Din Republica Moldova cine mai e?(partea 10)
Raspunsuri - Pagina 15
Lucia_B spune:
am patit-o si noi de citeva ori cu imprumutatul, dupa care am zis ferm, gata. si chiar de se supara nu indraznesc sa dau lucruri scumpe pe mina altora, deseri nici pe mine nu sunt sigura da ce sa vorbim de altii. si ce e cel mai obijduitor, e faptul ca nici nu se simt vinovati dupa ce iti strica lucrul, sau si mai rau, zic ca asa si a fost
-------------------------------
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
ce mari suntem
Tot ce se intimpla, se intimpla spre bine.
lia_c spune:
mda, din pacate cam asa se intimpla, ar fi salutabil daca ar da macar ceva compensatii materiale.... Eu am patit-o si mai rau... L-am imprumutat unui prieten care pleca in Malta si i s-au pierdut bagaje, o saptamina a stat in ce era imbracat cind a mers in avion, noroc ca moldovenii nu se imbraca in jeansi si adidasi, ca altfel ar fi aratat tare caraghios la conferinta internationala... Mi-a dat bani sa-mi iau altul echivalentul aluia. N-am pretentii, s-a purtat gentlemen. Pina la urma nu i-au mai gasit bagajele, vreo jumatate de an a umblat pe la compania avia, pina la urma i-au dat niste bani ca compensatie, dar f putini!
dar voi fetelor ce veti pregati de Craciun/Revelion? as vrea ceva nou sa fac, macar ceva - ceva sau ce faceti de obicei de sarbatori?
Eu mi-am luat albastru p/u decorat pomul anul asta, cu toate ca imi pare cam rece, sper sa-l incalzim noi
lia_c
MamaElei spune:
Buna, dragelor!
Sper sa vina Mosul la cine nu a ajuns inca, iar la cine a fost sper ca v-a adus ce ati vrut. Noi, eu si Paula am fost cuminti, am primit niste banuti de cheltuiala, si Paula a mai primit niste animalute, de care sincer nu a fost prea incintata, dar nu stiu ce ar mai putea s-o impresioneze, la cite jucarii are.
La noi Mosul vine de cind am plecat in Cluj, de acolo l-am adus si in famiile noastre si asa a ramas.
Cornelia, cu intirziere, zic La Multi Ani sotului tau si felicitari pt examenul luat. Deja orice reusita va fi meritul ambilor
Lucia, vai, ce mult mi-au placut pozele voastre!!!!! SUPER!!! Noi din pacate nu prea avem poze de cind era Paula asa mica. Nu am prea facut ca era foarte frig in casa, era infofolita si avea niste hainute... mai mult urite
Davina, mi-a placut foarte mult dormitorul vostru. IA, zi, ai lipit veiozele cu lipici pe noptiere, ca ale noastre cum ajung acolo, imediat zboara jos, cu ajutorul lu' Paula. Dar poate ale voastre sint mai grele, sau noptierele mai inalte...
La noi cel mai bine se maninca pizza cu blat subtire, pina nu demult aproape in fiecare WE faceam, sintem mai amatori.
Cornelia, am terminat cadourile pt fetite, acum trebuie sa le punem in rame. Am sa fac poze.
Intrebai ce vom pregati de Craciun, adica gati? Noi inca nu am facut planuri unde vom fi, in orice caz in place mult sa schimb meniul, asa ca ma voi inspira, ca de obicei, din internet cu retete noi.
Tu nu stii unde si cam cit costa un tratament facial? Cind eram mai juna, mergeam la Sancos, dar pe atunci nu era asa cunoscut si preturile erau acceptabile, dar acum nu stiu. Poate imi sugerati voi ceva!
Rodica si PAULA (02.09.04)
lia_c spune:
Salut Rodica,
Si la noi, cind eram inca la parinti, sarbatoream Mos Niculae, si kiar punea in ghetute ...
Multumim p/u felicitari!
Cit priveste tratamente faciale, n-am ideie, nu am facut niciodata... Eu doar ma spal cu gel de cite ori simt nevoia, am mai luat de la Garnier niste masti de castravete la pliculete si mi-au placut f mult, dar in Chisinau nu gasesc, si data trecuta la Carrefour tot n-am gasit...Asa ca ma multumesc doar de efectele gelului, demachiantului si lotiunii tonice...
lia_c
MamaElei spune:
Mersi de raspuns, Cornelia. Din pacate, pielea mea are nevoie de mai mult
M-am gindit la bradutul tau. Vrei sa fie unicolor? Poate un rosu sau auriu il va mai incalzi
lia_c spune:
imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult, Rodica,
ultimii 2 ani bradutul meu a fost rosu + auriu, m-am cam saturat, as fi vrut roz insa erau putine jucarii de ales... O sa incerc sa-i pun luminite multicolore, poate se incalzeste
Daca gasesti niste recete interesante pe net, da de stire, o sa caut si eu...
lia_c
Davina spune:
Pizza hut crust.
