Oradea (6)
Raspunsuri - Pagina 6
adi2003 spune:
quote:
Originally posted by mamagiuliei
Intreb si aici: DE CE SUNT INCHISE SUBIECTELE DE LA UMANITARE ???
Cred ca din cauza cazului bosioc&co. De fapt Marius trebuie sa stie mai bine.
Am ramas si eu "afis" de 2 zile de cand am citit noutatile pe DC.
Pentru Marius, o intrebare:
Stiu ca la un moment dat l-ai intalnit pe Silviu la Iasi. Ce impresie ti-a lasat atunci? Ai avut vreo umbra de indoiala in ceea ce il priveste sau legat de familia lui?
szivarvany spune:
Stiu ca nu m-am implicat foarte mult (de fapt cat am putut noi ca familie), dar sunt foarte suparata. Am citit anuntul adminilor si de acolo reiese ca se vor putea ajuta cazuri de urgente majore ... cel putin asa inteleg io... Si cu micutul Alex cum ramane ? Si cu tot efortul fetelor de la bazaruri ?...
Ufff, sper sa nu va suparati ca va scriu aici ... sunt foarte intoarsa si sincer, am citit cazul cu pricina ... sper sa-i ia naiba pe toti care profita de bunavointa celor din jur
Offf Doamne, nici nu-mi puteam inchipui ca se poate asa ceva ... deh, alta ratza naiva ...
_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar
Supercopiii iulie/august 2004
gabibarta spune:
Daria, nu fi suparata. E greu sa-ti dai seama cine are intr-adevar nevoie de ajutor... Insa parerea mea e ca in loc sa se plateasca unora intretinerea, mai bine altora operatia de salvarea vietii.
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili
szivarvany spune:
Gabi, asta asa este, de aici si nedumerirea mea ... adica sunt atatea cazuri unde putem ajuta, cazuri grave, copii bolnavi ...
_
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar
szivarvany spune:
Siminaaa - adica tu ai in casa toate florile astea ???
Poi io mor de invidie fetili, io am vreo 5 ghivece, din care una e aproape fara vietati (daca nu punem niste chestii mici albe) ...
supeeer!!!
EDITEZ pentru ca mesajul mi-a fost moderato-sters de la umanitare.
MARIUS - bazarele pot continua in noile conditii ale DC-ului ??? Poate esti prin zona si ne raspunzi ... ma rog, ceva macar sa stim si noi mamicile cum sa ne organizam ...
_
adi2003 spune:
Din tot albumul doar muscatele din aprilie 2005 (cele roz, rosii, portocalii din cutii) nu sunt ale mele. (dar pozate de mine)
Restul florilor sunt sau au fost ale mele (unele le-am pierdut caci s-au ofilit: ex. gardenia, impatiens, altele le-am daruit cu placere cunoscutilor mei).
Da asta nu-i nimic, sa vedeti la anul ce flori voi avea. Si daca da Dumnezeu sa-mi infloreasca passiflora mult dorita, atunci sa va minunati!
marius spune:
Vor putea sa continue imediat ce va fi unda verde. Se va anunta.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
adi2003 spune:
quote:
Originally posted by gabibarta
http://www.passionflow.co.uk/
http://www.passiflora.org/
M-am documentat si eu, ca nu stiam, cum arata
Uite aici un www.egradini.ro/plante/passiflora/passiflora.htm" target="_blank">articol.
Imi permit sa-l citez pe cel care a facut inregistrarea infloririi passiflorei ca sa aflati si voi mai multe detalii in acest sens:
<<"Passion Flower" - "floarea suferintei" intr-o traducere aproximativa. Simbolizeaza supliciul Mintuitorului. Observati cu atentie floarea (ma refer la specia cu frunza cu 5 lobi, floarea de culoare alba, varietatea Caerulea.}
Nu am vazut deloc comentarii in legatura cu semificatia florii si mai ales, nu am remarcat faptul ca cineva ar fi observat ca aceasta planta are un dar (desi cred ca "har" ar fi mai potrivit spus) extraordinar si cu totul special. Poti vedea planta inflorind. Eu am filmat-o. Un film de 7 minute si ceva in care vreme de 5 minute, se vede bobocul deschizindu-se. Incredibil. Cred ca daca vreun nefericit indiferent in fata florilor ar vedea scena asta, ar deveni un pasionat.
Am planta de 6 ani. Acum are 6 ramuri mari, groase de vreo 8 mm si complet lemnificate, lungi de vreo 5 metri fiecare. Vara aceasta cred ca a facut peste 300 de flori. In permaneta este inflorita. A inceput din iunie, ultima floare a cazut acum 3 saptamini, la venirea frigului.
...inainte de a se deschide, partea superioara a florii iese din acea "cochilie" formata din 3 sau chiar 4 segmente verde crud, acestea se deschid mai greu, inflorirea propriu-zisa are loc dupa ce pe partea interioara a acelei cochilii apar brobonele ca de roua, de o limpezime incredibila pe suprafata sidefata a interiorului celor 3-4 segmente (uneori, chiar si pe exteriorul petalelor deocamdata inkise). E ca si cum ar urma un mare efort, floarea pur si simplu "transpira", in tot acest timp, veti obesrva cum, din cind in cind, viitoarea floare are mici "zvicniri", mici "tremuraturi", se misca inexplicabil din micul "circel" care o sustine.
...va deveni apoi evidenta tendinta florii de a se deschide, acest lucru se va manifesta prin "ingrosarea" vizibila si clara a partii inferioare, unde petalele vor incepe din pricina presiunii din interior sa se departeze si veti intrezari splendida culoare mov a zecilor de cili care inconjoara baza viitoarei flori. Daca e suficienta liniste in jur, veti auzi cum se dezpliesc petalele in urma cestei presiuni. Este un spectacol al vietii de o frumusete rara.
...incetul cu incetul, spatiile create la baza, intre petale, se vor mari de la baza spre virf, unele flori se "incapatinaza" atit de mult sa se deschida incit pina aproape de final, petalele lor vor ramine lipite la virf si in acest caz, dezlipirea lor la sfrisit este cu atit mai spectaculoasa.
...cind s-au dezlipit 2-3 petale, deja spectacolul este complet, totul in floare se misca, restul petalelor continua efortul de a se desface, cilii mov de la baza florii se "intind" intr-o superba si parca pudica incercare de a proteja frumusetea si finetea partii interioare a petalelor care abia ce au vazut lumea, staminele, cu o nuanta galben-portocalie incredibil de catifelata sint articulate excentric si din cauza departarii petalelor, isi pierd punctul de sprijin si "cad" lateral, cadere insotita de o usoara dar evidenta miscare de "rasturnare" a lor in jurul punctului de fixare.
Sfatul meu? Indragostiti-va de passiflora! Merita!>>
Sursa: http://forum.egradini.ro/ (Cu multumiri, d-lui Kat).