Permanent peste par vopsit ?

As avea nevoie si eu de sfaturile voastre, ptr ca nu reusesc sa ma hotarasc, daca sa-mi fac permanent sau nu
, n-as vrea sa-mi stric podoaba capilara si sa fiu nevoita sa ma tund
Parul meu este lung, negru (vopsit), si as vrea sa-i dau putin volum si nu in ultimul rand si o forma. As incerca un permanent slab (nu vreau sa fie parul cret), atat cat sa stea usor ondulat, si dupa ce ma spal sa nu fie nevoie de bigudiuri, spume, geluri, fixativ, etc. Eventual un balsam in momentul spalarii, si atat.
Nu pot renunta la vopsea, dat fiind ca am muuuulte fire albe
Ideea e ca mi-am mai facut permanent peste par vopsit de multe ori, dar la ultima experienta de genul asta ,acum vreo 7-8 ani, am fost nevoita sa ma tund la 2 saptamani de la permanent...nu stiu ce s-a intamplat, dar firul s-a ars (desi acest lucru nu s-a vazut imediat).
De atunci nu am mai avut curajul sa incerc, iar vreo 2-3 coafeze cu care am vorbit, m-au sfatuit sa nu risc (adica ori renunt la vopsea, ori la permanent).
Voi v-ati facut permanent peste par vopsit si sunteti multumite de rezultat ? Si daca da, unde imi recomandati sa merg (un loc cu preturi decente, please ) ?
Sau poate ar fi mai bine sa renunt la "piticul" asta daca nu vreau sa ajung ca Shinead O`Connor?
Orice parere e binevenita, multam !
Amalia si Vladi (5 ani si 4 luni)
p.s. poate nu se intelege : vreau un permanent la lungimea actuala a "perului"
Raspunsuri

Natasa spune:
Parerea mea e sa renunti la ideea cu permanentul. Tipul care ma tunde pe mine, daca te duci si ii spui ca vrei sa te faci permanent iti tine un discurs de juma de ora sa nu te faci. Eu m-am lamurit singura acum 10 ani cind aratam ca o oaie si dupa ce a crescut mi-am jurat ca nu mai fac asa ceva. Arde parul, arata urit si despicat si este o iluzie ca sta usor ondulat si lucios cu permanent. Pentru asta iti pui bigudiuri mari sau il faci cu peria. Ce e aia permanent usor? replica de coafeze care vor sa-ti ia banii. Solutia aia de permanent nu are cum sa ajute firul sa arate sanatos, asa ca nu face decit sa-l usuce si sa-l infoaie (ala "usor"), asta daca nu vrei varianta scurta-"oaie merinos" :)
Renunta pina nu e prea tirziu :D. SI oricum, nu-ti face asta inainte de sarbatori!

Myhaella spune:
Amalia, te sfatuiesc sa nu incerci! Si eu am incercat aceasta combinatie de vopsea cu apa oxigenata si amoniac plus solutie clasica de permanent acum 3-4 ani dar firul de par a avut mult de suferit si de-abia dupa 4-5 luni de ingrijire speciala (sampon si balsam de calitate si cam scump - Klorane cu Ulei de Macassar) am reusit sa-i dau un aspect ingrijit! In vara aceasta am descoperit o solutie de permanent pe baza de extracte vegetale speciala pentru par vopsit, cu efect atenuat etc., este adevarat ca de la inceput am avut indoieli pentru ca a fost ieftina si fabricata in Polonia! In concluzie, si de data aceasta mi s-a deteriorat conditia firului de par, nu asa rau ca data trecuta, am recuperat cam in 1,5 luni!
Poate ca daca ai folosi o vopsea ton pe ton sau nuantator fara amoniac sau apa oxigentata, atunci ar merge sa-ti faci si permanent dar nu sunt sigura. Dar cred ca acestea nu acopera firele albe.
Oricum, daca alegi sa incerci, fa-ti permanent cam cu 2 saptamani inainte de vopsit pentru ca permanentul atenueaza si matuieste culoarea. De bigudiuri tot vei avea nevoie daca doresti ca parul sa stea doar usor ondulat.
Parerea mea este sa incerci sa dai forma parului din tuns, nu neaparat sa-l scurtezi, poti sa incerci o tunsoare franjurata, paj etc. oricum, mie mi se pare ca arata foarte bine parul negru lung si drept, mai ales ca vopseaua neagra are o stralucire aparte.
Mihaela

