spovedania si......

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Haideti sa continuam aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sileriki spune:

EU personal nu m-am spovedit la preot niciodata doar la Dumnezeu ,

evi si eric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

quote:
Originally posted by Elena

N-am inteles prea bine, se asteapta cineva sa primeasca binecuvantari de la preot ca si-a inceput viata sexuala in afara casatoriei ??

Mi se pare normal fi oprit de la impartasanie pentru asta.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

dupa logica asta nu ma maritam niciodata!!!! si muream fata batrana si...virgina...

adica mi se pare normal sa vezi dc te potrivesti sexual cu sotul...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Initial creeata de lyvya

sexul.cam asta ar fi continuarea topicului.Problema mea ar fi ca de cand mi-am inceput viata sexuala nu am mai fost la spovedanie,desi inainte mergeam mereu si preotul ma intreba: ti-ai inceput viata sexuala? normal eu ii spuneam ca nu si imi zicea,da sa astepti ca e pacat etc.Acum parca nu ma simt in apele mele sa merg,am niste prietene care au trecut prin niste experiente neplacute tocmai din aceasta cauza.Mi-au spus ca preotul le-a facut sa se simta groaznic...o sa mai zic o faza dar nu stiu dc e adevarat...am inteles ca pe una a intrebat-o daca o faceti ca animalele si cand a zis ca da i-a zis ca e pacatoasa si aproape auzeau si cei din jur...ma rog cred k faza asta e cam trasa ....whatever...credeti ca mai exista preoti care sa inteleaga totusi viata sexuala dinaintea casatoriei?

As minti sa spun ca nu regret nimic..dar as minti sa spun ca regret ceva...

Daca vrei poti sa mergi la spovedit , dar fi atenta ca la un moment dat , preotul te va intreba daca-ti pare rau de ce ai facut , si daca-ti pare rau atunci iti v-a spune sa nu mai faci , iar daca zici ca nu mai faci , si totusi tu mergi acasa si faci in continuare , nu cred ca mai are rost sa mergi la spovedit.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

quote:
Originally posted by sileriki

evi si eric

Pt ca spui ca te-ai spovedit numai la Dzeu (ceea ce e foarte bine dar nu suficient) inseamna ca nu ai primit niciodata (cu exceptia botezului probabil) Sfanta Impartasanie, care e de fapt taina sfanta cu care toti trebuie sa intram in contact de-alungul vietii. Nespovedindu-te automat nu te poti impartasi cu Sangele si Trupul lui Hristos. Faptul ca ii spunem Lui Dzeu anumite lucruri si ca ne rugam sa ne ierte este extrem de benefic, dar mijlocitorii Lui pe pamant, preotii sunt cei ce-ti pot da impartasania ca urmare a iertarii de pacate.

O buna spovedanie tine de alegerea proetului. Cei mai multi aleg preotii calugari din manastiri pt ca spun ca au har. Sa va spun o chestie: toti preotii au har, ei primesc acest har odata cu hirotonirea si nimeni pana la sfarsitul vietii, indiferent de pacatele lor, de ceea ce fac mai rau sau mai bun, nu le poate lua acest har dat de Dzeu.
Pt ca daca Dzeu nu ii da acest har nu s-ar putea hirotoni. Sunt multe de spus pe aceasta tema, ce se intampla de fapt in Sfantul altar in momentul hirotonirii, in slujba de duminica, lucruri pe care numai un preot le stie si putin familia lui. De obicei calugarii (dar nu toti evident) tind sa fie neiertatori pt ca ei nu cunosc adevarata viata lumeasca si considera totul ca fiind pacate ce te opresc de la impartasanie. Alegeti un preot cu familie, cu viata obisnuita si o sa vedeti ca va intelege altfel, e mai intelegator si in cel mai rau caz va va da un canon care nu va fi chiar greu de indeplinit daca va doriti cu adevarat sa va fie iertate pacatele. Putini mai opresc de la impartasanie. Incercati sa va spovediti la un singur preot care sa devina duhovnic si care sa va cunoasca bine.

Chestia cu sexul e deja depasita. Poate cei batrani mai fac atata caz de asta. Intr-adevar ei nu sunt de acord dar oprirea de la impartasanie nu mi se pare corecta. Sunt rugaciuni speciale pt asa ceva (parca psalmul 50 dar nu stiu sigur).

Asa ca sa nu va fie frica. Chiar daca va dezamageste un preot alergati la altul s.a.m.d. pana gasiti unul care sa va asculte cu adevarat.

Hai ca v-am plictisit destul
pa pa

Crinutz codita de maimutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by sileriki

evi si eric

Foarte bine ai facut. Dupa cum spune si Biblia "Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos..."

It is not enough to be good. You must be good for something. You must contribute good to the world. The world must be a better place for your presence. And the good that is in you must be spread to others. In this world so filled with problems, so constantly threatened by dark and evil challenges, you can and must rise above mediocrity, above indifference. You can become involved and speak with a strong voice for that which is right.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

buna seara tuturor...parerea mea este,ca pentru a te putea spovedi din inima in primul rind este f important parintele duhovnicesc...eu de exemplu dupa citeva cautari mi-am gasit parintele duhovnicesc...cind am fost la spovedanie am ramas placut surprinsa modul in care s-a comportat parintele...ne-am asezat pe scaun unul linga celalat si am inceput sa discutam despre despre crestinism etc..apoicind m-am simtit pregatita am inceput sa-i povestesc din tot sufletul despre pacatele mele...a stat m-a ascultat fara sa ma critice..apoi cind am terminat de spus mi-a povestit despre dragostea lui Dumnezeu despre Sfinti etc...mi-a dat niste carti sa citesc...si numai dupa mi-a facut rugaciunea iertarii de pacate...ce-i drept mi-a zis sa nu ma impartasesc decit dupa 2 luni ceea ce am si facut...eu linga acest parinte ma simt minunat ii pot vorbi din suflet pt ca el este intr-adevar un om ales de Dumnezeu...fara critici invinuiri...de asta spun ca daca vreti sa va eliberati din plin,faceti rugaciuni catre Iisus Hristos ca sa va ajute sa gasiti un parinte duhovnicesc adevarat...si aici va dau o adresa de web care va vor lamuri despre acest subiect http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/3spovedania.htm ...sint si alte subiecte aici despre tineret si sexualitate....numai bine va doresc...

http://www.sfaturiortodoxe.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

sint preoti si preoti.... niste prieteni de-ai nostri au fost sa se spovedeasca inainte de cununia religioasa (noi n-am fost!) la o bine cunoscuta biserica din Bucuresti si... viitoarei mirese i-a spus preotul asa, intr-o doara, ca doar nu spera ca va ramine impreuna cu viitorul sotz pina cind moartea ii va despartzi....

E drept ca nici n-au ramas - dar ca atitudine mi s-a parut total deplasat.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

sint preoti care nu merita sa poarte rasa...nu ii judec sint si ei oameni ,dar unii sint prea de tot,sint prea lumesti si lipsiti de har...dar sint altii care sint o binecuvintare pentru sufletul omenesc...pacat ca noi femeile nu putem ajunge la Muntele Athos...acolo sint citiva calugari pustnici,ceva extraordinar...am citit si am auzit despre Parintele Aghioerit Paisie...fetelor daca o sa aveti ocazia sa cititi va spun ca va v-a lumina sufletul...doar si Biblia scrie ca vor veni multi mincinosi ce vor predica cuvintul Domnului...si e trist ca multi oameni dau exact peste acesti farisei,si pateaza sufletul omului...de aceea zic ca este foarte important sa cautati cu rabdare un adevarat parinte duhovnicesc care sa va indrume spre calea de Lumina...

http://www.sfaturiortodoxe.ro

Mergi la inceput