spovedania si......

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Nu-mi spionez draghe pe nimeni, ca n-am vreme, dar in fiecare seara cand ies sa imi fumez tigara pe balcon, duamna iese sa intampine cate un domn, rar acelasi de doua ori la rand, fata de care se manifesta fuarte afectuos de-a lungul drumului de la masina domnului pana la scara doamnei. Nah, acuma ce sa fac, sa ma uit in alta parte? Btw, pe mine nu ma deranjeaza cata vreme nu face scandal, poate sa intampine si cate 3 masculi pe zi, am adus-o indiscutie, ma'ntelegi, din perspectiva religioasa. E drept, asta e mahalaua, ce sa-i faci, scoti nasul pe geam si dai cu el de tanti Aglaia, vrei nu vrei, dar asta e, deocamdata atata ne putem permite.

Scuze pt off-topic.

P.S. Nu ca n-as fi vazut faza cu proasta, dar vad ca te simti rau in seara asta si consider ca nu merita sa coboram chiar pana intr-atat standardele din cauza asta.

Ne intoarcem on-topic, totusi?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Lume nebuna,Dzeu nu vrea sa traiti in canoane impuse de fel de fel de farisei,vrea sa traiti intr-un canon dat de el,dar nici asta nu e obligatoriu,e free will.Lasati spovedaniile,grija daca curviti sau nu,ca e neimportant.Feriti-va sa faceti crime,sa va sinucideti,incercati sa aveti un suflet cit de cit curat,ca va iarta Dzeu,va iubeste pe toti si buni si rai.In loc sa va ocupati timpul inaintea intalnirii cu un nou boyfriend cu intrebarea..."oare preacurvesc daca mi-o pun cu el sau e ok? mai bine simte-te bine si nu iti mai ocupa mintea cu lucruri pe care oricum nu le intelegi.Ratiunile Lui si logica lucrurilor Lui nu au nici o legatura cu felul nostru de-a gandi,e total diferita si e non sens sa incerci sa intelegi ptr ca nu poti.Deci traiesti-ti viata asa cum simti,e cel mai important.Canoniada in care traiesc unii,multi sint si pe aici,e inutila.Pierdeti multe lucruri in viata pe care ar trebui sa le traiti,ca merita.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by impreuna
Despre metodele contraceptive, cred ca cele care provoaca avortul intra sub incidenta poruncii "sa nu ucizi". Sunt unele in care parerile sunt impartite, cum ar fi pilulele. Insa aceste lucruri sunt legate mai mult de medicina si m-as bucura sa aflam niste pareri avizate:) (pe care eu nu sunt in masura sa le dau)

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Eu nu am pretentia sa iti dau pareri avizate, dar pot sa iti spun ce scrie prin carti.
Fecundatia, adica penetrarea ovulului de catre seprmatozoid, are loc in treimea laterala a trompei uterine. In momentul respectiv, ovulul, oprit in metafaza celei de-a doua diviziuni meiotice, isi reia diviziunea, expulzeaza al doilea globul polar cu materialul genetic in plus si ceea ce ramane va forma pronucleul feminin. Capul spermatozoidului, patruns in citoplasma ovulului, va forma pronucleul masculin. In urmatoarea etapa membranele care delimiteaza cei doi pronuclei se dezintegreaza, cromosomii materni si paterni sunt eliberati in citoplasma si se formeaza fusul de diviziune al primei mitoze. In urma primei mitoze zigotul trece in stadiul de doua celule care contin atat cromosomii materni cat si pe cei paterni. In acest timp, daca totul e ok el calatoreste prin trompa catre cavitatea uterina, in care va ajunge la aproximatic 3 zile dupe fecundare. Intre timp, a avut loc cate o mitoza la fiecare cam 20 de ore, asa ca in momentul in care ajunge in cavitate e undeva intre morula si blastula.
In tot acest timp, produsul de conceptie e un ghem de celule identice, pluripotente, adica fiecare din ele are capacitatea de a deveni orice. Din acest motiv, poate avea loc oricand scindarea lui cu aparitia unei sarcini gemelare fara defecte de separare intre viitorii feti. Tot din acest motiv, teratogenii care actioneaza in aceasta perioada supun produsul de conceptie legii "tot sau nimic", adica fie opresc evolutia sarcinii, fie nu produc efecte semnificative.
La 6-7 zile de la fecundare, produsul de conceptie este deja in faza de blastula sau blastocist. Asta inseamna ca un lichid, probabil in parte secretat de celulele produsului de conceptie, in parte provenit din cavitatea uterina, se infiltreaza intre celule si le separa in doua mase: embrioblastul, din care se va forma embrionul, si trofoblastul, din care se va forma placenta si anexele fetale. In acest stadiu are loc implantarea in endometru. Trofoblastul se diferentiaza in continuare in sincitiotrofoblast si citotrofoblast. Sincitiotrofoblastul va eroda endometrul si capilarele endometriale, dand nastere la niste lacune pline cu sange matern. Desi inca nu se poate vorbi de un sistem circulator la embrion, avem probabil de-a face cu prima schita a circulatiei utero-placentare, pt ca hCG-ul secretat de sincitiotrofoblast ajunge in circulatia materna unde poate fi detectat incepand cu ziua 6-7 de la fecundatie, insa in mod cert in ziua 11-12. Acest hCG reprezinta semnalul care duce la mentinerea corpului galben si dezvoltarea lui pana la aprox 12 saptamani, cand functia lui va fi preluata de placenta (in lipsa acestui semnal corpul galben degenereaza, au loc modificarile hormonale caracteristice ultimei perioade a ciclului mentrual si se produce menstruatia).

