Doctori de care sa te feresti (2)
Raspunsuri - Pagina 6
Natasa spune:
Gio, trebuie sa recunosc ca ai dreptate. Nu e corect ca un medic bun, care a avut sute de reusite, sa fie pus la zid doar pentru ca nu a placut unei persoane sau pentru un esec. Dar sint si medici cu adevarat prosti, de care e bine sa te feresti. Cei de care auzi si bune si rele sint de luat in seama.
cristinamaria spune:
Draga Georgiana!Te felicit pt topicul tau ! Cu ceva timp inainte am incercat si eu sa pun aceasta problema in discutie dar n-am reusit sa fiu atat de concisa ca tine! Si eu cred ca ar trebui sa fim mai atente atunci cand dam verdicte care ar putea influenta ( nu neaparat in bine) viitoarele mamici!Si eu am avut experiente mai putin placute cu anumiti medici dar m-am abtinut sa-i fac praf pt ca am citit despre ei si lucruri foarte bune si sunt convinsa ca a fost in primul rand o problema de comunicare! Pe de alta parte , am citit ceva mai devreme despre mamica careia ia murit puiul la putinn timp dupa nastere si m-am ingrozit !! Fetelor in loc sa facem Municipalul praf aici pe forum n-ar fi mai bine s-o incurajam si s-o sustinem , daca este cazul , sa demareze o ancheta , sau sa faca publica eperienta ei pentru ca astfel de tragedii sa nu se mai repete iar cei vinovati sa plateasca pt greselile lor?!
laliq spune:
Pentru a sustine ca dr Radoi nu primeste bile negre doar pt “neomenie”, ci si pt lipsa de profesionalism postez si la acest topic o parte din decizia 517 - 15/03/2005 a Colegiului Medicilor, Comisia de Disciplina:
“Din analiza datelor prezente la dosar, Comisia de Disciplina constata ca consultatia prenatala a fost deficitara nerespectandu-se protocolul Ministerului Sanatatii elaborat de IOMC cu privire la dispensarizarea sarcinii, aceasta dispersalizare fiind incompleta, neefectuandu-se toate investigatiile obligatorii in special grupul sanguin si Rh-ul; cotinutul consultatiei prenatale a fost incomplet conform declaratiilor gravidei si medicului (nu s-a efectuat ascultatia batailor cordului fetal, nu s-a masurat fundul uterului). Insconsistenta examenului necroptic nu permite stabilirea cauzei decesului ceea ce ne face sa afirmam ca si in conditiile unei dispensarizari complete si corecte, decesul intrauterin al fatului s-ar fi putut produce.
Comisia de Disciplina decide sanctionarea Dr. Radoi Cristian cu mustrare.”
Cu mine doctorul asta a fost foarte omenos pe toata durata sarcinii si si cand am nascut, dar lipsa lui de profesionalism a dus la o mare tragedie: copilul meu a murit in ultima zi din saptamana 37 de sarcina pentru ca eu nu mai aveam lichid amniotic. Si tot din lipsa de profesionalism la controlul din saptamana 38 acest dr. nu a depistat ca fetita murise, m-a trimis acasa si si mi-a zis sa-l sun cand se va declansa travaliul. Am aflat a doua zi ca port un copil mort, pt ca imi programasem de capul meu o ecografie, ca sa ma asigur ca e totul in regula inainte de nastere. Si tot din lipsa de profesionalism dr. asta ne-a zis ulterior mie si sotului ca nu trebuie sa facem nici o analiza (ca sa vedem din ce cauze ar fi putut sa moara un copil de 4 kg cand sarcina ajunge la termen), ci trebuie sa ne linistim si dupa 3 luni de la nastere pot sa incerc sa raman iar insarcinata.
Ca am RH negativ si ca sunt izoimunizata am aflat la 4 luni dupa ce-am nascut pt ca am cerut parerea altor doctori si am facut o multime de analize. Dosar pentru Colegiul medicilor i-a facut sotul meu dr-lui Radoi numai dupa ce evidentele ne-au convins ca NU A FOST PROFESIONIST.
Life is a journey, not a guided tour. Bryan Rehard
Avalon spune:
Laliq, cuvintele sunt de prisos pt tragedia ta... imi pare nespus de rau ca ai trecut prin asa o pierdere...
Am o intrebare referitor la analiza RH-ului, te rog daca poti sa-mi raspunzi: pe toata perioada sarcinii nu ai facut niciodata analiza RH? Stiu ca este din cele mai uzuale analize care se fac inca de la inceputul sarcinii...