Mica-mica spune:
Permanent mi-am facut cu mult timp in urma si am fost foarte nemultumita. Aranjata cu peria aratam bine, dar daca nu aveam timp eram ca o oita. Nici vopseaua care mi-o puneam pe par in acea perioada nu avea viata lunga.Singura solutie ca sa scap de el a fost sa ma tund , parul i-mi cadea ff mult si se subtiase .
O perioada n-am vrut sa mai aud de permanent, dar apoi o coafeza mi-a recomandat - o coafura de lunga durata(hair lines-nu stiu daca e corect ) , de la wella, care m-a tinut 2 luni si parul s-a intins singur si avea niste bucleuri naturale, mai mari decat permanentul si parul avea volumul pe care-l doream dar nici aici vopseaua nu rezista ff mult.
Asa ca am renuntat la ideea de permanent si am trecut la tunsori mai frajurate, filate .

Rayuela spune:
Enya,nu te sfatuiesc sa te faci permanent,eu ma chinuiesc de un an de zile sa scap de el,mi-a nenorocit parul,e pacoste curata!
brrrr,eu m-am tuns scurt ca sa scap de arsura aia din par!
Cum spun si fetele,sint alte metode sa dai volum,poti numai sa pui un pic de spuma si sa stringi parul in palme,o sa obtii bucle lejere,cum vrei tu!
Elena si
mademoiselle Amelie-Boubou

LYADA spune:
Amalia, fii serioasa!
Parul tau arata f bine! De ce vrei sa-l strici?!
Un salon bun, modern, care tine la parul clientelor nu face permanent nici daca insista persoana! Mai ales pe par vopsit. Ai mei au preturi decente dar nu te-ar primi daca le ceri permanent pe par vopsit!
Nu!Nu!Nu! te chinuiesti ca si pana acum!

lizy spune:
daca vrei volum pentru parul tau lung du-te la un salon si aranjeaza-l cu difuzorul.vei avea bucle frumoase timp de 1 saptamana iar dimineata, dupa ce te trezesti, nu trebuie decat sa- ti dai cu mana prin par ca sa-l aranjezi.

asi spune:
Nu incerca!Eu am patit-o odata si nu mai vreau!
Invata din greselile altora !
Familia mea
Razvan

ENYA spune:
Ok, ok, am inteles ! Un NU hotarat permanentului !
Va multumesc tuturor ptr raspunsuri
Stiti si voi cum e, intotdeauna iti doresti ceea ce nu ai; in cazul meu, am parul nici ondulat, nici drept (un fel de "nicicum") si "vreu" bucle. Altele probabil il au ondulat de la natura si fac eforturi sa si-l intinda (stiu cel putin o persoana care procedeaza asa).
So, daca vreau carlionti, sa ma chinui , ca si pana acum, cu bigudiuri, spume, alea alea
Sa fiti iubite !
Amalia si Vladi ( 5 ani si 4 luni )
p.s. : LYADA , ce ti-o fi placut tie la parul meu , zau daca inteleg, dar oricum, merci ptr apreciere (face bine la moral), sustinere si ...indemn la "chinuiala"

Adela spune:
Enya dar sfatul coafezei care este? Io am fixatia asta ca si tine: permanent! O coafura usoara se aranjeaza si rezista mult mai bine cu putin permanent mai ales pe un par lung.... oricate spume si produse de styling incerci dupa 2 zile nu mai sta... Cu permanent rezista freza si 4 - 5 zile...
Eu ma vopsesc blonda si imi fac si permanent pe deasupra. In romania mi-au refuzat permanentul peste par vopsit (si bine au facut decat sa mi-l strice) aici insa s-au incumetat sa imi faca un permanent fff slab, de volum, (asa cum si voiam) dar mi-au pus nu stiu ce masti si tratamente si eu sunt multumita de rezultat. (si parul nu e ars... bine ca oricum l-au taiat putin la capete....)
Poate in Bucuresti sunt sanse sa gasesti un salon k-lumea.
Adela , mamica de
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61389" target="_blank"> Mos Craciun pentru Silviu

Cori-Cori spune:
Cunosc persoane carora permanentul nu le-a cauzat neplaceri.
Mie, personal, da... O singura data m-am incumetat, si rau am facut. Am capatat o dermatita de contact, alergica. Si am stat cu ea vreo 2 ani, ca nici un tratament dermatologic nu dadea rezultate... De-abia cu ajutorul unui tratament naturist (foarte strict) am reusit sa scap (sper) definitiv.
Ca sa revin la subiect: poate ca nu-i chiar bine sa te faci permanent peste parul vopsit (mai ales daca-i proaspat)...
Corina