Ok, suntem in saptamana a doua, deja vorbim de embrion care va trece prin stadiul de disc bilaminar in saptamana a 2-a, apoi trilaminar in saptamana a 3-a. Primele urme ale sistemului nervos incep sa se constituie in saptamana a 3-a odata cu aparitia placii neurale. Tubul cardiac primitiv e format si incepe sa pulseze in ziua 21 dupa unii, 24 dupa altii. Primele unde cerebrale ale embrionului au fost detectate la aprozimativ 40 de zile de la conceptie.

Cam asta e povestea, atat cat se stie azi, in mare, pt ca oricum cred ca am intrat in prea multe amanunte. Daca va intereseaza subiectul, gasiti un site super aici:
http://www.visembryo.com/baby/
- cred ca unele dintre voi il stiti ca imi amintesc ca l-am mai vazut postat pe forum.

Eh, inapoi la oile noastre. In care moment al povestii de mai sus vorbim de o persoana? Aici e cheia problemei.

_

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by yank

Lume nebuna,Dzeu nu vrea sa traiti in canoane impuse de fel de fel de farisei,vrea sa traiti intr-un canon dat de el,dar nici asta nu e obligatoriu,e free will.Lasati spovedaniile,grija daca curviti sau nu,ca e neimportant.Feriti-va sa faceti crime,sa va sinucideti,incercati sa aveti un suflet cit de cit curat,ca va iarta Dzeu,va iubeste pe toti si buni si rai.In loc sa va ocupati timpul inaintea intalnirii cu un nou boyfriend cu intrebarea..."oare preacurvesc daca mi-o pun cu el sau e ok? mai bine simte-te bine si nu iti mai ocupa mintea cu lucruri pe care oricum nu le intelegi.Ratiunile Lui si logica lucrurilor Lui nu au nici o legatura cu felul nostru de-a gandi,e total diferita si e non sens sa incerci sa intelegi ptr ca nu poti.Deci traiesti-ti viata asa cum simti,e cel mai important.Canoniada in care traiesc unii,multi sint si pe aici,e inutila.Pierdeti multe lucruri in viata pe care ar trebui sa le traiti,ca merita.

Ai festelizat-o, amice Yank, moaaaaaaama, ce de posete in cap si discursuri despre civilitate iti iei acumaaaaa. Io te sustin. Poate oi fi avand vreun stramos evreu si nu stiu eu, cine stie...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Yank tu spui multe lucruri adevarate, dar si unele caare se bat cap in cap. Pai daca logica lui Dumnezeu e de neinteles pentru noi, de unde stii tu ce e important si ce nu?