Maiaua:
2 pachetele de drojdie uscata {acriva/rapida}
2/3 cana apa calduta
2 lingurite zahar
2cani apa rece
3 linguri ulei vegetal
2 linguri zahar
1/4 lingurita de sare de usturoi
1 lingutita sare
1/2 lingurita oregano
6 1/2 7 cani faina.
2-3 ling.malai
Peste apa calda puneti drojdia si amestecati zaharul.Lasati deoparte pentru 5 minute pina face bule.
Combinati ingredientele ramase cu jumatate din faina.
Adaugati drojdia.Puneti faina ramasa si plamadi-ti pina se face un aluat elastic .Ve-ti mai avea nevoie de 2/3 cana de faina ca sa va "ungeti" mainile in timp sa face-ti aluatul.Nu lasa-ti aluatul sa se faca prea tare dar nici sa se lipeasca de maini.Dupa ce este gata il ungeti un pic cu mina cu ulei pe ambele parti si-l puneti intr-un vas sa creasca ,la cald .Cind a crescut aproape de 2 ori faceti foaia de pizza ,puneti ingredientele si mai lasa-ti sa creasca 20 min. ,dupa care il da-ti la cuptorul incins la 450F pe 20-25 min.Tava o ungeti cu ulei si presarati cu malai .
Aluatul ajunge pentru 2 pizze rotunde de 37 cm .
1 cana =240 gr.
1 pachtel de drojdie uscata aici are 7 gr.(sau 2 1/2 lingurite)
daca nu aveti sare de usturoi atunci puneti sare normala in loc.
e important in timp ce creste aluatul sa fie cald ,eu l-am pus pe aragaz sa creasca si la alt ochi am dat drumul la foc mic (ca noi nu incalzim casa)
eu am facut de doua ori aluatul in jumatate pentru ca sintem numai 2 persoane ,dar puteti sa faceti si aluatul integ si sa congelati a doua pizza inainte de a creste a doua oara.
Ieri am facut 3 pizze rulate din jumatate de cantitate de ingrediente .O pizza avea cam 20-25 cm lungime.
Daca ceva nu este clar intrebati-ma .Pot sa pun si receta originala in engleza sau sa o trimit pe pm.
Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi
Davina spune:
Multumim de complimente la poze.
Cornelia pizza rotunda si cea rulata au acelasi aluat.Iri am mai facut 3 din jumatate de aluat pentru ca imi ramasesera mazzarela si nu stiam ce sa fac cu el .Felicitari sotului cu ziua de nastere si cu examenele.Am vazut braduti decorati cu alb si albastru si aratau bine.
Rodica si Deanna trage din veioze ,dar inca nu au ajuns pe jos niciodata hihi.Eu o las in sufragerie mai mult si inchid usile la celelalte cameri ca Deanna e mai ceva ca "firtuna Katrina"- distruge tot in cale.
Si noi fara cadouri de Mos Niculaie dar cred ca si de Craciun nu voi cumpara nimic familiei ca mi-am cheltuit economiile pe stomatolog .Eu am ramas socata cind mi-au aratat cit ar trebui sa platesc daca merg sa ma trateze. Va pot zice ca suma pe care trebuie sa o platesc iti poti cumpara o masina buna,te jupoaie nu alta .
va pupic si va doresc o zi buna.
Lilia,Alina ,Vio,Crinia .. la apel pls.
Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi
MamaElei spune:
NEATA!!!
FUGUTA LA APEL!
Pai, doamna presedinte, ce se intimpla? Trebe sa tragem si de tine? TREZIREAAAA!
lia_c spune:
'neata, eu am citit si am analizat tot ce a postat Alina/Davina, insa n-am avut timp sa scriu raspuns ...
Merci f mult p/u receta, sper sa reusesc s-o incerc in we. Pare totul f clar, dar sa vedem daca nu ma voi zapaci...
Wow, ce mult costa medicii in USA, eu stiam ca e mult, dar nu kiar asa, acum inteleg de ce o fosta colega de-a mamicai a venit anul trecut din USA (ea fiind stabilita acolo de mai mult de 10 ani cu familia) impreuna cu sotul, in MD, doar pentru a-si face dintii si zicea c-o costa mult mai ieftin sa vina aici sa si-ii faca decit acolo... Trebuie sa merg si eu la dentist urgent, poate ma stimuleaza aceasta relatare dura a ta...
Multumim p/u felicitari si incurajari p/u bradut. ma simt mai linistita, ca va arata bine
Am adaugat niste poze, vedeti albumul "bucatarie", acolo este si salata 1 scrisa in recetele postate, cu buburuza m-am inspirat de la Natalia, doar ca vroiam intii sa fac bradut, de aia e verde, dar in loc de bradut, lumea a zis ca e buburuza, las' atunci sa fie buburuza daca seamana mai mult...
o zi cit mai reusita
lia_c