spovedania si......
Raspunsuri - Pagina 16
yank spune:
Interesanta faza asta cu spovedania,si ma intreb daca nu si-a pus nimeni problema din alt punct de vedere.In definitiv toata spovedania asta e un bullshit,parerea mea,ptr ca o faci in fata unui muritor care nu are nici o putere,care de multe ori e mai pacatos ca tine.Vrei sa te spovedesti,Dzeu e pretutindeni,adreseaza-te Lui direct ptr ca te aude in nici un caz la diversi preoti.Chiar nu realizeaza nimeni ca e o prostie?!!
Avortul este o crima si este privit asa nu numai de biserica,dar metodele contraceptive sint interzise probabil numai de crestinism,oricum acolo sint multe aberatii.Sexul nu a fost dat de Dzeu numai ptr procrere deci este un pacat numai daca il faci cu alcineva cind esti insurat/maritata.Eu fac abstractie aici de noul testament care ptr mine nu e relevant,ma refer exclusiv numai la Thora care de fapt este vechiul testament dar complet.Lucrurile sint mult mai simple,biserica in decursul timpului nu a facut decit sa le complice inutil....Nu ai nevoie de biserica,preot,rabin,imam sau whatever,ca sa ai o relatie cu Dzeu,ca sa ajungi la el,in final relatie e intre tine si divinitate nu trebuie sa o faci prin mijlocitori.Care sint mijlocitorii aia si cine i-a desemnat si cind si cu ce drept?!
Sabina spune:
Yank, uite ca unora nu li se pare bullshit.Pt cine crede in Noul Testament, preotul a primit harul de la Iisus Hristos, prin succesiunea Apostoplica(Iisus-Apostoli, preoti samd pana in ziua de azi)asa ca ,pacatos/nepacatos, preotul are Har.Nu preotul iarta, ci Dumnezeu.Dar preotul te poate lamuri, sfatui etc.
In Iudaism relatiile premaritale sunt permise?
cat despre problema 12 copii sau nici unul si sfaturi.nesfaturi ,bagat/nebagat in discutie...
pai nimeni nu-i perfect.toti pacatuim.si ce mai grav pt cei credinciosi, pacatele lor smintesc pe nepracticanti.(cum e si cazul meu, din nefericire)si ce facem? hai sa nu mai vorbim nimica.
probabil ca raspunsul la intrebarile Lyvyei e putinatatea credintei.Trebuie si mai multa...si mai multa...si mai multa.....
si asta la oricare din noi.
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
conchita spune:
quote:
Originally posted by Elenaquote:
Originally posted by denizel
Cum apara cineva adevarurile biblice daca nu le aplica in viata lui?
Le apara asa, de frumoase ce sunt? Aparam adevarurile biblice, traindu-le, nu propovaduindu-le.
Cea mai buna marturie pe care o putem da oamenilor, este sa ii lasam sa vada principiile divine aplicate in viata noastra.
Ce credibilitate poate avea un crestin care nu aplica "practise what you preach"?
Absolut de acord cu tine !!
mah, uite asa ajunge omu' la episodu enspe cu voi:-))
normal ca le propovaduieste si le traieste, asta face si Irina, asta faceti si voi ("noi" nu zic, ca io-s mai pacatoasa), nici nu am sustinut altceva. dar suntem vreuna perfecta? aplicam suta la suta tot ce scrie in Biblie? daca da, suntem niste sfinte, huh. dar eu cred ca nu. si asta ziceam. ce, daca te stii un pacatos care incearca din rasputeri sa se mentina pe Cale, si se intampla sa mai si cada, asta inseamna ca in caderea sa trebuie sa il mai traga si pe altul? adica sa-i spui, lasa, ca iarta Dumnezeu, nu e neaparat nevoie sa renunti la pacat, mergi inainte fara grija, spovedeste-te si dupa aia du-te direct inapoi in pacat, ca nu-i nika. asta ziceam.
Denizel, sa-ti raspund, sa nu-ti raspund la aia cu traditia? is obsedata cu on topicul acuma, iar aia ar fi waaaay off topic.:-)) de fapt, n-ar fi nika nou in asta. ca grupul asta circula de la topic la topic (nu conteaza topicul), discutand numa despre castravete, recte wow ce a zis Irina, wow ce-a mai facut BOR. noroc cu intaririle a la yank, urmeaza repriza a doua: "Testamentul vechi e okay, Testamentul Nou e bullshit, aberatie, prostie". cool, se simte aer proaspat de civilitate in zona. astept cu nerabdare citate din Tora cu proslavirea orgasmului, pentru ca, nu-i asa, lui Yank i-a soptit insusi Dumnezeu la ce e bun si la ce nu e bun sexul pe lume. asta, ca sa se implineasca si profetia Flaviei, aia cu topicele incalecate.
conchita spune:
quote:
Originally posted by denizel
Cred ca stii ce raspandita e la noi zicala "fa ce spune popa, nu ce face popa". Ti se pare corecta?
Uite ce am gasit in Matei 23:
"atunci Iisus, pe cand cuvanta gloatelor si ucenicilor Sai,
2.a zis: "Carturarii si fariseii sed pe sacunul lui Moise.
3.Deci toate lucrurile pe care va spun ei sa le paziti, paziti-le si faceti-le, dar dupa faptele lor sa nu faceti. Caci ei zic dar nu fac.
4. Ei leaga sarcini grele si cu anevoie de purtat si le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor sa le miste.
----------------------------------------------------------------
7.Le place sa le faca oamenii plecaciuni prin piete si sa le zica: "rabi! Rabi!"
8.Voi sa nu va numiti Rabi! Fiindca Unul singur este Invatatorul vostru: Cristos si voi toti sunteti frati.
9.Si "Tata" sa nu numiti pe nimeni pe pamant; pentru ca unul singur este Tatal vostru: Acela care este in ceruri."
editez, ca sa spun ca eu cred ca ultimele doua versete raspund cumva si la intrebarile legate de spovedanie.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Denizelule, iti dai seama ca citatele respective vorbesc despre Rabini si numai despre Rabini? ca doar ei stateau in scaunul lui Moise, mai nou se sta in scaunul lui Petru.
apoi, gandeste-te bine si decide cum alegi sa preiei invatatura din randurile citate: cuvant cu cuvant, si atunci nu mai spunem Tata nimanui pe pamant, plus ca ii punem la zid pe carturari? sau iei esenta/principiul si retii ca exista preoti farisei si farisei in general care sustin ca vorbesc in numele Lui, dar de fapt urmeaza calea satanica? povata asta e valabila referitor la toti oamenii, nu numai pentru clerici. faptul ca asculti de povata unui preot care duce o viata de sfintenie si care te poate ajuta in vacarmul asta de voci si pareri cand e atat de greu sa pastrezi calea - asta nu inseamna ca nu i te mai inchini lui Dumnezeu direct si ca, gata, iti faci chip cioplit din preot. de-aia i-a invatat Iisus pe ucenici ce si cum, ca ei sa se duca in lume si sa-i invete si pe altii. ce e rau in darul cunoasterii? ce e rau in ideea de ucenicie pe calea mantuirii, in fond si la urma urmei? credeti ca noi ne facem mai bine una alteia vorbind aici pe topic, de multe ori inspirate de cauze cu totul straine credintei, mai bine decat ne-ar face o discutie cu un preot cu har?
cand mai aruncati ideea de preot la cos, ganditi-va daca nu cumva aruncati si copchilul odata cu apa din copaie. cand e vorba de medici corupti si incompetenti, cadem de acord ca generalizarea nu e buna. mai nou, profesorii din RO sunt absolut toti niste sfinti. cand vine vorba de preotii ortodocsi, va laudati cu o ubicuitate mai ceva ca a lui Dumnezeu: i-ati cunoscut voi pe toti si deci nu va e jena sa generalizati.
cataghe spune:
Adica "aerul de civilitate" poate veni numai si numai de la crestini, sau cum? Yank nu a zis nicaieri ca Noul Testament e bullshit, a zis ca mijlocirea relatiei cu Dumnezeu printr-un alt om e bullshit. A zis ca Noul Testament e irelevant pt el, ceea ce mi se pare logic, pentru ca e evreu. Sau trebuia convertit inainte sa intre pe subiectul asta?![]()
Se vede dom'le la unii "dragostea" crestineasca de la o postaaaaa!!!
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Sabina
pai nimeni nu-i perfect.toti pacatuim.si ce mai grav pt cei credinciosi, pacatele lor smintesc pe nepracticanti.(cum e si cazul meu, din nefericire)si ce facem? hai sa nu mai vorbim nimica.
Sabina
, nu se pune problema sa nu mai vorbim nimica, insa cred ca daca suntem pacatosi ar trebui sa ne asumam aceasta conditie si sa incercam sa fim mai ponderati in a da lectii altora, mai ales in probleme cu care noi personal nu ne-am confruntat in veci si ceea ce cunoastem despre ele e doar din povesti. Ceea ce ma deranjeaza pe mine nu e ca se discuta, ci atitudinea "cine nu face cum spun io, o sa arza in focul iadului". Nu ma refer la tine, bineinteles, vorbesc asa, in general._
conchita spune:
nu-mi amintesc prea bine cine zicea deunazi "ma simt penibila", i-am uitat si numele. cata dreptate autocritica avea. din pacate, minunea cu revelatia asta despre sine a tinut doar trei zile, tot atat si promisiunile publice (deci cu atat mai jenanta minciuna) sa dea ignore. dupa trei zile, si-a revenit la normalul care zbarleste parul si provoaca
. maine vom citi la ZZ alte telenovele smiorcaite in care va cersi mila "publicului" in calitate de victima a "hartuirii". 
alo, moderatorii? se poate sa-mi luati capusha asta din spinare sau imi lasati mie neplacuta misiune sa o storcesc de toti peretii daca imi mai raspunde?
Caci ei nu dorm daca nu au facut raul, le piere somnul daca nu au facut pe cineva sa cada - Pilde.
cataghe spune:
Olim, foarte bune citatele tale, dupa parerea mea, amandoua.
Acuma, intrebarile care se pun sunt urmatoarele:
- ce inseamna exact curvie si preacurvie? Eu vin si spun de exemplu ca "curvie" inseamna sa faci sex cu alta femeie/barbat in timp ce esti casatorit, iar "preacurvie" inseamna ce fac prostituatele. Sunt in Biblie argumente ca sa fiu contrazisa? Discutam in principiu.
- ce inseamna avort? Din ce punct de vedere definim avortul, religios, medical? Care e diferenta? Ca sa stabilim ce e aia metoda contraceptiva abortiva trebuie sa stabilim intai ce e ala avort, nu?
Denizel, nu stiu daca e relevant daca te culci inainte de casatorie cu cine urmeaza sa iti devina sot sau cu altcineva, ba mai mult, mie asta imi aduce cu un fel de culcat pe o ureche
. Pai de unde stii tu sigur, daca esti inainte de casatorie, ca persoana respectiva iti va deveni sot? Din punctul meu de vedere nu are nici o importanta, singurul lucru care are importanta e de ce te culci, nu cu cine te culci. Refuz sa cred de exemplu ca vecina mea, care a schimbat in ultimele doua luni 9 barbati (serios, nu exagerez!!), se situeaza pe aceeasi treapta cu o femeie care iubeste un barbat. Nu cred ca amandoua "curvesc", sau "precurvesc", sau ce vreti voi, intr-un cuvant, ca sunt la acelasi nivel, cu aceleasi motivatii, in acelasi pacat.
_
cataghe spune:
quote:
Originally posted by conchita
nu-mi amintesc prea bine cine zicea deunazi "ma simt penibila", i-am uitat si numele. cata dreptate autocritica avea. din pacate, minunea cu revelatia asta despre sine a tinut doar trei zile, tot atat si promisiunile publice (deci cu atat mai jenanta minciuna) sa dea ignore. dupa trei zile, si-a revenit la normalul care zbarleste parul si provoaca. maine vom citi la ZZ alte telenovele smiorcaite in care va cersi mila "publicului" in calitate de victima a "hartuirii".
alo, moderatorii? se poate sa-mi luati capusha asta din spinare sau imi lasati mie neplacuta misiune sa o storcesc de toti peretii daca imi mai raspunde?
Caci ei nu dorm daca nu au facut raul, le piere somnul daca nu au facut pe cineva sa cada - Pilde.
Ce-i, mah, iar te-am atins la persoana? Uof, Doamne, da' sensibela mai esti! Lasa, nu mai plange atata acuma, zi la subiect daca ai de zis. Promit ca data viitoare o sa am mai multa grija. Hai, fii atenta la film, ca se discuta chestii interesante!
_
conchita spune:
e clar, discutia se transforma in barfe, smenuri, sushanale, jurnale de voyeurist din mahalaua constantei care isi spioneaza vecinele sa vaza cati barbati le intra in casa, etc. e bine ca stim acum ce fel de "experienta" e necesara si la ce fel de educatie se referea lupa moralista pentru o discutie despre spovedanie. e clar, standardul la care viseaza respectiva e mahalaua. civlitatea e doar o poveste la care te uiti, stai si meditezi, si cand vezi ca nu te duce mintea sa intelegi nimic, razi ca proasta in targ.