Palcinte cu mere?

Palcinte cu mere? | Autor: devylla

Link direct la acest mesaj

Hello,

Fetelor am nevoie de ajutorul vostru.De curand am primit multe mere si ma gandeam sa fac ceva din ele nu doar sa le mancam asa.
Stie cineva retete de palcinte cu mere dar nu cu foetaj.Cele gen Mc Donald's!
Pls,va pup









poze foarte noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Din cele gen Mc Donalds nu stiu. Eu detest si mirosul de Mc. Dar vezi ca mai e un subiect de praji cu mere unde gasesti fel de fel.
Pofta buna!
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Devilla, am facut eu aseara clafoutis cu mere. Asta e un dessert frantuzesc din countryside. E excelent si f. usor de facut. Iti trebuie o forma rotunda ca cea pt. budinca pe care o ungi cu unt si pudrezi cu zahar (in loc de faina). Tai merele in doua, scobesti sinburii si le tai feliutze. le asezi frumos in forma pt. ca se vor vedea din aluat si le pudrezi cu scortisoara. Separat prepari un aluat ca de clatita, din 3 oua, faina, ulei, frisca (sau lapte), zahar vanilat, vallinie, coaja rasa de lamiie astfel incit consistenta sa fie a unei smintini groase. Se toarna aluatul peste mere si se pune la cuptor la 375F pt. 35-40 minute. Iese o minunatie si se serveste calda, pudrata cu zahar vanilat si inghetata de vanilie. Mentionez ca clafoutis se poate face si cu pere, caise, cireste (asta e traditioneala frantuzeasca)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:


eu am deschis cu ceva vreme in urma un subiect cu 'placinta americana cu mere" si am si reusit sa o fac cu mici adaptari caci la noi nu exista un ingredient din SUA. daca esti interesata iti spun reteta incercata de mine. iese o nebunie. iubitul meu zice ca mananci ca prostul asa de buna e.
ingrediente: 200 g unt, 4 linguri apa, faina cat cuprinde, 5 linguri zahar normal + 5 linguri zahar tos, 1 varf lingurita nucsoara, 1 lingurita (poate 2, depinde daca iti place) scortisoara si mere.
se pregateste un aluat din untul taiat felii sau incalzit cu faina pana se foarmeaza un aluat faramicios apoi se pune treptat cate o lingura de apa si faina pana nu se mai rupe aluatul. aluatul se desparte in 2 bile se imbraca in folie de plastic alimentara si se pun la frigider. intre timp se da drumul la cuptor. apoi se curata merele de coaja si se taie pe jumatate, se scot semintele si se taie felii subtiri. separat intr-un castron se amesteca cele 2 tipuri de zahar cu scortisoara si nucsoara. ah, am uitat mai trebuie si un ou batut. se scoate aluatul din frigider se intinde cu facaletul si se pune un pic de faina ca sa nu se lipeasca. se ia o forma de tarta care se unge cu ulei si se presara faina (sa nu se lipeasca) si se pune aluatul ridicat putin pe margini. inauntru se pun feliile de mere si deasupra se presara amestecul cu zahar si scortisoara. cealalta foaie se intinde si cu cutitul (sau rotita) se taie fasii subtiri care se pun deasupra merelor, apoi aluatul se unge cu oul batut iar peste mere se pun feliute subtiri de unt. se da la cuptor pentru 40 minute. se serveste calda sau rece.
va spun fetelor, este o nebunie.
spor la gatit!!!!


Emily


Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste

http://photos.yahoo.com/emilyjeuly

http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:



fetelor merci mult prt retete.Le vloi face pe amandoua,una din ele o sa o fac in seara asta.
Emyly vroiam sa te intreb ca nu am inteles bine cu tai aluatul cu cutitul fasii subtiri,te rog explica-mi mai bine sa inteleg.Precizez ca nu am ami facut placinete pana acum....

Merci si maine va spun cum au fost









poze foarte noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:

quote:
Originally posted by devylla



fetelor merci mult prt retete.Le vloi face pe amandoua,una din ele o sa o fac in seara asta.
Emyly vroiam sa te intreb ca nu am inteles bine cu tai aluatul cu cutitul fasii subtiri,te rog explica-mi mai bine sa inteleg.Precizez ca nu am ami facut placinete pana acum....

Merci si maine va spun cum au fost









poze foarte noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina


Sorry, ca iti raspund de-abia acum!
deci, intinzi foaia cu facaletul si apoi tai fasii subtiri de 1-2 cm (cum faci la saratele) cat tine foaia si apoi le pui sub forma de zabrele peste merele din placinta. aspectul este de zabrele, adica 3 de la est la vest si apoi penste ele 3 de la nord la sud . sper ca ,-am facut intaleasa, daca nu iti mai explic inca o data altfel...
Sper sa-ti iasa.
Spor la gatit!!!!

Emily


Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste

http://photos.yahoo.com/emilyjeuly

http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Emyly merci frumos....acum am inteles cu est si vest si mi-m amintit ca am mai vazut o astfel de placinta cu zabrele.Am sa o fac azi sau maine si-ti povestesc cum a fost.
Adrienne12 am facut clafoutis si a iesit o minunatie....numai mirosul de scortisoara si ne-a dat pe spate.Foarte bun.Merci de reteta









poze foarte noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Devylla- te rog frumos imi spui si mie ce cantitati ai folosit? adica cate mere, ce forma ai avut si daca ai umplut forma cu compozitie sau doar pe jumatate? Nici eu nu am mai facut placinta asta pana acum, ma rog daca se poate numi placinta.
Multumesc !!
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

carminabulina am facut si eu clafoutis. Am avut un vas mediu de Jena.
Am folosit doua mere, n-am avut frisca si am pus doua linguri mari de smantana, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, ouale ca inreteta si faina ochiometric. A iesit f buna. Pacat ca n-am avut si inghetata de vanilie.

emilyjeuly spune-mi si mie te rog, oul se pune in aluat?
Merci,
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:

emilyjeuly spune-mi si mie te rog, oul se pune in aluat?
Merci,
Nadina
[/quote]
nu nadina, oul se bate separat si se unge aluatul care ramane la vedere in tava, adica nu este acoperit de mere (marginea si zabrelele). sper ca m-am exprimat bine si ai inteles .

Emily


Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste

http://photos.yahoo.com/emilyjeuly

http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Ok, so fac aluatu, pun o foaie, pun merele, zabrelele si ung cu ou batut. Sper ca am inteles bine.
Nadina

Mergi la inceput