Mergi la inceput

Eu cred ca important e ce e in sufletul tau. De aia mi se pare o indiscretie absolut de prost gust sa te intrebe preotul daca si cu cine te-ai culcat, mai ales in conditiile in care se face spovedania la ortodocsi, cu toata lumea care trage cu urechea la ce se aude de sub patrafir. Cand te duci la spovedanie trebuie sa spui ce te apasa pe tine, nu esti un copil tampit care trebuie sa arate mainile sa vaza taica popa daca te-ai spalat sau nu. De aia ti s-a dat creier, ca sa gandesti, daca tu consideri pacat ceea ce ai facut, marturisesti, ca de aia te duci acolo, daca nu, nu cred ca are nimeni dreptul sa te incarce cu sistemul personal de valori si sa iti dicteze relatia ta cu Dumnezeu in functie de el.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
Originally posted by cataghe

quote:
Originally posted by yank

Ai festelizat-o, amice Yank, moaaaaaaama, ce de posete in cap si discursuri despre civilitate iti iei acumaaaaa. Io te sustin. Poate oi fi avand vreun stramos evreu si nu stiu eu, cine stie...

_

Iank,la faza asta te sustin si io...si siiiiigur nu am evrei in familie,dar cunosc niste evrei care imi sint mai mult decat familie,daca ma-ntelegi,oameni din aia care si-ar da si viata pentru mine...jos palaria in fata voastra...

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand

...wish you were here...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
Originally posted by cataghe

Eu cred ca important e ce e in sufletul tau. De aia mi se pare o indiscretie absolut de prost gust sa te intrebe preotul daca si cu cine te-ai culcat, mai ales in conditiile in care se face spovedania la ortodocsi, cu toata lumea care trage cu urechea la ce se aude de sub patrafir. Cand te duci la spovedanie trebuie sa spui ce te apasa pe tine, nu esti un copil tampit care trebuie sa arate mainile sa vaza taica popa daca te-ai spalat sau nu. De aia ti s-a dat creier, ca sa gandesti, daca tu consideri pacat ceea ce ai facut, marturisesti, ca de aia te duci acolo, daca nu, nu cred ca are nimeni dreptul sa te incarce cu sistemul personal de valori si sa iti dicteze relatia ta cu Dumnezeu in functie de el.

_

Uite d'aia nu ma spovedesc eu.Ultima data am comis-o la 18 ani in Buc la Schitul Darvari,spovedania a inceput abrupt cu intrebarea"Te masturbezi?",in clipa aia am stiut ca este pentru ultima oara cand ma mai prinde vreun preot la spovedanie...si era un calugar batran...

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand

...wish you were here...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

conchita, doar o vorba sa-ti mai spui!
Citatul din Biblie a fost dat doar ca sa-mi sustin parerea despre ce inseamna fariseism. Intr-adevar, ce se spune acolo despre farisei, se poate aplica la unii preoti din zilele noastre (dar tie ti s-a parut ca se aseamana imaginile, eu nu am comentat asta:))
De altfel, asta e motivul pentru care am sarit cele cateva versete, ca sa nu par tendentioasa.
In afara de asta, eu chiar nu pot sa-mi permit sa pun toti preotii in aceeasi oala. Cu siguranta ca exista multi oameni cu adevarat ai lui Dumnezeu printre ei.

iar chestia cu castravetele chiar m-a distrat, fiindca mi-a amintit ce ne spunea mama cand o tineam una-si-buna: "ivane, tu tot cu fluieru', nu?"

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Catalina mersi de raspunsul referitor la pb contraceptiei ,
dar sincera sa fiu nu am inteles chiar tot:) Si te-as mai intreba ceva, dar dc poti sa explici asa ca pt astia care nu intelegem multe
Se considera ca a aparut viata atunci cand ovulul este fecundat de ? (gica:)))
Atunci practic doar acele metode contraceptive sunt considerare ca provoaca avort care actioneaza asupra ovulului deja fecundat? Pentru ca inainte de asta nu cred ca se poate vorbi de un produs al conceptiei.
Cea mai mare dilema cred ca este legata de pilule. Sunt cele de a doua zi care "omoara" ovulul deja fecundat. Dar cele care previn fecundarea, mai pot fi considerate metode avortive? Dileme si iar dileme...

yank de acord cu tine, dar vezi ca si in VT curvia este considerata pacat (si inca ce pacat!) :))

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Mergi la inceput