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
carminabulina spune:
quote:
Originally posted by crissu
Eu incerc sa inteleg pe fiecare dintre voi dar am ajuns la concluzia ca daca se intampla ceva nasol gata medicul este neaparat de vina,
Personal as pune altfel problema. Daca natura este generoasa cu tine si iti da o sarcina normala, fara nici o problema atunci nu mai ai nimic de reprosat. Ajungi acasa cu bebele tau si in momentul acela uiti toate problemele prin care ai trecut, chiar si shpaga pe care a trebuit sa i-o dai medicului, fara a fi insa obligatia ta, si dintr-un sentiment, pe care eu nu il inteleg laudam medicul care ne-a urmarit sarcina. Insa daca lucrurile stau altfel ne dam seama ca medicul ar fi trebuit sa faca mai mult decat sa ne ia banii... Si este NORMAL. Pentru ca tocmai de aceea merg la el, daca sunt niste probleme el sa le depisteze si eventual sa le rezolve. Altfel m-as duce la vecina la cafea si as asculta sfaturile ei despre cum a nascut ea, mama ei si toate bunicile si strabunicile "fara medic, acasa si nu au mai avut probleme". DAR noi stim ca nu cu mult timp in urma femeile mai si mureau la nastere, sau bebelusii sau amandoi. Deasemenea, copilul murea in primul an de viata sau avea probleme congenitale grave. Ei si noi tocmai de aceea dam bani si mergem la doctor ca sa preintampinam astfel de experiente nu se la traim iar ei ar trebui sa fie constienti de asta. Insa, din pacate, pentru ei nu suntem decat inca o gravida in statisticile lor nenorocite, iar daca sunt probleme, asta e! Se mai intampla conform graficului . Altfel eu nu inteleg cum nu pot vedea la eco daca ai sau nu suficient lichid, daca cordonul este sau nu infasurat in jurul gatului, sau cum este posibil sa nu vada o malformatie grava?
Ex: are 10 gravide, 9 nasc copii sanatosi a 10-a naste un monstruletz pentru ca nu s-a vazut la eco ca vezi doamne nu stiu cum statea copilul si nu a putu sa vada. Si in felul asta avem 9 mamici fericite si una distrusa. Dar daca privim cu atentie medicul nu are nici un merit in aceasta situatie si nici nu il face un medic excelent pentru ca natura a facut sa se nasca 9 copii sanatosi, ba mai mult, este vinovat pana in varful capului ca tocmai sarcina cu probleme nu a depistat-o. Sigur nu este el vinovat pt. malformatia respectiva dar trebuia sa o vada. Ceea ce este trist si cu adevarat de neconceput este tocmai faptul ca asta este situatia in tot sistemul sanitar nu numai la sectia gravide .
Sper ca s-a inteles ideea, eu oricum nu am nici un respect pentru medicii de aici...iar faptul ca iau bani de la proaspata mamica mi se pare de-a dreptul GROTESC , cand stim si stiu si ei cate cheltuieli apar cu un nou nascut acasa. Sunt multi parinti care cumpara cele necesare pt. copil la 2-3 luni dupa ce acesta s-a nascut si poate cumpara chiar la mana a doua, ca sa poata plati medicului sa ajute mama sa nasca desi asta este meseria lui, primeste salariu pentru asta si culmea acest salariu tot de la noi il are.
poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
puiudana2004 spune:
Fetelor,parerea mea este ca f multi medici sunt f buni,super medici sau cum vreti voi sa-i numiti daca au in evidenta numai gravide cu sarcini fara probleme,sarcini normale cum le numesc ei si la nastere totul decurge cum nu se poate mai bine,dar sunt f putini cei care sunt cu adevarat super buni,aceeia care stiu sa rezolve orice problema,care se lovesc tot timpul de sarcini cu probleme si stiu sa le rezolve,asa ca din aceasta cauza,pt unele dintre voi un medic este bun iar pt altele nu.
Dana23+ cu Andrei Ioan
poze nunta
burtica
eco 4D
ChrisDun spune:
puiudana, in cazul meu sarcina era super ok, fara absolut nici o problema, insa "viziunea" mea asupra nasterii nu corespundea cu "viziunea" dumnealui (e vorba de individul Florin Anca). Asa ca a incercat intai mai finut (cu invataminte in genul "dupa epiziotomie apare incontinenta urinara", etc) apoi mai ferm (diagnostic "iminenta travaliu prematur" - in conditiile in care colul meu avea 3 cm !!!) sa imi sugereze ca cea mai buna alegere ar fi cezariana.
Asa comportament nu numai ca denota neprofesionalism si indiferenta, ci as spune ca are o doza de sarlatanie. QED
puiudana2004 spune:
Pai pt el cezariana e mult mai simpla si mai banoasa.E mai simplu sa dureze o ora decat sa asiste la o nastere naturala si inseamna si mai multi banuti pt el,nu?Si daca vrei cu epidurala,asta inseamna spaga la anestezist,iar lui ca la o nastere normala,ca pt cezariana am auzit ca se taxeaza acum cam 800-1000RON.
Dana23+ cu Andrei Ioan
poze nunta
burtica
eco 4D
Pinacolada spune:
eu sunt proaspata mamica de Luca Mihai, pe care l-am nascut pe data de 18/10/2005 si vreau sa va avertizez in legatura cu Dr. ILIE COCA MARIA, MEDIC DE FAMILIE PEDIATRU LA SECT 2, din cauza careia copilul meu era sa moara. Ea mi-a spus ca poate ii ies dintii (la 3 luni) sau e racit si mi-a dat reteta cu antibiotica fara sa palpeze copilul.............cu toate bani primeste.........Norocul meu e ca l-am dus de urgenta la Sp Grigore Alexandrescu unde a fost operat de urgenta-hernie enghinala.Mi s-a spus ca daca mai intarziam cateva ore pierdeam copilul!!!!!!!!!!!!!!nu vreau sa va povestesc ce a fost in sufletul meu, aveti mare grija la ce dr pediatru apelati!!!!!!!!!!
mama de Luca 3 luni si 1/2
Pinacolada
inaioana spune:
Pinacolada, am copiat mesajul tau la sectiunea "Parintii intreaba, parintii raspund" subiectul "Medici pediatri". Acolo se fac recomandari atat pozitive cat si negative. Respectiva dr va fi pe lista neagra!
Multa sanatate!
Ioana 26 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja