (2) din aceeasi lege."
Adica? Limita e 5% sau 1% sau care e mai mica/mare?
Multumesc.
Carmen
Aici vei gasi modelul de contract si unele prevederi cu caracter fiscal.
Succes!
Zana, multumesc mult. Habar n-aveam c-au scos si instructiuni de utilizare la legea 376... . Citesc si revin.
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)