Doctori de care sa te feresti (2)
Raspunsuri - Pagina 10
July25 spune:
Chestia cu dr.Hadi si cu erorile de dimensiuni ale pliului nucal vad ca sunt la ordinea zilei. Si eu am fost internata in decembrie 2005 la Cantacuzino.
Cand eram internata deja de vreo 2 zile, da peste o d-na dr.,care era de garda si cred ca nu avea ce face,abnegatia si ma suie seara pe masa si incepe sa ma apese zdravan ( in conditiile in care fusesem internata cu iminenta de avort ). Cand ii spun ca sunt gravida in 10 sapt.imi spune ca am colul de 8 sapt.si ea crede ca s-a oprit din evolutie sarcina si ca hai sa ma chiureteze. Am crezut ca innebunesc.Imi doream ( si imi doresc inca ) f.mult copilul si deja dadusem pe tot felul de analize peste 6 milioane ca sa ma chiureteze una pt.ca nu avea ea facuta suma pe garda respectiva ? I-am spus ca nu poate fi oprita sarcina din evolutie pt.ca acum doua zile cand m-am internat, mi s-a facut eco la camera de garda de 2 ori ( o data cand am venit cu Salvarea si nu m-au internat si a doua oara cand am venit pe picioarele mele pt.ca nu cedau contractiile )si am vazut cu ochii mei cum batea inima la bb. Si mai mult in dimineata zilei urmatoare mai imi facuse o eco d-nul dr.Popa Mihail care imi spusese ca bb este ok. Imi da replica taioasa ca ea nu vede nimic de genul acesta pe fisa mea si ca dimineata la 11 sa ma infiintez la cabinet la dr.Hadi sa imi faca eco. Era a 4 eco in 3 zile, de m-au apucat pandaliile. Am spus ca daca tot le place sa faca eco o sa iau coada de la capat dupa ce mai imi face cate una. Imi pare nespus de rau ca nu stiu decat prenumele acelei dr. : Manuela.
Cat despre dr.Hadi , m-am dus a doua zi la 11 cum mi s-a spus. Am stat cuminte la coada si am intrat la ora 13 !!! Nu i-am dat absolut nimic pt.ca eram toata un car de nervi de la asteptare si de la faptul ca mi se parea ceva inutil. M-a tinut pe masa fix 2 min. ( poate nici atat ) pt. ca i-a sunat tel.mob.si a raspuns. Mi-a facut semn sa ma dau jos de pe masa si cu o mana tinea tel si vb.cu cealalta imi scria in fisa si mai arunca cate un ochi pe ecran sa vada ce a ramas scris, ca el deja nu mai stia pt.ca nu il interesa. Si mi-a scris pliu nucal 9 mm in loc de 0,9 mm. Eu neintelegand ce a scris nu m-am ambalat mai ales ca a doua zi mi-au dat drumul acasa si nu mi-a spus nimeni ca ar fi ceva in neregula cu bb. M-am uitat pe iesirea din spital si am vazut scris : pliu nucal=9 mm. Eu habar nu aveam ce inseamna pt.ca la primul copil acum 10 ani nu am facut decat o eco si nu eram documentata.Dar am ajuns acasa si m-am asezat la net. Va dati seama socul meu atunci cand am vazut ca valoarea maxima era de 3 mm si ca o valoare mai mare indica sindromul Down. Am plans pana nu am mai putut si apoi cum-necum am facut rost de nr.de mobil al dr.Popa care m-a linistit si mi-a spus ca a gresit dr.Hadi si a scris 9 mm in loc de 0,9 mm. Rusine !
July25,cu bb Maria in burtica si Andrei (30.11.1996)
clauf1000 spune:
buna july. sunt convinsa ca daca mergeai la cabinetul particular nu se intampla asa...sau daca ii dadeai ceva
Luizax spune:
Laura Dracea - Giulesti.
Mi-a urmarit (cica) sarcina acum 4 ani. Cand intrebam la eco de ce Alex are capul de 26 de saptamani (varsta corecta) si femurul de 24 de saptamani - ridica din umeri. Asha ca am nascut cu medicul de garda in weekend. Pt. ca ea cica era in strainatate desi fusesem la cabinet si luni ma kemase iar la contro. pe bebe de 2,400 grame si 46 de cm. Nascut la 40 de saptamani, cordon ombilical f scurt. Incerc sa nu ma gandesc la asta, dar cand vad aici pe forum cate investigatii se fac cand iti descopera retard de crestere la bebe imi vine sma dau cu capul de pereti. Daca intram mai devreme pe DC (cand eram gravida cu Alex) si intrebam ce e cu picioarele lui de sunt mai scurte...poate alta era situatia. Nu a recuperat inca greutatea e ceva mai slabutz decat copiii de varsta lui.
A, am avut desprindere de sac gestational, abia am reusit sa dau de ea, mi-a zis...a... e normal, la majoritatea se intampla. Noroc ca am dat de o doctoritza ok la policnica pajura si me-a dat utrogestan si gravibinon (cand nu reuseam sa imi gasesc doctoresa..dna dracea). I-am zis si ei ce mi s-a prescris si a zis ca e ok.
July25 spune:
quote:
Originally posted by clauf1000
buna july. sunt convinsa ca daca mergeai la cabinetul particular nu se intampla asa...sau daca ii dadeai ceva
Ai dreptate clauf1000, dar NU AM VRUT sa dau pt.ca m-au trimis cu japca la eco la Hadi, fiind internata in spital si dupa 3 eco facute tot acolo. Asa ca ma scarbisem. De mers la el la cabinet ( presupun ca are ) nu m-a interesat pt.ca aveam medicul meu si nu vedeam rostul sa merg si la Hadi care am inteles ( cat am stat in spital ) ca este roata de rezerva. Pt. ca atunci cand un dr.( de la Cantacuzino ) este in concediu sau din orice alt motiv lipseste isi lasa pacientele care trebuie sa nasca pe mana lui Hadi. ( Cat am fost acolo am intalnit 3 cazuri, fete care trebuiau sa nasca cu alt medic si care au nascut cu Hadi pt.ca asa le recomandase dr.lor., ei lipsind din unitate .) Nu stiu cum se comporta sau cat de bun este la nasteri dar pt.mine ca ecografist a fost un DEZASTRU !!!
July25,cu bb Maria in burtica si Andrei (30.11.1996)
vivighe spune:
Intru si eu sa-mi dau cu parerea,nu despre un medic,ci asa...in general.Eu am terminat anul trecut facultatea de stomatologie,si am avut drept colegi o gramada de arabi,greci si tot felul de alte nationalitati,colegi care 6 ani de zile nu au invatat nimik,si-au luat examenele cu bani,iar acum sunt bine merci rezidentzi si vor fi mari doctori.Am vazut inca din timpul facultatii cum pacientii pareau mai incantati ca-i "trateaza" un strain.Bei...si au asa un stil....afiseaza o sigurantza de sine ceva de speriat.
Sigur ...au fost si exceptzii(dar nu la arabi sau greci,ci la albanezi,care chiar trebuiau sa invete pt examene ca n-aveau bani sa le plateasca),dar eu sincer...dupa ce am vazut chestia asta nu m-as da in veci pe mana unui strain care a facut facultatea in Romania si care profeseaza aici.Stiu prea bine cum au ajuns medici.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
ChrisDun spune:
quote:
Originally posted by vivighe
Intru si eu sa-mi dau cu parerea,nu despre un medic,ci asa...in general [...] arabi,greci si tot felul de alte nationalitati,colegi care 6 ani de zile nu au invatat nimik,si-au luat examenele cu bani,iar acum sunt bine merci rezidentzi si vor fi mari doctori...dupa ce am vazut chestia asta nu m-as da in veci pe mana unui strain care a facut facultatea in Romania si care profeseaza aici.Stiu prea bine cum au ajuns medici.
... si bietii studenti romani au invatat de-au rupt, si acum le dau arabii cu tifla!
Sa fim seriosi. Eu as zice mai degraba ca arabii s-au luat dupa romani si au inceput sa dea spagi ca sa ia examenele.
Esti de acord cu mine ca multi studenti romani isi platesc examenele si trec prin faculta ca prin branza?
As da exemplu rezidentiatul de acum vreo doi ani, cand s-au obtinut cateva zeci de punctaje maxime. Si daca la rezidentiat - care e treaba serioasa - si-au putut permite, la examene bashka!
@later edit: chiar am nascut cu un medic de origine siriana, care s-a trezit in toiul noptii ca sa ma asiste la nastere. Lucru pe care muuuulti medici romani nu il fac
vivighe spune:
Mei...io n-am zis ca romanii sunt sfintzi...si chiar am spus ca pot exista si exceptii,sunt si arabi si alte nationalitati care or fi chiar pasionati de ce fac si chiar or fi vrut sa invete.Eu doar sunt ceva mai sceptica in ceea ce-i priveste,pt ca specimenele a caror evolutie am urmarit-o 6 ani m-au determinat sa fiu asa.Au existat chiar si cazuri care au trecut anul fara macar sa se prezinte la facultate o zi,asa ca...eu m-as gandi de 2 ori inainte sa ma duc la un strainez fara sa am referintze serioase despre el.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
angelica_g spune:
Buna, fetelor!
Nu am citit toate "plangerile" la adresa dr.-lor romani, dar daca cineva are, in prezent, de-a face cu analize genetice recomandate sau initiate de dr. Albu Florian - Giulesti, fiti f. precaute!!!!!!!!
Dupa 24 sapt. de agonie vis-a-vis de rezultatul unor astfel de analize, incheiate cu amniocentaza si analizarea cariotipului fetal, spectacolul indolentei medicilor a culminat cu decizia categorica si fara echivoc: provocare nastere (sapt. 24)si aruncare copil - malformatii provocate de anomalii genetice imposibil de cuantificat!
Manata de o credinta oarba intr-un miracol divin, am dus sarcina pana la capat si am un baietel (2 ani si 6 luni) minunat, plin de vitalitate si sclipitor!
Asadar, mare prundenta in acceptarea supunerii feluritelor analize pe care vi le recomanda dr.-i de prestigiu! - !!!! Dr. Albu!!!
Multa bafta!!!
carminabulina spune:
Angelica despre dr. Albu am mai scris la subiectul asta la capitolul 1. Era vorba despre verisoara mea a carei sarcina a fost urmarita ecografic de acest medic. Totul era normal cu sarcina pana la controlul din saptamana 38cand a anunta-to ca bebe are o problema, de fapt 2, si amandoua foarte grave: spina bifida si hidrocefalie. din pacate in cazul ei a fost adevarat .
Intrebarea este: daca tot se pretinde ca este un asa bun ecografist cum de nu a fost in stare sa vada aceasta malformatie inainte de 38 de saptamani? Ca pana la urma in asta consta epitetul de "excelent" ecografist, in a vedea lucruri acolo unde ceilalti esueaza sau nu sunt in stare sa le vada, nu cand spui ca bebe este bine, dar el e bine de la mama natura nu ca ai facut tu o ecografie. Pana si verisoara mea il apara zicand ca nu e el de vina pt. boala copilului ei, de parca eu asta pretind? Stiu si eu ca nu el e de vina dar el e de vina ca nu a fost in stare sa vada mai devreme melformatiile, si nu le-a vazut din indolenta, nu si-a dat interesul, asta-i adevarul.
Oricum ma bucur pt. tine si pt. baietelul tau. In cazul tau era sa omoare un copil sanatos...doamne, ce tie- si cu medicii astia .
[poze carmina
intalnire burtici
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
angelica_g spune:
quote:
Originally posted by carminabulina
Angelica despre dr. Albu am mai scris la subiectul asta la capitolul 1. Era vorba despre verisoara mea a carei sarcina a fost urmarita ecografic de acest medic. Totul era normal cu sarcina pana la controlul din saptamana 38cand a anunta-to ca bebe are o problema, de fapt 2, si amandoua foarte grave: spina bifida si hidrocefalie. din pacate in cazul ei a fost adevarat .
Intrebarea este: daca tot se pretinde ca este un asa bun ecografist cum de nu a fost in stare sa vada aceasta malformatie inainte de 38 de saptamani? Ca pana la urma in asta consta epitetul de "excelent" ecografist, in a vedea lucruri acolo unde ceilalti esueaza sau nu sunt in stare sa le vada, nu cand spui ca bebe este bine, dar el e bine de la mama natura nu ca ai facut tu o ecografie. Pana si verisoara mea il apara zicand ca nu e el de vina pt. boala copilului ei, de parca eu asta pretind? Stiu si eu ca nu el e de vina dar el e de vina ca nu a fost in stare sa vada mai devreme melformatiile, si nu le-a vazut din indolenta, nu si-a dat interesul, asta-i adevarul.
Oricum ma bucur pt. tine si pt. baietelul tau. In cazul tau era sa omoare un copil sanatos...doamne, ce tie- si cu medicii astia .
Daca verisoara ta ar fi stiut de la sapt. 24, ar fi acceptat sa-si nasca copilul viu si sa priveasca cum e aruncat!? Nu stiu, poate sunt ticnita, dar nu m-am putut impaca cu ideea ca ma progreameaza sa-mi provoace nasterea unui copil (!!! la o varsta la care multi au supravietuit si au crescut mari si sanatosi!!!) care sub ochii mei va fi ..., nici nu stiu cum sa spun, eutanasiat??! Nici macar... aruncat pur si simplu! Las ca moare el!!!