A doua emigrare-Unde sa mergem?
Fiindca veni vorba de a doua emigrare suntem si noi in situatia sa o luam din loc din nou si acuma suntem la faza documentarii. As vrea sa aud de la voi ce pareri(pro si contra) aveti despre locul unde sunteti.
Poate e mai bine sa va si spun cite ceva despre noi. Suntem foarte adaptabili si am locuit in America de Nord si Asia. Am dori sa emigram undeva in Europa ca sa putem calatori si sa fim si mai aproape de Romania sa ne putem vizita parintii cat mai des. Nu este necesar sa ne gasim de lucru din prima clipa si chiar ne dorim o perioada de acomodare. Daca plecam la anul o sa mergem cu bebe-ul mic, daca mergem in 2007 o sa aiba un an.
Ce cautam? Un loc linistit unde sa ne vedem de familia noastra; sa ne permitem sa facem o calatorie pe alte continente o data pe an ; stabilitate financiara si sistem de asigurare medicala si invatamant mai bun ca in Romania; un loc unde sa ne integram usor(dar cum Europa este foarte multiculturala nu cred sa fie prea greu);sa nu fie foarte complicat din punct de vedere legal sa ne stabilim (permis de sedere/rezidenta). sunt sigura ca am scapat o gramada de detalii.
Acuma nu stim cum o sa fie cu intratul in EU si ce drepturi o sa avem ca si cetateni romani. Stiu ca o sa fie diferit pentru fiecare tara dar nu am gasit resurse pe Internet ca sa ma informez mai bine.
Tarile la care ne-am gandit: Irlanda,Belgia,Portugalia,Suedia, Cipru ,Austria sau Spania. Dar bineinteles ca am vrea sa auzim pareri si din alte locuri. Australia ar fi o alta posibilitate.
Va multumesc.
Raspunsuri
Guestus spune:
Yo cred ca un loc linistit si placut este Monte-Carlo. Esti aproape de sudul frantei, Italia, Elvetia. Iti cumperi un apt primesti si dreptul de rezidenta. ce vrei mai simplu de atit.
Guestus spune:
"The requirements for residence application are not as strict as they are thought to be. The main condition for granting the residence permit is to prove that you have sufficient means to afford the lifestyle, the rents and prices for real estate (roughly in the region of 400,000€). "
http://www.ilovemontecarlo.com/learn/monaco-residence.html
Uite aici solutia.
peanut spune:
Daca aveam atatia bani...E cel putin o jumatate de milion sa cumperi un apartament. M-am uitat numai pe site-ul de mai sus si poate aveau doar locuinte de lux.Or mai fi si altfel de locuinte in Monaco?
E cineva din Irlanda pe forum?
peanut spune:
Multumesc Porumbita. Este sudul diferit de restul Germaniei?
Vad ca nu prea imi recomanda nimeni mai nimic. Am intrat pe alte forumuri si strainii mi-au dat multe sfaturi dar ma gandeam si eu ca aici o stii lumea mai bine. Strainii imi pot zice cum s-au acomodat si cum e felul de viata dar nu-mi pot da prea multe sfaturi in legatura cu vizele ca pentru noi e altfel situatia.
cipcipcip spune:
Eu as alege Australia sau USA. In Europa tarile scandinave au standardul cel mai ridicat dar sint prea reci si oamenii la fel, tarile de sud prea haotice si se cistiga putin, iar cam peste tot in Europa de altfel sari in ochi ca emigrant. in State nu e asa si nici in Australia. My opinion
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
Porumbel30 spune:
Si noi ne gandim sa "evadam" de aici si dupa ce am cantarit "cat ne-au tinut puterile" diverse variante, am ajuns la concluzia/iile:Daca e sa fie Europa, atunci sa fie Austria.La polul opus, Australia.In ambele variante, avantaje si dezavantaje.
dar in acelasi timp ne gandim cu drag si la Campina...
Faceti rost de un cantar bun si ...folositi-l!
"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."