FIV (49)
Raspunsuri - Pagina 12
asi spune:
Sa nu ma intelegeti gresit eu nu pledez pentru adoptie.Dar la un moment dat trebuie sa ne traim (si sa ne acceptam)viata cu bune si rele.Asa cum spunea si Cecilia viata chiar merita traita.
La noi a fost simplu .Ne-am dorit un copil si am ales solutia cea mai simpla si mai sigura(vorbesc in nume personal)-adoptia.
Va spun din proprie experienta de cand sunt mamica ma ingrijesc foarte mult de sanatatea mea lucru pe care l-am neglijat cand faceam tratamente.E foarte important sa fim sanatoase(la trup si la minte) cand avem un copil de crescut.Acest aspect se cam neglijeza cand intram in jocul asta nebunesc al tratamentelor.
flori76 spune:
quote:
Originally posted by ceciserban
Cred ca sunteti constiente toate de riscurile unui FIV nu?
Nimeni nu vorbeste de asta.
cecilia
Sincer,chiar zilele astea vroiam sa va intreb pe voi,cele care ati trecut prin tratamentele de la FIV,care-s riscurile,care-s urmarile...
Pupici si multa bafta Cami,Mishi!!
"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo
asi spune:
Crinuta cu cat analizezi mai mult cu atat hotararea e mai greu de luat.
Eu mi-as lua sotul de manuta,as lua o hartie si un pix si as face 2 rubrici pe hartie.Una cu costurile unu fiv si una cu costurile unui bebe(amenajare camera bebe,patut,carut,hainute,biberoane etc).
Daca socotelile ies bine.A doua zi mi-as face actele pentru atestatul de famile adoptatoare.Dupe ce l-as obtine as incepe procedura de fiv.Daca iasa fiv e bine daca nu a doua zi dupa rezultatul negativ as cauta pe bebe.
Dar am uitat sa iti zic ca inainte de a lua orice decizie as inceta sa ma mai intereseze ce zice lumea.E vorba de familia ta nu de gura lumii.
Eu vad ca asta e o "procedura" cu rezultat 100%.
PS:nici nu stii tu ce MARE noroc ai tu cu sotiorul tau.Si din pacate tot tu trebuie sa iei decizia cea mare!
pentru amandoi
carma spune:
Asi, acum ca spui ca nu ai ramas niciodata insarcinata e de inteles ca nu te mai tin nervii, cum spuneai mai sus. Dar ai totusi un copil( ca e adoptat- cu atit mai bine, inseamna ca stii ce vrei), deci ti-ai vazut dorinta implinita. Eu nu stiu daca stau mai bine decit tine( am ramas de doua ori insarcinata- prima oara am facut chiuretaj- nu am avut curajul atunci sa devenim parinti- a doua- avort spontan). De cel putin 6 ani nu am mai ramas insarcinata. Daca sunt infertila si lupt degeaba, hmm, ma incapatinez sa cred ca nu. Si ma mai gindesc ca am ratat de multe ori, poate ani la rindul tocmai perioada fertila( deh, suntem cuplu batrin- dupa 13 ani intervine plictiseala),deci zic eu poate ca nu am "muncit"
destul. Si apoi imi pun toata increderea in IVF,in medicii de aici si nu in ultimul rind in mine. Cit priveste partea financiara, din fericire nu imi fac probleme. Nu stiu cum ar fii fost daca ar fii trebuit sa fac IVF in Romania, poate ca am noroc ca s-a intimplat sa ajung in Olanda, unde banii nu reprezinta o piedica.
E adevarat ca eu inca nu stiu ce inseamna IVF, si ce efecte are asupra organismului. Daca va incurajez pe voi, care aveti IVF-uri nereusite la activ, o fac doar pt. ca va doresc din suflet sa aveti copilul mult dorit. Daca puteti si va permiteti( financiar sau psihic) asta numai voi stiti. Ceciserban, daca vrei sa renunti la un al doilea IVF,eu iti respect hotarirea; fiecare isi stie limitele lui. Iti doresc mult succes cu adoptia si tratamentul naturist.
Si daca nu v-am stresat deja prea tare,
o sa continui sa va urmaresc si cind voi ajunge la IVF o sa va sicii cu intrebari.
Si eu, ca multe fete de pe forum, oscilez intre speranta si disperare dar continui totusi sa mai cred in sansa mea.
Sper ca nu v-am plictisit. ![]()
Weekend placut tuturor si npoapte buna!
