spovedania si......
Raspunsuri - Pagina 7
irina.c. spune:
quote:Flavia,eu cunosc familii cu 10-12 copii care o duc foarte bine.Au crescut toti sanatosi,au facut facultati,cei mari sunt la casele lor si au si ei copii.Ceea ce am observat la aceste familii este o foarte mare credinta in Dumnezeusi siguranta ca ceea ce spune El in Scriptura,ca daca vom cauta mai intai Imparatia lui Dumnezeu,celelalte ni se vor adauga noua,este adevarat.Dumnezeu minte sau cum?Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by impreunaquote:Si atunci cum se explica faptul ca sunt atatea familii care au multi copii si chiar nu fac fata?
Originally posted by irina.c.
Dumnezeu este milostiv și de îndată ce va vedea că nu mai pot face față, nu le va mai dărui alți copii.
Copii pe care nu au cu ce sa ii creasca si traiesc in saracie si in chinuri.
In fata lui Dumnezeu cine e responsabil pentru bietii copii, nu tot parintele?Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
Elena spune:
Fetelor, JG, Flavia, anka-maria, preotul Paisie este calugar !!! si mie mi-a facut foarte rau, chiar rau fizic un articol de-al dansului in care recomanda ca femeia tre sa rabde batai si orice forma de abuz domestic pentru a se mantui
. Insa dupa aceea am vorbit cu un preot de mir care mi-a spus ca nu este bine sa ne luam dupa calugari atunci cand este vorba de probleme de cuplu !!!
Eu sunt convinsa ca un preot bun de mir va da sfatul cel mai nimerit unui cuplu de credinciosi si va ingadui o forma ne-avortiva de contraceptie tinand cont de toate conditiile, financiare, de sanatate sau duhovnicesti ale sotilor (asta a spus-o de fapt si Irina la alt subiect).
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
irina.c. spune:
quote:Crezi ca acesti copii provin din familii crestine,care traiesc cu credinta si frica de Dumnezeu?Din ce am vazut eu,majoritatea provin din familii destramate,sau au parinti alcoolici ori cu alte vicii,sau sunt rezultatul unor relatii de adulter sau inaintea casatoriei.Acesti oameni nu sunt crestini.Ma indoiesc ca fac copii si-i dau la orfelinat fiindca asa au citit ei la parintele Paisie.Hai sa nu cadem in exagerari,ok?Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by anka-maria
Acest preot pledeaza pt. indolenta, aceeasi indolenta care arunca in casele de copii mii de suflete nevinovate.just me
ILINCA
irina.c. spune:
quote:Elena,ca sa fiu sincera,eu am mai mare incredere in cuvintele parintelui Paisie decat in ale oricarui preot de mir.Dar asta depinde de fiecare,nu e valabil pentru toata lumea.
Originally posted by Elena
Fetelor, JG, Flavia, anka-maria, preotul Paisie este calugar !!! si mie mi-a facut foarte rau, chiar rau fizic un articol de-al dansului in care recomanda ca femeia tre sa rabde batai si orice forma de abuz domestic pentru a se mantui. Insa dupa aceea am vorbit cu un preot de mir care mi-a spus ca nu este bine sa ne luam dupa calugari atunci cand este vorba de probleme de cuplu !!!
Eu sunt convinsa ca un preot bun de mir va da sfatul cel mai nimerit unui cuplu de credinciosi si va ingadui o forma ne-avortiva de contraceptie tinand cont de toate conditiile, financiare, de sanatate sau duhovnicesti ale sotilor (asta a spus-o de fapt si Irina la alt subiect)._"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Referitor la contraceptie,asa e,am zis si la alt subiect,dar sa nu uitam ca e necesara indrumarea duhovnicului,nimic de capul nostru.Eu zic ca pana la urma e problema de credinta.Privind cu tristete si la credinta mea slaba , ma gandesc la cuvintele Mantuitorului:Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credință pe pământ? Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
J G spune:
Irina, nu am ce sa zic. Nu imi place sa ma contazic cu nimeni.
Spui ca ai vazut familii cu 10-12 copii... deci cat a stat femeia aceea gravida+lauza? Ce altceva a mai facut cu viata ei? In mod cert, nimic.
Daca acest calugar a spus ca este ok ca femeia sa sufere abuzuri fizice pentru a se mantui (ma mir ca nu sugereaza si auto-flagelarea!) din punctul meu de vedere traieste in evul mediu si nimic din ce spune nu ar trebui publicat sau difuzat pentru ca este posibil ca unii copii sa auda sau sa citeasca.
Chiar, tu esti de acord cu asta?
J
Elena spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Elena,ca sa fiu sincera,eu am mai mare incredere in cuvintele parintelui Paisie decat in ale oricarui preot de mir.Dar asta depinde de fiecare,nu e valabil pentru toata lumea.
Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
Da, Irina, sunt perfect de acord cu tine si exact asta spuneam si eu !! tie ti-au mers la inima cuvintele parintelui Paisie si asta este adevarul tau!! inima si mintea ta au inteles ca asta este calea, sa lasi aceasta problema in voia Domnului, sa nu folosesti nici o metoda contraceptiva si sa faci cati copii iti da Domnul !! Nu vad absolut nimic gresit in asta, ba ai toata admiratia mea !! dar la fel nu gasesc nimic gresit daca un credincios ortodox are incredere in duhovnicul lui care este un preot de mir si acesta ii ingaduie folosirea prezervativului, tinand cont de toate conditiile specifice credinciosului, pentru ca si acel preot de mir este tot slujitorul Domnului si nu-l va indruma in neconcordanta cu invatatura Domnului !!!
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
irina.c. spune:
quote:Nu stiu,ma intreb,sa cresti bine 12 copii,sa ajunga toti oameni cinstiti,credinciosi,la locul lor,cu un rost in viata,inseamna ca n-ai realizat nimic in viata?De mi-ar ajuta Dumnezeu sa cresc asa macar unul,si tot m-as gandi ca e cea mai mare realizare a mea .Sincer,ca intre mame,nu e cel mai pretios lucru din lume sa nasti si sa cresti bine un copil?Nu stiu,asa ma gandesc eu,poate pentru altii nu e la fel de important.
Originally posted by J G
Irina, nu am ce sa zic. Nu imi place sa ma contazic cu nimeni.
Spui ca ai vazut familii cu 10-12 copii... deci cat a stat femeia aceea gravida+lauza? Ce altceva a mai facut cu viata ei? In mod cert, nimic.
Daca acest calugar a spus ca este ok ca femeia sa sufere abuzuri fizice pentru a se mantui (ma mir ca nu sugereaza si auto-flagelarea!) din punctul meu de vedere traieste in evul mediu si nimic din ce spune nu ar trebui publicat sau difuzat pentru ca este posibil ca unii copii sa auda sau sa citeasca.
Chiar, tu esti de acord cu asta?J
Referitor la abuz,asta a inteles Elena,si am discutat odata pe aceasta tema.Este parerea ei si nu mai am chef sa intru in dispute si sa dezvolt iar subiectul.
Irina si bb Ilinca(26apr04)Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
iulia_b spune:
Mi se pare un discurs naiv pt zilele in care traim. Puteam sa jur ca-i calugar...cand are sa coboare de pe soclu printre "muritori" atunci poate isi schimba parerea...
Daca ar fi sa disec friul in patru as intelege ca de fapt n-ar trebui sa ne facem griji pt ca are Cel de sus grija de noi, referitor la copii, la ziua de maine...atunci totusi cum se explica ca exista oameni necajiti care nu au ce pune pe masa? Faptul ca sunt si altii care au nu este un argument...
Oameni buni sunt familii fff sarace, sunt copii bolnavi...cum pot eu sa imbat mama respectiva ca lasa ca are D-zeu grija? Nu este suficient...este frumos sa tii discursuri dar este muuult mai greu sa faci ceva concret. Ca la vorbe se pricepe oricine.
Dar de oamenii aceia saraci din Africa care se sting pe picioare cine are grija? Aaaa, nu-s crestini..
In primul rand suntem oameni si apoi crestini..si restul.
Sa-mi zica mie vreo mama caruia i se stinge copilul sau tata, sau sotul ca o linisteste cu ceva faptul ca lasa ca ii va fi mai bine pe lumea cealalta, ca nu conteaza corpul ci sufletul.Dar doar cand ajungi sa traiesti pe propria piele ti se darama cuvintele frumoase...te razvratesti.
Eu nu aleg sa fac sau nu copii, sa fac sau nu un bine conditionat de ceva anume, de faptul ca primesc o recompensa pe lumea asta/cealalta.
Religia a fost un mod de a controla lucrurile; are multe lucruri bune dar are si parti care pot fi interpretate.Vorbeste de o lume ideala.
Pe mine tocmai toate canoanele, obiceiurile ma fac sa ma indepartez de Biserica...dar nu de Dumnezeu, in felul meu evident.
Referitor la sex in afara casatoriei...daca barbatul respectiv va fi sotul meu, il iubesc si ma iubeste, atunci care este problema. De ce trebuie sa vina preotul sa imi spuna, gata du-te acasa ai pacatuit enorm, nu te impartasesc sau gata sunteti sot si sotie. De ce? Oare casatoria in biserica care da dreptul de a face sex este suficienta pt a face din om crestin adevarat?
Pai daca eu sau altul ma duc si in timpul slujbei ma gandesc la cu totul altceva sau ma gandesc sa se termine mai repede ca ma asteapta invitatii si nu traiesc cu adevarat unirea, care este beneficiul? as fi impacata oarecum si nu m-ar mai judeca altii...
E drept poti sa fii ateu...liberul arbitru.
Dar eu nu vreau asta, vreau sa cred, dar nu constransa...obligata sa respect niste reguli in care nu cred si care nu au importanta pt mine ca om.
Si nu vorbesc neaparat de ortodoxie.
Pacat ca oamenii din prea mult exces de zel denatureaza ideea..si se simt datori sa emita reguli, sfaturi...
Si eu imi asum greselile, nu caut sa fiu perfecta...
J G spune:
Irina, eu am intrebat ce altceva a mai facut cu viata ei. Si pentru mine este importanta cresterea unui copil, cea mai importanta. Dar doar atat?! Nu.
Mai e ceva: te gandesti la suprapopulare, la cresterea sperantei de viata versus resursele planetei?
J