A doua emigrare-Unde sa mergem?
Raspunsuri - Pagina 2
peanut spune:
Am mai citit si eu prin Calatoriile Sufletului si am ajuns la concluzia ca Swedia ar fi o alegere potrivita. Conditiile par sa fie mai bune decat in alte tari si singura problema ar fi frigul, dar nu ma sperie pe mine.
mariamunteanu spune:
Austria e ok, eu m-am simtit de la inceput bine aici desi n-am venit ca emigrant si nici nu stiu daca voi ramane definitiv (dar asta nu din cauza tarii). Este si ordine dar si deschidere. Viata e normala, linistita, fara stress-ul inutil din Ro. Lumea e obisnuita cu strainii si nu mi s-a intamplat sa fiu privita chioras. Concediile sunt destul de lungi - la firma unde lucrez min.25 de zile/an, plus vreo 10 sarbatori legale sau chiar mai multe. Poti pleca in vacante oriunde, exista oferte bune (in anumite perioade biletul de avion pana in USA/Canada costa cca 340 euro, mai putin decat pana in Ro). Nu stiu cum e invatamantul, dar exista scoli particulare serioase.
Maria
irlandeza spune:
Peanut , mai esti interesata de Irlanda ?Da-mi un PM sau scrie tot aici .
Noi 2 singurei
Otilia spune:
quote:Confirm!
Originally posted by Guestus
Yo cred ca un loc linistit si placut este Monte-Carlo. Esti aproape de sudul frantei, Italia, Elvetia. Iti cumperi un apt primesti si dreptul de rezidenta. ce vrei mai simplu de atit.
irlandeza spune:
Sti cat costa un apart. sau o casa in Monte Carlo ?De la juma' de milion in sus.Daca as avea acesti bani as fi in Ro.
Noi 2 singurei
Andreea23 spune:
Si Belgia ar fi o optiune.Este o tara frumoasa,un nivel ridicat de invatamant,sistemul de asigurari este printre cele mai bune(ti-se returneaza pana la 70% din costuri)...dovada este numarul mare al emigrantilor ce se stabilesc aici...
Daca vrei mai multe informatii...sunt la dispozitia ta...
marimar spune:
Interesant cu Monte Carlo...
Dar in afara celor 400 000 - 500 000 de euro cu care-ti cumperi apartament banuiesc ca mai trebuie si sa ai un venit, deci un job.
Cum e cu joburile in Monte Carlo?
Eu, Tudor (6 ani) si Maria( 1 an)
-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia
adimercedes spune:
peanut, si noi am luat in considerare tari din Europa (Suedia, Norvegia, Olanda etc), insa am optat pt Australia si nu regretam nici un moment!!!Acum cand privim inapoi spre Europa, ni se pare agitatie, stres, alergatura, ingramadeala si materialism. Efectiv ne simtim pe alta planeta si e super!!!
Dar poate e important sa te intrebi ce astepti de la o emigrare, ce planuri ai, care sunt motivele pentru care pleci si cum iti vezi viata in 5 ani...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Idora spune:
In Suedia e greu de emigrat ca si familie daca nu ai rude.Cel mai usor e prin sambo(concubinaj) sau casatorie cu un cetatean suedez- la ei nu e nici o diferenta.Dar nu e cazul tau.Uita-te pe siteul asta:
http://www.migrationsverket.se/english.jsp
Flaflo spune:
Te invit in Austria, mie mi-a fost bine de la inceput aici! Nu-i departe de Romania, de lucru gasesti destul de usor in orasele mari, concediu 4-5 saptamini pe an, o viata fara stres inutil si oameni primitori. Poate nu chiar Viena, ca e destul de aglomerata, dar orase ca Salzburg, Linz sau Graz sint ideale! Problema este ca se primeste foarte greu rezidenta......am inteles insa de la alt subiect ca sotul tau e strain? De unde este?
Flavia si Bianca
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos