CETATEAN ROMAN CU DOMICILIUL IN STRAINATATE
Ma intreb cum trebuie procedat in cazul in care atunci cind vizitez Romania eu sau vreunul dintre copii avem nevoie de tratament medical.Precizez ca atit eu cit si copii avem dubla cetatenie(romana si suedeza)dar ei nu au fost nascuti si nu au locuit niciodata in Romania.Eu NU MAI am evident, buletin,insa mai posed pasaport romanesc valabil pe care este o stampila oficiala cu "domiciliul in Suedia".
Daca nu avem nevoie de tratament medical de urgenta,UNDE oare ar trebui sa ne adresam sa ne consulte un cadru medical de specialitate si sa ne faca o reteta??
Ma scuzati daca intrebarea nu tine de capitolul asta,nu stiam unde sa o pun...
Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->feb.2006
Raspunsuri
marius spune:
Pentru aceste cazuri modalitatea reala este serviciul medical privat. Se plateste consultatia si gata. Nu exista restrictii. In cazul in care in urma consultatiei se emite un diagnostic si implicit o medicatie de urmat acestea se cumpara de la orice farmacie.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
mariana_1976 spune:
Multumesc mult de tot Marius!

Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->feb.2006
Macrina spune:
Hello marius... daca copii lui mariana_1976 au certificat de nastere romanesc, si deci CNP, pot fi inscrisi la orice doctor roman, ok?
Deci poti merge pe mana lui.. cu recomandari si tot ce ai nevoie..
Daca ai un pic de domiciliu strain
nu trebuie neaparat sa arunci cu banii pe la spitale si doctori, si nici sa fii jecmanit pentru ca ai indraznit sa nu te aliniezi cu ceilalti...
Succes
Cristina_C spune:
Noi locuim in Germania si avem la Allianz asigurare de sanatate pentru strainatate. Ne deconteaza tot (retete, consultatii) mai putin spaga la doctor
( pe care de fapt n-o dam). De cand suntem asigurati, copilul meu s-a imbolnavit o singura data in Ro si a fost internat, dar nu ne-a costat nimic spitalizarea acolo (am inteles ca pana la 3 ani nu costa oricum (?).
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002
marius spune:
Eu am dat o solutie rapida conform intrebarii puse. Principial discutand intrebarea se referea la o varianta rapida care poate sa intervina. Orice persoana cand calatoreste intr-un spatiu diferite de cel de domiciliu doreste sa cunoasca si aspectul de consultatie medicala si tratament pentru cazuri nedorite si fara aspect de durata. eu cel putin asa am perceput. Desigur daca se doreste o solutie de durata deci pe timp indelungat in masura in care exista acetele necesare se poate realiza si inscrierea la un medic de familie. Consultatia va fi gratuita, tratamentul (medicatia) ....hmmmm gratuita teoretic si cu putin noroc.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
mariana_1976 spune:
Multumesc tuturor pt.raspunsuri!
Pe linga asigurarea gratuita suedeza valabila in toate statele EU,noi avem si asigurare medicala internationala.Cind m-am uitat pe lista cu centrele medicale care o deconteaza in Bucuresti,era doar o singura clinica particulara care accepta asigurarea respectiva si asta numai in cazuri de extreme urgente!
Copii au certificate de nastere romanesti eliberate de la Ambasada Romana din Stockholm,dar fara coduri numerice care in perioda cind au fost nascuti nu se eliberau celor nascuti in afara Romaniei...![]()
Inca o data va multumesc pt.sfaturi si sugestii!
Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->feb.2006
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by mariana_1976
Multumesc tuturor pt.raspunsuri!
avem si asigurare medicala internationala.Cind m-am uitat pe lista cu centrele medicale care o deconteaza in Bucuresti,era doar o singura clinica particulara care accepta asigurarea respectiva si asta numai in cazuri de extreme urgente!
Pai nu trebuie neaparat sa-ti decontezi in Romania, o poti face in Suedia ( arati chitantele ca sa vada cat ai cheltuit). In Romania platesti cat e nevoie indiferent daca te duci la stat sau la particular, dar banii ti-i iei inapoi ori acolo, ori aici de la firma de asigurari (in Romania exista Allianz).
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002
Alina spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
Noi locuim in Germania si avem la Allianz asigurare de sanatate pentru strainatate. Ne deconteaza tot (retete, consultatii) mai putin spaga la doctor( pe care de fapt n-o dam). De cand suntem asigurati, copilul meu s-a imbolnavit o singura data in Ro si a fost internat, dar nu ne-a costat nimic spitalizarea acolo (am inteles ca pana la 3 ani nu costa oricum (?).
Cristina,
mama lui
Cristina,
Noi suntem aici asigurat privat,asigurarea de-aici,teoretic,merge si pt statele din afara UE.In vara asta in Ro,am facut o infectie urinara,am fost la doctor,am primit tratament,am luat chitantele si am incercat sa le decontez aici.Din vreo 50 euro cit costa "afacerea",am primit inapoi doar vreo 4 ca nu stiu cum erau chitantele,diagnosticul nu era prea relevant ca era pus de un dr din cabinet privat,ei vroiau spital,etc.Cica sa le mai cer nu stiu ce lamurire scrisa,aia trebuia tradusa...mai mare deranjul asa ca m-am lasat pagubasa.
Alina
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Originally posted by Cristina_C
Noi locuim in Germania si avem la Allianz asigurare de sanatate pentru strainatate. Ne deconteaza tot (retete, consultatii) mai putin spaga la doctor( pe care de fapt n-o dam). De cand suntem asigurati, copilul meu s-a imbolnavit o singura data in Ro si a fost internat, dar nu ne-a costat nimic spitalizarea acolo (am inteles ca pana la 3 ani nu costa oricum (?).
Cristina,
mama lui
Cristina,
Noi suntem aici asigurat privat,asigurarea de-aici,teoretic,merge si pt statele din afara UE.In vara asta in Ro,am facut o infectie urinara,am fost la doctor,am primit tratament,am luat chitantele si am incercat sa le decontez aici.Din vreo 50 euro cit costa "afacerea",am primit inapoi doar vreo 4 ca nu stiu cum erau chitantele,diagnosticul nu era prea relevant ca era pus de un dr din cabinet privat,ei vroiau spital,etc.Cica sa le mai cer nu stiu ce lamurire scrisa,aia trebuia tradusa...mai mare deranjul asa ca m-am lasat pagubasa.
Alina
Ce chestie, deci poti avea surprize!! Noi speram sa nu fim pusi niciodata in situatia de a deconta ceva.
Cristina,
mama lui