Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (55)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Tomasa, eu am auzit ca dovleacul la cuptor este cam greu la stomac, chiar si la oameni mari. Ma refer la cel galben, nu la dovlecel. E drept ca mi-a spus bona mea, poate nu stie ea bine, dar mai intreaba si tu ...

Apropo de peste eu mai stiu o reteta care nu am facut-o de mult din lipsa de timp, dar cred ca ar fi OK si pentru bebe. O scriu, poate va dati si voi cu parerea:
Se pune pe o folie de AL o foaie de varza, oparita in prealabil, apoi se pun taiate bucatele morcovi, patrunjel radacina, gulioara si ardei rosu (se pot pune si altele, dupa imaginatie si sezon). Peste ele se pune o felie de file de peste condimentat peste care se pune din nou o tura de legume. Se inchide folia ca la sandwich, dar astfel incat sa ramana un pic de spatiu sus. Pestele si legumele sa fie proaspat spalate, ca mai lasa apa. Se pun in tava cate incap si se pune putina apa pe fundul tavii. Se da la cuptor la foc mediu 35 minute si apoi se scot feliile din folie cu o paleta, cu tot cu legumele. Se poate servi cu lamamie. Este o minunatie si nici nu faci nici un pic de miros in casa.

Ma gandeam ca fara condimente ar fi buna si pentru bebe, mai ales ca avem si legumele si carnita dintr-un foc facute, eventual fara a pasa si varza ?

Ce ziceti ?

Lali si Dragos (27 decembrie 2004)

"Daca ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Tomasa sper sa ne vedem. Cat a luat Tudor in greutate luna asta? Daca nu sunt indiscreta. Acu cu vremea asta urata...
Cu Stefan sunt cam suparata ca ar manca numai fructe. Si ii plac retele exotice adica portocala cu peste, mar cu pui la cuptor. CANd il vad ce mananca mi se face rau. Am fost f suparata, bineinteles ca am fost la doctor (de doua ori). Da saraca pediatra cred ca s-a saturat de mine I-am mai facut analize si e tot anemic. In rest toate bune. Cred ca tre sa imi fac si io o analiza la cap.
Crinuta io ii dau peste de la opt luni. I-am dat salau , fierbe f repede si e bun.
Gata am terminat cu vaicarelile. Scuzeee....
Adita sanatate lui Nectarie. ai terminat scoala de soferi?
Astept cu nerabdare petrecerea
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Da Gabiu, eu chiar gasisem ieri un site cu retete cu peste pt bebei si acolo scria ca pestele sa fiarba 5 minute.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Gabiu, hai, lasa te rog ingrijorarile! Stiu ca nu e usor si pe mine ma apuca des, dar sunt sigura ca mai incolo vom rade de atatea griji. O sa vezi ca se invata el Stefan sa pape normal, pana la urma toti copiii ajung mai devreme sau mai tarziu sa manance, n-am vazut om mare care sa nu manance deloc legume sau sa le vrea doar in combinatii ciudate. De altfel nu mai stiu unde citeam ca nu e o problema atata timp cat papa din alimentele permise, se poate face in orice combinatie din acestea ca sa le accepte bb, inclusiv fructe si legume amestecate, se regleaza gustul pe parcurs. Rau e doar pt. sanatatea si nervii nostri greu incercati! Vorba Amayei, adevarate eforturi de imaginatie. Macar de ne-ar prinde bine cat ne exersam acum imaginatia ca sa-i facem pe ei sa pape....
Nu l-am mai cantarit recent dar pare destul de "impanat", fata de cum era el cel putin. Eu m-am hotarat sa nu-l mai controlez atat si sa ma iau si dupa "feeling": daca e vioi si vesel si papa bine, eu zic ca e in regula. Nici prea multa matematica nu cred sa fie buna, ca mai rau ne stresam cu graficele alea (uni-s prea grasi, altii prea slabi), sunt si ei oamneni cu zile mai bune si mai rele, mai cu pofta de mancare mai fara, cred ca pana la urma conteaza sa arate bine asa ochiometric. Stefan cate kg. are?
Lali, ma cam mir de ce-mi spui. Eu lui Tudor nu i-am dat niciodata borcanele cu mancare speciala de bebelusi, insa despre combinatia dovleac cu cartof mi-a spus Simona Dinca, cum ca ar fi continutul unui borcanel de la Hipp, foarte apreciat de altfel. Si ma gandesc ca stiu astia ce fac, au studiat probabil inainte sa produca respectivele mancaruri, plus ca banuiesc ca sunt f. controlate si special concepute pt. nevoile bebelusilor. Nu cred ca ar include dovleac daca n-ar fi "safe" din toate punctele de vedere.
De asemenea stiam si asa, dintotdeauna ca dovleacul e un aliment alcalin, bun pt. stomac, usor digerabil. O sa mai intreb insa, merci mult. Oricum l-am introdus recent si nu ii dau prea des, uneori asa mai mult pt. variatie, ca alternativa la eterna supa de legume cu carne. Bona ta este profesionista? (prin asta inteleg cu studii de specialitate).