Carmen
lucia1 spune:
Fetelor,eu de o perioada buna de timp nu am mai scris,deoarece nu pot sa mai cintesc toate nedreptalile astea care se intampla la fiecare dintre noi care incercam din toate puterile de a avea un
.Astea e viata si noi trebuie sa lupatam pana la capat.Dar intrebarea mea este:pana cand?Eu am mai fost la un doctor ginecolog,care i-a dat sotului meu o crema cu un hormon masculin care a zis ca e f buna si merita sa incercam si asta.de luna viitoare am sa incep sa fac stimulare daca este nevoie.A zis ca o sa faca tot posibilul sa fie bine si sa nu mai ajung la fiv.Eu doctorului nu i-am zis ca vreau sa mai fac un fiv in ianuarie.Daca vrea d-zeu ca noi sa devenim mamici,cred ca lucrul asta se va intampla cu suguranta,daca nu,nu.Va pupic si va doresc din inima cat mai multe reusite si sper ca in curand sa nu mai tebuiasca sa scriem la acest subiect.PUPICI!
gabid spune:
Fetele nici eu nu am mai scris pe acest subiect de ceva timp!
Un FIV nereusit in anul 2000.Am avut 5 embrioni coingelati!Pur si simplu am vrut sa renunt!Numai rezistam psihic.Eu chiar ma gandeam sa infiez un bb dar sotul meu nu dorea acest lucru decat dupa 40 de ani.Dupa un an am facut transferul celor 5 embrioni congelati...si chiar am reusit!
Numai aveam putere,numai aveam incredere si minunea s-a produs.
Moni are 4 ani si o luna!Minunea s-a produs!
Nu vreau sa va sfatuiesc sa faceti ca mine!Va fi decizia voastra!
In asteptarea invitatiei la interviu...
Gabi si Moni 4 ani.
asi spune:
Gabid sa-ti traisca minunea.Ce mare a crescut .Cand eram eu la inceput pe forum avea 2 anisori.Ai renuntat la bebe2?
Carma dorinta mea e implinita deocamdata.Vreau neaparat 2 sau 3 copii.
Felicitari celor care au reusit si curaj celor care incerca!
Limitele si prioritatile ni le stabilim fiecare in functie de ce putem psihic,fizic si financiar!
Familia mea
Razvan
crinuta71 spune:
Cecilia iti doresc succes cu tratamentul naturist. Asi, Lucia
Carma pe mine sigur nu m-ai stresat si daca ai intrebari iti raspund cu placere, numai sa stiu. Gabid felicitari pentru fetita ta. Iti doresc sa-ti vina cat mai repede inivitatia pentru interviu si succes la interviu!
Fetelor la noi a nins azi noapte si acum e zapada pe copaci si unde e iarba, e asa de fain. Ma pregatesc sa ies pe afara cu catelusa mea.
Va pup pe toate 

anemona spune:
Karula, Ileana, Pia, Gabid, ma bucur sa va revad aici si va trimit un pupic aducator de noroc. 
Mi-am amintit intr-o secunda zilele febrile cand stateam cu sufletul la gura aici, sa aflu informatii despre acea mare enigma care era FIV-ul. Pot spune ca reusita mea a fost cate putin si a fiecareia dintre voi.
Va datorez multumiri din tot sufletul.
Va pup pe toate, va doresc sa fiti iubite si fericite si mai ales sanatoase, asta e cel mai important.
Anemona si Denisa mica, frumusica si cumintica
http://community.webshots.com/user/anemona112
http://community.webshots.com/user/denim1213
galinarodica spune:
Buna fetele!
Crinuta, te rog eu incearca sa te relaxezi un pic, doar te-am invatat cum. Si gandeste-te inainte de culcare si spune cu convingere "Subconstientul meu ajuta-ma sa iau decizia corecta" culca-te linistita si dimineata sunt sigura ai sa poti lua decizia corecta. Te pup si ai grija de tine.
Cecilico a mea esti! daca te-ai hotarat la adoptie intra la asociatia parintilor adoptatori sa "facem cunostinta" cu fetele, si sa te ajutam sa te misti repede. Poate Mos Craciun iti aduce si tie un bebic ca-l meriti.
Te pupacesc si te astept acolo.
Fetele eu promit ca o sa ma mobilizez si o sa scriu un material despre riscurile FIV in Sanatatea Noastra.