Alprazolam si Deroxat

Alprazolam si Deroxat | Autor: Doina

Link direct la acest mesaj

In urma unor probleme a trebuit sa ajung la politie, ei m-au trimis si la urgente pt un cerificat medical iar acolo m-a luat in primire si un psihiatru, care mi-a prescris Alprazolam si Deroxat. Pemoment m-am simtit si putin vexata: deci eu suport anumite chestii si tot eu trebuie sa ma tratez?? Mi-a fost teama sa iau medicamentele din cauza efectelor secundare, plus legenda conforma caruia antidepresivele creeaza dependenta. Asta s-a intimplat cu 2 ani in urma. Timpul a trecut si am ajuns si eu la concluzia ca am nevoie de ajutor.
Dr nu mi-a dat multe lamuriri cu privire la medicamente astea, de asta intreb si eu pe aici.... nici nu stiu daca se gasesc si in ro aceste medicamente, de asta am sa scriu putin despre fiecare, poate cineva de specialitate ma poate lamuri putin.

ALPRAZOLAM
Compozitie: Alprazolam 0,50/comprimat
Indicatii terapeutice:
Este prescris pt tratamentul anxietatii.

Ma sperie teribil efectele secundare: somnolenta, scaderea vigilentii, obseala, pierderi de memorie, senzatii de ameteala, slabiciuni musculare,
- efecte contrare celor dorite: agitatie, agresivitate, iritabilitate, tensiune, modificarea constiintei (traduc din fr, deci scuze), modificare de comportament
-dependenta fizica sau psihica corelata cu sindromul de sevraj sau de revenire in forta a simptomelor dupa oprirea tratamentului
-eruptii
-modificarea libidoului

Mai scrie ca este recomandat ca acest tratament sa fie facut sub urmarirea doctorului, mai ales ca este posibil sa intervina riscul aparitiei ideilor sinucigase.

DEROXAT
Compositie:Clorhydrate de paroxétine: 22,80 mg
Inhibitor sélectif de la recapture de la sérotonine (antidepresor)

Indicatii terapeutice:
in tratamentul:
-episoade depresive
-des troubles obsessionnels compulsifs (inteleg ce inseamna dar nu stiu cum sa traduc corect)
- prevenirea atacurilor de panica
- anxietate sociala sau generalizata

In timpul tratamentului poate creste anxietatea sau teama.
poate provoca insomnii, nervozitate, insuficienta renala sau hepatica grava, epilepsie, glaucom, anomalii de coagulare a singeui

Acest medicament nu se ia impreuna cumedicamete d tip IMAO, antidepresoare care contin nialamide sau iproniazide

Alprozamul este un medicament de tip IMAO?

Efecte secundare ale Deroxat:
-voma, ameteli, diaree
- somnolenta, oboseala, insomnie, vertij, tahicardie, febra, transpiratii, frisoane, chiar si COMA
-diminuarea cantit de sodiu in singe
-eruptii cutanate

etc etc etc

Mie una mi s-a facut parul maciuca! Sunt bolnava? Sunt nebuna? ar fi bine sa iau aceste medicamente?

As fi foarte recunoscatoare daca cineva imi poate da niste lamuriri

Do

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Doina, nu trebuie sa fii nici bolnava nici nebuna pentru a ti se prescrie aceste medicamente. Probabil psihiatrul a observat la tine simptome din gama depresiei si/sau anxietatii tocmai pentru ca ai suportat anumite chestii si s-a gandit sa te ajute cu acest tratament. Tu nu esti obligata sa il iei, este decizia ta. Daca il iei, nu toate efectele secundare trebuie sa se manifeste, tocmai de-asta scrie ca se face sub urmarirea doctorului, pentru a fi schimbat tratamentul daca efectele secundare creeaza un disconfort prea mare.
Nu toate antidepresivele dau dependenta.
E mai clar acum?

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

ALPRAZOLAM este echivalentul Xanax-ului. Aceleasi intrebari mi le-am pus si eu daca sunt nebuna. Mai ales ca aveam niste 'indivizi' la serviciu care povesteau de cineva ca lua xanax si radeau de se prapadeau ca este nebun ca nu e sanatos, nestiind ca si eu luam. Psihiatrul m-a linistit insa ca nu se pune problema de nebunie. Ce pot sa-ti spun este ca, DA, creeaza dependenta, mie medicul mi-a facut o schema de tratament in care la inceput am luat Alprazolam (XANAX)in doze care se reduceau treptat si mi-a introdus apoi alte 2 tipuri de medicamete la fel in doze treptate.Problema a fost dupa un an de zile cand am hotarat de comun acord cu medicul sa intrerup tratamentul, cu toate ca dozele pe care le luam scazusera treptat si erau foarte mici; atunci mi-am dat seama cat eram de dependenta de acele sferturi de pastilute, simteam cum imi tremura tot corpul, parca eram drogata...a fost rau...nu spun ca nu mi-au facut bine dar daca ar trebui sa o iau de la capat nu le-as mai lua.

Despre efectele secundare din timpul tratamentului, eu nu am avut, m-am simtit foarte bine pe timpul lui, dar nu si dupa ce le-am intrerupt. Este alegerea ta, daca simti ca nu poti face fata altfel dar eu ti-as recomanda alt gen de tratament psihoterapeut, fara medicamente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doina spune:

Multumesc Principesa pentru raspuns
Da, stiu ca nu toate efectele secundare trebuie sa se manifeste, dar ma nedumireste faptul ca mi-a propus aceste medicamente, fara sa ma mai cheme la o consultatie ulterioara! deci, fara sa fiu sub urmarirea unui medic.... Uite, faptul ca ai spus ca mi-a propus acest tratament ca sa ma ajute, mi-a facut mult bine... Poate ca medicul mi-a explicat atunci acest lucru, dar eram eu prea .... confuza.

Iti multumesc alexia28 pentru precizari, mi-ai dat un imbold sa caut alta metoda, nu vreau totusi sa iau medicamente... Da, scrie in prospecte ca dupa terminarea tratamentului pot sa apara diverse manifestari nedorite. Ce tratament fara medicamente cunosti?

Do

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Doina eu nu te pot ajuta cu un raspuns pt ca din pacate am ales varianta mai comoda si anume medicamentele. Un psihoterapeput bun, asta trebuie sa cauti tu. De asemenea cred ca Principesa este in masura sa-ti dea multe sfaturi cu privire la asta.
Sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

haide mai, nu mai exagerati asa

am luat si eu, nici nu a creat dependenta, nici nu-i pentru nebuni,
mi-au dat ca nu dormeam noaptea deloc (evident, nu recuperam nici ziua) si seara intram intr-o stare de agitatie si o verva teribila - vedeam toate scamele pe covor, toate florile neudate, etc .

dupa ce am luat trei zile (seara) si ma simteam ca lovita de autobuzul 133, am renuntat. Mi-au mai trecut verva si insomnia, probabil din cauza disparitiei factorului major de stres din perioada aia, nu cred ca de la alprazolam. Zic si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Mey io n-am luat Alprazolam, da' am luat Xanax vreo 10 zile, acu' vreo 4 ani, eram in sesiune, aveam de recuperat niste examene (fusesem plecata cu o bursa) unul dintre examene era extrem de dificil si ajunsesem intr-o stare de incordare teribila, nu dormeam, eram agitata, n-aveam stare, voiam sa invat dar eram asa de panicata de examen ca nu puteam sta locului.M-am dus la doctor si mi-a dat Xanax...ce sa va zic, m-a potolit, dupa ce am luat prima jumatate am dormit fro 12 ore, apoi in urmatoarele zile m-am calmat, am luat lucrurile pas cu pas, mi-am vazut linistita de examene, iar dupa 10 zile am terminat tratamentul...nici n-a mai fost necesar ca a disparut factorul de stres. N-am avut nici un efect secundar, doar o usoara somnolenta in prima zi, care apoi a disparut.Nu mi-a dat dependenta ca n-am simtit nevoia sa-l iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

quote:
Originally posted by iarina

Mey io n-am luat Alprazolam, da' am luat Xanax
"Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde

pai tot aia e, scrie pe cutia de xanax ca e alprazolam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Toate medicamentele au anumite efecte secundare, chiar si o banala aspirina.Fabricantii sint obligati sa scrie in prospect toate biefectele ce POT aparea, dar asta nu inseamna ca o sa le ai, iar unele efecte secundare sint foarte rare si apar numai la doze f mari, sau, in cazul sedativelor, dupa folosire indelungata. Eu stiu ca sedativele se folosesc numai ocazional, iar in caz de tratament nu mai mult de 2 saptamani ptr ca atit ii ia organismului sa devina dependent. Antidepresivele nu creeaza dependenta dar trebuie inceput treptat si terminat treptat.
Daca ti-e asa frica de efectele secundare mai bine nu le lua, pentru ca o sa-ti inchipui singura tot felul de simptome.
Dr care ti le-a prescris ar fi trebuit sa-ti explice ce si cum, dar din pacate asta-i mentalitatea in Ro, iti da o reteta ca la analfabeti fara sa se deranjeze sa te informeze.
Daca simti ca ai nevoie de medicamente e pacat sa nu le iei, pentru ca ele iti pot usura suferinta. Dar daca ti-ai facut singura frica, mai bine nu le lua, dar va trebui sa lupti singura cu anxietatea si depresia.

PS. M-am uitat pe Net, sint compatibile cele 2 medicamente, nu trebuie sa-ti faci griji ca le amesteci.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Doina, daca acest tratament ti-a fost recomandat cu 2 ani in urma, poate ar fi bine sa mergi acum la o consultatie. In 2 ani se pot schimba multe.
Daca ti-e frica de efectele secundare ale acestor medicamente si de dependenta creata, poti incerca un tratament homeopat. Stiu ca Sedatif PC se administreaza pentru anxietate si tulburari de somn. Ca toate tratamentele homeopate si acesta trebuie facut pe perioade mai lungi, cam 3 luni.

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Xanax rulz

Mergi la inceput