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Lali, si eu i-am dat lui Nectarie dovleac copt si n-au fost probleme. pana acum n-am auzit ca ar fi prea greu la stomac, o sa mai intreb si eu
Gabi, mai am 4 sedinte la scoala de soferi si examenul,dupa ce o sa reusesc sa alerg dupa toate documentele necesare (cazier, fisa medicala). probabil la anul viitor, ca nu cred sa mai am timp sa termin anul asta

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Gabiu, bine-ai venit in club....si nu-ti mai face atatea griji. Pediatra noastra s-a amuzat teribil si a zis la toata lumea ca lui Andrei ii place sa manance chinezeste, adica: fructe cu carne (pui sau vita) si branza, iar legumele le mananca amestecate cu cereale cu lapte si jumatate de lingurita de zahar. A zis ca atata timp cat ia in greutate si mananca bine si diversificat nu e nici o problema.

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Buna fetelor!
Scuze daca nu am raspuns,multumim de urari Oana dar am fost plecati la munte de luni si abia azi am venit.A fost super,fata a fost f bine,nu a racit,a mancat bine,dar mancare de a noastra,gratar,etc ca nu eram prea aprovizionati pt ea,eu nu am stiu unde plecam si cand colo eram in vf de munte ,fara semnal in padure,la o cabana izolata.Dar oricum a fost super.
Shobo multumim mult de aprecieri,acum am citit ce s-a mai scris.Eram la tara la bunici.Am o intrebare cum cumperi de pe amazon.com de aici de la noi?
Alina Maria merci,eram la sarbatorile Iasului.Si da ii place berea mult.Si la noi sunt zile in care nu manaca decat san.Asa o fi ea,cu zile mai bune si mai rele.

Noi i-am dat peste dar la cuptor.A mancat binisor,mai mult ii place carnita de pui.
mai vb mai tarziu ca abia am venit si mai am bagaje de desfacut.

Paula si minunea mica Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)

poze
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Multumesc mult pentru incurajari,Tomasa si OAna.Nici io nu l-am mai cantarit pe Stefan ca mi se pare ca nu aluat prea mult. Si s anu intru in panica prea mult Si asa sunt un pic dusa.....
Apropo de dovleac , chiar azi i-am dat cartof cu dovleac de la borcanas. Si spre mirarea mea a mancat tot. ACu nu cred s fie probleme ca nu ar fi recomandat ei tipul asta de mancare.
pupici multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Gabiu, stai linistita puiu ca la varsta asta ei trebuie sa ia in greutate cam 250 gr pe luna.
Mai tii minte cand scriam eu mesajul acela acum 2 saptamani, in care imi exprimam ingrijoarea privind greutatea lui Rayan, mai precis faptul ca a luat doar 350 grame?
Dr lui de familie mi-a spus ca e foarte bine, deci sa nu-mi faci griji.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Adita, multa sanatate lui Nectarie!!! tu ai experienta si vei rezolva cu bine sigur!

Lali, vrem si noi delatalii please!!! Suna ffff bine ce zici tu acolo de Lido di Jesolo!!! nu ne uita te rugam . ar fi super! tocmai i-am spus sotului si vrem detalii! unde gasim oferta? / agentia?

wow, ce bine suna si reteta de peste, cred ca ii voi face si eu piticului poimiine, ca tb sa ajung in Cora sa iau fileul de salau proaspat.

stati linistite, caci toti bebeii au perioade mai neplacute cu pofta de mincare, scrie si dr. Spock sa nu ne facem prea mari griji, si sa incercam altceva. eu am ajuns sa-i dau brinza facuta in casa cu para, desi nu eram de acrod sa le combin (strica digestia) insa decit sa nu pape brinza, ce sa fac? caci sint seri cind o refuza iar daca ii pun fruct in ea o ia. aaaa, si la iaurt la fel, daca ii pun cereale in el il ia, altfel, nu prea! in rest maninca in cont legumele ccarne/ou/peste cu o placere imensa si destul de bine si frcutele de dim cu cereale.

hai va pupam! fug la cuptor ca am ceva in el

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput