Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sofia, am inteles.mama inceptoare, asta e diagnosticul bietei Irinuka.

pai fix trei ore intre mese nu visam eu la Galagie....

cum stati cu alaptatu?? hai, zi tot, ca la doctor.altfel nu va faceti bine.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Ioana, sanatate Mirunei si bafta maine. Nu pot sa inteleg de ce nu i-ai facut fetei o programare la cosmetica, pt ca si-asa e obisnuita la manichiura .

Referitor la suzeta de noapte - a incercat sa ne explice un tip de la NUK la baby expo cum ca nu are nu stiu ce inel in relief pe care cea de zi il are si asta o face sa stea mai bine fixata in gurita. Fac maine un studiu comparativ pe viu ca acum mi-e lene. Ceva ceva adevar tot e, pt ca o data cand si-a scos Alexia suzeta de zi din gura, in loc sa i-o pun la loc i-am inlocuit-o cu cea de noapte si mi-a tras un zambet extrem de cuceritor si satisfacut. Pur si simplu am simtit ca stie diferenta.

Laptele praf eu il prepar pe loc si arunc ce ramane, indiferent de cantitate. Pastrez apa fierbinte in termos si mai am o sticla in care am apa fiarta si racita. Fac "sprit" cu cele 2 ape pana ajung la temperatura optima. Pentru noapte pun in biberoanele curate si uscate masurile de lapte praf, asa incat cand ma trezeste copila sa nu adaug decat apa si cele 15 pic de Sab simplex . Ati incercat (si mioape fiind) sa numarati noaptea, proaspat trezite din somn, 15 picaturi dintr-un lichid vascos care ba curge, ba nu curge?

Mimsi si Alexia(10.09.2005) http://community.webshots.com/user/AlexiaMaria2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

IOANA sanatate Mirunei, lasa ca trece, e doar o buba si vezi ca ORDONANTA DE URGENTA a aparut in MO dar inca nu au aparut normele .... daca vrei sa o citestio gasesti la "probleme legislative", e acolo un subiect "va creste cic?" sau ceva de genul asta ....

Alina si bb Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Mimsi, eu n-am probleme cu Sab-ul pentru ca in cele 2 minute cat dureaza sa pregatesc eu lapticul fi-miu urla de zici ca n-a mai mancat de 3 zile. Ma trezesc instantaneu . Si sa stii ca mie imi curge usor, doar ca tre' sa fie sticluta perfect verticala. Iar eu picur de obicei direct la cupil in guritza care e deschisa deoarece urla. Din bibe nu-mi papa mereu tot si ma gandesc ca mai ramane ceva licoare acolo...

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Buna mamici si bebici! Eu in continuare nu reusesc sa tin pasul cu voi pentru ca am f. mult de munca. Mi-au trimis astia de la serviciu.

Ioana bafta maine la doctor!

Nicole&Ioana Alexandra

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

apropo de turnat in gura. Am ajun si noi la capitolul asta. Noi nu avem nevoie, slava domnului de sab simplex sau bonnisan ca nu avem colici, doar constipatie insa de sughitat sughitam pana sare camesa. Asadar apelam la lamaie care intotdeauna da rezultatul scontat. Fetelor, trebuie sa o filmez dupa ce ii pica fisa de ce i-am turnat in gura. E cel mai amuzant lucru de pe lume, denaturata de mine aproape ca imi doresc sa sughita. Intai scoate o limba mare afare, lungeste gatul, se inroseste, scoate unzgomot care reda perfect scarba si incepe sa se intoarca pe toate partile pana ce in final izbucneste intr-un frumos concert de urlete. Noroc ca tine putin. Dupa aia face ca in Tom si Jerry, scoate limba afara ritmat ca si cum ar avea prea multa apa in gura. Si gata sughitu'
Mai nou are si vise (cosmaruri) in care ii dau lamaie...
DIn pacate cateodata mai si vomitam la sfarsit ca sa se invete mama minte sa isi bata joc de copil.

Kid si Nicole, vad ca aveti pisici. Cum se impaca pisica cu copilu' Nu e periculos? Alergii chestii. Ca mama mea are pisica si din cauza asta nu prea imi venea sa o dau pe mana ei...Mai greu e cu soacra care are cinci caini. Acolo chiar am dubii. Poate pe la 5 ani...

Noapta buna!

SofiasiIrinuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna frumoaselor!
Se pare ca nu reusesc sa tin pasul cu voi perioada asta!
Astazi am fost la magazine de bebei printre care si Piciul si i-am cumparat bebelinei 4 costumase intregi, o bluzita si o pereche de botosei imblaniti! Le-am exasperat pe vanzatoare, ca eu am ajuns la concluzia ca cel mai bine si pt. mine si pt. bebe este sa cumpar hainute care se imbraca usor; asa ca n-am mai acceptat salopetici care n-au capse de sus pana jos si in general evit sa-i iau d-alea de se baga pe cap; unele merg, dar unele au deschizatura aia cam ingusta; iar la capsele de la picioruse n-am renuntat nicicum, adica ce, sa dezbrac copilul de tot doar ca sa-i schimb pampersul?
Sunt f. multumita, i-am luat exact ce-am vrut, sunt toate f. practice si mai maricele, pt. ca garderoba de acum ne mai tine cam 2-3 saptamani, estimez eu;
Aaa, si i-am mai luat ceva ca sa fie gaura in buget rotunda; eu incepusem sa-i scriu jurnalul intr-o agenda normala, pe 2006; si am gasit azi la librarie un caietel- agenduta dragut foc pe care scrie "Jurnal de printesa"; asa ca voi copia tot ce-am scris pana acum in el!
Si acum surpriza emisiunii: fata mea gangureste! de vreo 2 zile a inceput si vad ca se amplifica treaba pe zi ce trece!!! Asa ca acum stam de vorba, asa, ca fetele!
Inca n-am citit din urma dar promit solemn c-o fac!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Fetelor, remember me???
Doamne, scrieti intr-un ritm ametitor!
Nu am putut citi din ce ati scris, deci sunt in urma tare cu stirile; nu va suparati ok?
Asa ca ma rezum sa va dau mii de voua si bebeilor vostrii frumosi!

Somn usor, pana dimineata, la toata lumea!

Mariana, Stefan (20.04.2004) si Simon (30.08.2005)

Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RoxyP spune:

Buna fetelor
Va multumesc pentru primirea facuta. ma simt foarte bine la voi.
Acum sa va povestesc mai multe despre noi...sau mai bine zis despre David ca de aia suntem la clubul scutecelor...
Am un baiat destul de cuminte. Mananca la 3 ore cate 120-150 ml de lapte praf Milumil (cu asta am inceput din maternitate si il tolereaza foarte bine) iar noaptea doarme de pe la 11-12 pana pe la 6-7. Mai are si cate o noapte cand se scoala pe la 4 dar dupa ce mananca in 10 min biberlonul doarme pana pe la 8-9. San nu i-am mai dat de 3 saptamani deloc. Nu am avut de la inceput destul pentru el si i-am dat mereu completare. La un moment dat am sesizat ca atunci cand manca de la san ii venea sa vomite si scuipa ce avea in gura, si de curiozitate mi-am gustat laptele. Surpriza...era SARAT!!! Cred si eu ca nu ii placea. Asa ca am tras concluzia ca laptele meu s-a stricat si am trecut numai pe lapte praf. In doua zile nu a mai curs nik din san si au ajuns la marimea dinainte sa raman gravida...adica mici. Iar CM a venit imediat dupa ce am oprit alaptatul.
Cu constipatia si noi am avut ceva probleme (care le remediam cu 1/2 supozitor), dar curios...s-au rezolvat singure. De vreo 3 saptamani imi face kk in fiecare zi fara nici un ajutor. Cred ca a fost nevoie de ceva timp sa se obisnuiasca intestinele cu laptele.
Laptele praf il prepar si eu tot cu ajutorul termosului. Este o idee geniala si imi ia tot 3-4 minute. Apa din termos, masuri de lapte, agitatie si gata! Dar de obicei arunc ce ramane. Doctora din maternitate mi-a spus sa nu ii mai dau la alta masa laptele din care a mancat deja, cica pot exista bacterii.
Si noi suntem putin mucosi. Parca se mai plangea cineva de asta. Astazi la doctor, dupa o investigatie a copilului mai riguroasa, s-a tras concluzia ca copilul nu este racit si ca nasul mucos poate fi din cauza ca in camera este aerul prea uscat. Asa ca am primit instructiuni sa pun pe calorifer un vas cu apa ca sa facem umiditate. Daca da rezultate va spun. Doc spunea ca si daca are in nas un mucus uscat, cand respira copilul, poti avea sanzatia ca este plin de muci.
Azi am facut si noi vaccinul de 2 luni. Am cumparat Infanrix-hexa. Sper sa-l tolereze bine si sa nu faca febra. Il tot verific. Pana acum totul este bine, poate un pic mai marait...dar il inteleg ca poate si eu as fi daca mi-ar baga cineva titamai acul in picior fara consimtamantul meu. Saracii copii!!!
Am si eu o intrebare...cunoasteti un pediatru bun in zona Pantelimon? Pt ca eu mi-am inscris copilul la o policlinica de copii pe la Socului la o babeta de doctora care are numai idei invechite. Va dati seama ca era pediatru si pe vremea cand eram eu cat David!!! De exemplu mi-a spus sa nu ii dau vigantol ci sa-i injectez bietului copil vit D3, ceea ce nu am acceptat, iar cand a fost sa-i fac vaccinul a tipat de-a dreptul la mine ca ce ala de la stat nu-mi prieste? La care m-am enervat, mi-am luat copilul si am plecat. Care este problema ei daca eu vreau sa cumpar vaccinul??? Pana la urma vaccinul l-a facut neonatoloaga din spital unde am nascut (CFR2), Dr. Sicoie, o femeie extraordinara. La ea pot sa ma duc cu copilul daca este bolnav sau tb vaccinat insa nu il pot inscrie ca nu este medic de familie si cica este obligatoriu sa aiba o fisa. Asa ca...am ramas fara pediatru!
Doamne cat am scris!!! Sper ca nu v-am plictisit.
A, mai am o intrebare. Lui David i se usuca buzele foarte tare si se fac cruste. A mai patit cineva asa? O fi dezhidratat sau sa dau vina tot pe aerul uscat din camera? Am uitat sa intreb pe doc.
Sa va spun si ultimele masuratori: 5400 gr si 60 cm. A pus 2 kg in 2 luni, cate un kg in fiecare luna si a crescut 9 cm. Sumtem mandrii!
Gata inchei aici ca sa apuc si eu sa dorm cateva ore noaptea asta.
Nu am uitat ca nu am pus poze, sper maine.
Ioana bafta maine la doc. Ii tinem pumnii Mirunei sa se faca bine repede.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Racaru spune:

Roxana,
Si eu il hranesc pe David cu Milumil, exact ca si tine nu am avut lapte suficiient de la inceput.
Pediatra mi-a spus sa-i dau si 50-100 ml de ceai /zi. cei alaptati la san nu au nevoie neaparat de ceai(apa) insa copii care maninca numai supliment au mare nevoie ca altfel se deshidrateaza. Eu ii dau baby calm.
Prima data cind i-am dat lui David ceai, a baut 70ml pe nerasuflate, la un moment dat am incercat sa-i scot tetina din gura pt ca mi s-a parut ca bea cam mult dar a incepu sa plinga. Cind nu a mai vrut a lasat-o el. Cu toate ca baby calm are in compozitie si menta, David nu este constipat.

Eram curioasa daca a incercat cineva varianta de calmare a copilului cu feonul. A mers?

Mergi la inceput